BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

13 de desembre de 2021
0 comentaris

El veritable atac a la Llengua. Hem d’aturar el monstre.

DESTRUIR CATALUNYA I  DESTRUIR EL CATALÀ

Recentralització, per la via de les togues

Volen fer, per la porta del darrere, el canvi que no s’han atrevit a fer al congrés espanyol.

Martxelo Otamendi

M’alegra enormement, Vicent, la convocatòria de l’acte a favor del model escolar d’immersió lingüística que es farà dissabte que ve a Barcelona. Si la covid no ho impedeix, es congregarà molta gent davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Evidentment, és un lloc idoni per a fer-hi aquesta concentració, atès que va ser el TSJC qui va ensenyar el camí al Tribunal Suprem espanyol perquè trenqués l’acord que ha perdurat durant dècades, i perquè resolgués que calia impartir el 25% de les matèries escolars obligatòriament en castellà.

La resolució de la magistratura s’ha de complir encara que no ho hagi demanat cap família d’aquesta escola, és una ordre sense cap matís. Hauríem de considerar aquesta resolució com una resposta de l’estat, perquè el poder judicial ha adoptat el rol del poder legislatiu, i volen fer, per la porta del darrere, el canvi que

s’han atrevit a fer al congrés espanyol; amb la col·laboració de part de la magistratura disposada a fer aquest canvi. “Si així ho ha decidit la justícia”, així serà. Summament clar, diàfanament fals…

Saben que les regions que ocasionen problemes són les nacions amb llengua

pròpia: els Països Catalans, Galícia, el País Basc, Bretanya, Gal·les, el Quebec… I que una vegada suprimit el seu pilar lingüístic –Escòcia i Irlanda poden ser l’excepció–, s’afebleix enormement la identitat de la nació: les Illes Canàries, Occitània… A Espanya, com més va més gent creu que el procés d’autonomia del 1978 ha arribat massa lluny, i volen començar l’era suau de la recentralització. Què pot ser més apropiat que el Tribunal Suprem, gràcies a l’aspecte imparcial que li confereixen les togues?

Aquest és el desafiament a què ens han enfrontat, una nova prova de l’estat, tal com sol fer de tant en tant. La solidesa de la resposta que donem a aquesta prova condicionarà el pròxim pas que hagi de fer l’estat: com més ferma sigui la resposta, més

difícil els serà continuar per la mateixa via.

El procés de Catalunya va rebre un gran suport del País Basc, el suport més gran fora de Catalunya. Tant de bo, Maria, que ara també rebin el suport dels gallecs i els bascs.

Martxelo Otamendi

PS1: El veritable atac a la Llengua. Hem d’aturar el monstre. Al CxR ja som 101.923 catalans censats per voluntat pròpia i amb aquest acte de llibertat personal esdevenim els actuals ciutadans de la incipient República Catalana Independent.

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!