BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

24 de juny de 2024
Sense categoria
0 comentaris

Diada Nacional dels Països Catalans 2024

 

Misatge de Daniela Grau des de la Catalunya Nord:

 

Flama de la Llengua Catalana, 2024:

“Estimats connacionals,

Fidelment, tossudament, com cada any des del 1966, us arriba des de Catalunya Nord la Flama del Canigó, que encendrà aquesta nit els focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans, on patriotes compromesos la transmeten amb fervor.

Perquè aquesta no és qualsevol flama. El seu historial i simbolisme li donen sentit, força i legitimitat irrebatibles des del 1964, data cabdal.

En efecte, enguany fa exactament seixanta anys que, a petició dels excursionistes nord-catalans organitzadors dels focs de Sant Joan Francesc Pujade i Albert Llech, la Flama, abans de pujar al Canigó, va ser encesa per primera vegada al lloc més emblemàtic de la colonització i repressió francesa d’ençà del 1659, el Museu del Castellet de Perpinyà.

L’eminent i carismàtic conservador d’aquest museu, en Josep Deloncle, el va definir com a ‘presó d’estat’, havent-hi trobat rastres de les persecucions patides pels resistents a l’annexió francesa denominats per la població catalana Angelets de la Terra.

Dos mesos després, l’agost del 1964, Josep Deloncle aclarí en un parlament a Sant Martí del Canigó el sentit de la Flama: ‘Flama de la memòria, de la denúncia de les repressions, i de la resistència. Flama d’afirmació nacional, d’unitat de tot un poble que se sent català, profundament català abans de ser administrativament francès o espanyol. Catalunya és una llar per a vosaltres i nosaltres.’

Flama de reivindicació, per mor que ‘la nostra estimada Catalunya esquinçada per una injusta frontera pugui ser altra vegada agermanada dins una nova Europa’.

Que aquesta nit amb la Flama del Canigó sigui, doncs, com fa seixanta anys, ensems una nit de festa, d’alegria, de recordança i d’esperança, i també de compromís col·lectiu per a assolir la independència i el reconeixement internacional de la nostra mil·lenària nació.

Visca la Flama del Canigó, símbol de la nostra unitat i unió!

Visca Sant Joan, festa nacional dels Països Catalans!”

Daniela Grau, 2024

PS1: Flama 2007

https://youtu.be/CEOmOhxPqIk?si=jSlhCyTyTDZdBhN4

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!