BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

15 de novembre de 2020
0 comentaris

Diu l’ANC, contundent, als partits polítics: Sigueu lleials i conseqüents al Mandat del 1r d’octubre.

L’Assemblea Nacional Catalana s’acara al Partits Polítics Catalans¨ i els diu:
‘Sigueu lleials al mandat del Poble del 1r d’octubre’

i s’adreça als votants i els diu ‘voteu en conseqüència del vostre vot del 1r d’octubre del 2017, i segons els compromisos de cada partit i candidat en correspondència amb aquell Mandat, voteu-lo o no el voteu’

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC.
Siguem lleials al 1r d’octubre i al 27 d’octubre, el partit o els polítics que no compleixin el mandat hi perdran vots i dignitat i faran un mal favor al nostre país.”

—————

Extret del Facebook de l’ANC:

POSICIÓ DE L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA ‘ANC’ DAVANT LES ELECCIONS DEL 14F-2021
TEXT REFÓS DEFINITIU DE LA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DE CED, APROVADA SN 25/10/20

Les entitats i organitzacions de la societat civil independentista, amb l’Assemblea al capdavant, estem decebuts de la gestió que les institucions han fet del mandat de l’1 d’Octubre i del de les eleccions del 21D, i no podem acceptar afrontar aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, de les quals en sortirà investit un nou MHP i un nou govern, amb la mateixa incapacitat per avançar cap a un procés de ruptura democràtica que ens porti a la República catalana independent.

Exigim als partits independentistes que opten a les institucions, que respectin el sentit autèntic de la
seva representació política, atorgada pel poble a partir de l’1 d’Octubre, per obeir els objectius col·lectius, com a representants que són a les institucions.

Si els nostres representants a les institucions només aspiren a administrar el minso poder que els hi
permet l’opressor, hauran perdut la utilitat. No ens serviran per l’alliberament nacional. Les  Institucions, fruit de l’acció legislativa del Parlament i l’executiva del Govern, han de culminar les lluites i els anhels de la societat civil, altrament, esdevenen un fre polític per assolir els objectius que la ciutadania es proposa.

Per assolir la independència, necessitem canviar la manera com es comporten les nostres institucions.
Exigim que es respecti el principi de la representativitat del vot, la funció de representant de la ciutadania que té cada diputat o diputada, el o la MHP, i cada conseller o consellera del Govern. La seva obligació és la de donar compliment al mandat que emana de la ciutadania i complir els anhels que ella diposita en els seus representants.

El desenllaç de la nostra lluita de causa justa exigeix una societat civil activa i alhora la cooperació i el
reconeixement i respecte mutu entre aquesta i totes les institucions del país. Tots els actors són necessaris, i cada un ha de complir el seu rol.

L’Assemblea ha de preservar la seva transversalitat, com l’actiu més valuós, que li permet incidir en la
vida política, com altaveu de la societat independentista, sense entrar en dinàmiques de debat partidista o institucional. Estar permanentment pendents dels partits o voler interactuar junt amb ells, ens afebleix com a entitat de la societat civil organitzada.

És per això que l’Assemblea vol ser la garantia d’irreversibilitat i d’avenç del procés d’independència en
cada moment, incidint des de la transversalitat, en tots els espais institucionals o socials, i d’acord amb
el nostre Full de ruta 2020-21:

——–

Extret del Facebook de l’ANC:

L’òrgan de representació de l’Assemblea ha aprovat aquest dissabte el document que servirà per examinar i valorar les propostes dels partits independentistes abans i després de les eleccions del 14-F. L’objectiu del decàleg és clarificar les seves intencions i les seves actuacions respecte de l’objectiu de l’entitat i de la majoria social del país, fer efectiva la independència de Catalunya. Ara, les sòcies i els socis de l’Assemblea hauran de ratificar aquesta proposta de decàleg acordada pel Secretariat Nacional en una consulta interna que se celebrarà en els propers dies.

La proposta de resolució amb el decàleg d’acció política institucional, que ha estat aprovada aquest dissabte pel Secretariat Nacional, es desenvolupa al llarg de 10 principis i 56 propostes d’acció concretes, que paren atenció en diversos àmbits essencials en els quals el Govern podrà incidir per posar en línia amb l’objectiu de la independència i, d’aquesta manera, preparar-se al màxim possible per al proper embat democràtic amb l’Estat i per a una declaració d’independència efectiva durant la propera legislatura.

La resolució aprovada insta els partits a ser fidels al mandat de l’1 d’Octubre i a la declaració d’independència del 27-O de 2017, que l’entitat considera que és del tot vigent però que cal fer efectiva. Superar el 50% de vots independentistes el 14-F ha de ser un reforç de la legitimitat d’aquesta majoria social a favor de la independència. Un reforç per culminar, per la via unilateral, la voluntat expressada amb contundència a les urnes malgrat la violència policial, la repressió i les vulneracions de drets fonamentals per part de l’Estat espanyol. De fet, el document argumenta que l’acció unilateral és “legítima defensa i l’única via factible per a resoldre el conflicte amb l’Estat”.

Aquest document permetrà els electors veure i comparar quins són els compromisos electorals dels partits i les seves accions quan es constitueixi el proper govern de la Generalitat de Catalunya. L’entitat es va comprometre a fer el seguiment d’aquesta legislatura a través de la fiscalització, i així ho farà a través del decàleg aprovat avui.

Els 10 punts del decàleg

Els deu principis d’acció política institucional que l’Assemblea posa damunt la taula són els següents:

  •  1 Principi de respecte per la voluntat dels electors
  •  2 Principi de sobirania i no cooperació institucional
  •  3 Principi de construcció de la institucionalitat pròpia
  •  4 Principi de sobirania fiscal i financera
  •  5 Principi de sobirania econòmica
  •  6 Principi de sobirania en energia, infraestructures i mitjans de comunicació
  •  7 Principi de justícia lingüística: el català, llengua comuna dels catalans
  •  8 Principi de seguretat pública per a un estat democràtic
  •  9 Principi d’acció internacional
  • 10 Principi de justícia social: la República catalana al servei de les persones

En cada un s’hi desenvolupen un seguit d’accions concretes que seran avaluades. Entre moltes d’altres, es tenen en compte mesures com ara no governar amb cap partit del 155, planificar el marc juridicolegal post-independència, crear el banc públic de Catalunya, impulsar un model de telecomunicacions pròpies, l’eliminació dels peatges o garantir que la Conselleria d’Exteriors i les Delegacions de la Generalitat a l’exterior desenvolupin una acció exterior independentista. La informació sobre el compliment d’aquestes serà posada a disposició de la ciutadania de manera pública i transparent.

Consulta a les sòcies i els socis de l’entitat

Les associades i els associats de l’Assemblea decidiran si aquesta proposta aprovada pel Secretariat Nacional té el suport de les bases per tirar-la endavant. La consulta es durà a terme en els propers dies de manera telemàtica. Prèviament, al llarg de la setmana que ve, s’organitzaran reunions telemàtiques amb les assemblees de base de cada regió i les sectorials per tal que les sòcies i els socis puguin traslladar les seves preguntes als membres del Secretariat Nacional.

Interpretació dels resultats electorals i compromís amb la via unilateral

Durant la celebració del ple ordinari d’aquest dissabte el Secretariat Nacional també ha debatut i aprovat altres propostes. Una d’elles fa referència a la clarificació de la lectura dels resultats de les eleccions vinents i el posicionament de l’Assemblea davant els diversos escenaris que es puguin produir.

El full de ruta actual de l’Assemblea creu que si el 14-F es constata una majoria social independentista a partir del 50%+1 dels vots, s’hauria de validar l’estratègia unilateral i el Parlament hauria de donar pas a la investidura d’un Govern disposat a reconèixer la voluntat de la majoria social. Com s’haurien de llegir, però, aquests resultats?

  • Els vots a partits que en el seu programa electoral marquin com a horitzó la independència de Catalunya, seran comptabilitzats com a vots favorables a aquesta. Sigui quina sigui l’estratègia que proposin per assolir-la i els tempos que es marquin.
  • Els vots a partits que en el seu programa electoral proposin un projecte polític dins l’Estat espanyol per Catalunya, sigui quin sigui aquest projecte, seran compatibilitzats com a contraris a la independència.
  • Els vots a partits que no clarifiquin en els seus programes electorals quina és la seva posició respecte a quin estatus hauria de tenir Catalunya no seran compatibilitzats en cap dels dos blocs anteriors.
  • Els vots en blanc i nuls no seran compatibilitzats en cap dels dos blocs anteriors.
  • Els vots a partits dels dos primers punts es comptabilitzaran en qualsevol cas, obtinguin o no representació parlamentària.

En cas que els partits favorables a la independència obtinguin més vots que els contraris, l’Assemblea considera que ja no hi haurà cap argument polític per negar-se a implementar el mandat del Primer d’Octubre. Es disposarà d’una majoria parlamentària en escons i d’una majoria absoluta en vots per fer la independència.

La proposta aprovada argumenta que “com que s’ha demostrat que la via acordada no és possible ni amb governs del PP ni amb l’autoanomenat govern més progressista de la història del PSOE i Podemos, només la via unilateral permetrà no trair la voluntat dels electors catalans”. En aquest cas, doncs, l’Assemblea incideix en la necessitat que es formi un govern independentista que tingui com a prioritat absoluta la declaració d’independència i el seu desplegament, i té el suport d’una societat mobilitzada que reconeixerà la nova autoritat en territori català.

El document preveu que, en cas que els partits favorables a la independència obtinguin menys vots que els contraris, però que mantinguin la majoria parlamentària, “això no ha de suposar una situació de bloqueig com la que es va viure després de les eleccions del 27S del 2015. Caldrà un govern independentista que treballi per situar-se en una posició de força davant el Govern espanyol i per afrontar una ruptura unilateral que pot arribar precedida d’alguna acció d’empoderament democràtic previ o bé d’accions legislatives per avançar cap a la República catalana independent”.

Finalment, la proposta posa el focus en la repressió política i la laminació de drets que pateix Catalunya per part de l’Estat espanyol. Des del punt de vista de l’Assemblea, aquest és un element més, gens menyspreable, per tal de justificar una secessió unilateral. “Com a entitat treballarem per consolidar la idea que com a minoria nacional que pateix una laminació dels seus drets fonamentals la separació unilateral de l’estat que ens oprimeix és una causa justa per si mateixa que no requereix validacions democràtiques. Si no cessa la repressió política, no renunciem a exercir la via unilateral, sigui quin sigui el resultat de les eleccions vinents”.

(Extret del Facebook de l’ANC)

PS:
Diu l’ANC als partits polítics pel 14F i als votants:
Sigueu lleials i conseqüents al Mandat del 1r d’octubre.

  


PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!