BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

21 de març de 2021
0 comentaris

Complim el Mandat. El compromís dels Ajuntaments per empènyer la República Catalana Independent.

AJUNTAMENTS INDEPENDENTISTES ON SOU?
AMI (Associació de Municipis Independentistes) on és el teu compromís per a la Independència?
I les altres associacions de Municipis?

Una mesura a seguir pels Ajuntaments Catalans, alguns ja ho han fet:

L’Ajuntament de Berga, en el Ple de Febrer d’enguany
es compromet amb la UNILATERALITAT
i reafirma el Mandat del 1r d’octubre.

  


La ciutat de Berga, amb l’aprovació de la Moció de compromís amb la via unilateral obre camí
i dona exemple com ho va fer l’Ajuntament d’Arenys de Munt en el cas de les Consultes per a la Independència:

Adjunto el manifest aprovat després de la notícia.

PS1: Una mesura a seguir pels Ajuntaments Catalans: L’Ajuntament de Berga, en el Ple de Febrer d’enguany es compromet amb la UNILATERALITAT i reafirma el Mandat del 1r d’octubre.

PS2: Complim el Mandat. El compromís dels Ajuntaments per empènyer la República Catalana Independent.

———————

Notícia de NacióDigital Berguedà:
per Laura Masnou , 5 de febrer de 2021

En el Ple Municipal de febrer d’aquest 2021, l’Ajuntament de Berga ha aprovat una moció de compromís amb la via unilateral per assumir la independència de Catalunya presentada per l’ANC Berga, el Consell Local de la República de Berga, el Debat Constituent (Entesa del Berguedà), Òmnium Berguedà i Via Unilateral.

1 – El text de la moció reivindica la legitimitat del mandat popular de l’1 d’octubre de 2017 amb la voluntat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república.

2 – La moció també demana el compromís explícit de l’Ajuntament de Berga amb la via unilateral com a “únic camí possible” per aconseguir la independència de Catalunya.

3 – A més, exigeix el ferm compromís postelectoral de no pactar amb cap altra força política que no estigui a favor del mandat popular sorgit de les urnes de l’1 d’octubre.

Ferran Aymerich, portaveu de Junts per Berga, JxB, ha remarcat el compromís del seu partit “en defensar la validesa legal i el mandat popular de l’1 d’octubre per culminar-lo i fer possible que Catalunya esdevingui un estat independent”.

Ara bé, ha afirmat que *la unilateralitat “és un camí a treballar, però no és l’únic. És el camí preferent, però no excloent”. Pel que fa a l’últim punt de la moció, en referència al compromís de no pactar amb forces polítiques que no estiguin a favor del mandat popular sorgit de les urnes de l’1 d’octubre, ha admès “no saber fins a quin punt tots som capaços de no pactar a nivell municipal amb partits que a nivell nacional defensen el 155”.  I és que consideren que el més important en l’àmbit municipal és “donar resposta a les demandes i participacions dels ciutadans, moltes vegades allunyades de la política nacional”.

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC, ha intervingut en una línia similar a JxB, afirmant que entenen que “potser la única solució és la unilateralitat, però tancar-nos les portes no és la millor solució estratègica, ja que sempre s’han de tenir totes les opcions obertes per arribar al camí”. Ramon Camps, d’ERC, també ha afirmat que a nivell local “podem prendre el compromís de no pactar” amb forces que no siguin independentistes, però a nivell comarcal o nacional “podem donar la nostra opinió, però no podem assegurar que el partit no prendrà aquestes decisions”.

Pel que fa a la CUP, Marià Miró ha afirmat que donaran “compliment, en cas que surti aprovada, als acords que s’hi exposen” i s’ha mostrat contrari a fer cap tipus d’esmena a la moció tal i com demanava JxB. Miró ha remarcat també la importància “d’avançar amb fets materials i generar les condicions per tal de poder fer realitat un estat independent en forma de república”.

El regidor del PSC, Abel García, ha estat la veu més crítica i ha afirmat que ell no se sent còmode amb “aquest frontisme i plantejament de radicalitat, sigui quina sigui la qüestió que es debat”. Ha defensat també que dins el consistori s’han arribat a “grans acords amb el diàleg i el respecte, però en debats que ens separen i ens exclouen no m’hi trobareu”.

Finalment, la moció s’ha sotmès a votació tal i com estava presentada sense afegir els matisos que demanaven des de Junts per Berga i ERC i s’ha aprovat amb els vots favorables de la CUP, Junts per Berga i ERC i amb el vot contrari del PSC.

—————-

TEXT DE LA MOCIÓ DE  COMPROMÍS
AMB  LA  VIA UNILATERAL

Aprovada per l’Ajuntament de Berga, en el Ple de Febrer de 2021.

Moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya. Proposada per iniciativa ciutadana exercint el dret fonamental de petició:

LES RAONS PER AQUESTA MOCIÓ DE  COMPROMÍS SÓN:

1 – L’1 d’octubre marcarà per sempre més un abans i un després en les vides de milions de catalans que el vam viure, serà un referent per a les generacions futures.

2 – L’1 d’octubre ens va ensenyar que quan la ciutadania s’expressa fermament, els partits polítics no tenen altre remei que escoltar i seguir la nostra voluntat.

3 – L’1 d’octubre ens va ensenyar que quan la ciutadania, les institucions, els partits polítics i les entitats civils treballen units i alineats per assolir un objectiu, som capaços de posar tot un estat contra les cordes.

4 – L’1 d’octubre ens va ensenyar les vergonyes de l’estat espanyol, fent evident que Catalunya continua vinculada a espanya només per l’exercici de la força, la repressió i l’asfíxia econòmica. Sotmesa per un estat autoritari, corrupte i decadent -en mans dels hereus del franquisme- que ha donat claríssimes mostres que no respectarà mai el dret a l’autodeterminació i la voluntat de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya per a decidir el nostre futur. Tant se val qui hi governi. Les dretes i esquerres d’àmbit estatal estan plenament d’acord en salvaguardar la unitat d’Espanya, i per fer-ho, estan disposats a mantenir la repressió, l’espoli i a continuar alimentant el discurs d’odi cap el poble de Catalunya.

5 – L’1 d’octubre ens va ensenyar que l’estat espanyol està disposat a tot i que caldrà que defensem la República Catalana –units, decidits i valents-, fins on sigui necessari.

Per totes les raons exposades, es proposa al Ple de l’Ajuntament de Berga l’adopció dels acords següents.

ACORDS:

1. Reafirmar la legitimitat i vigència del mandat popular sorgit de les urnes l’1 d’octubre de 2017, de fer realitat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República.

2. Manifestar el compromís explícit de l’Ajuntament de Berga amb la via unilateral, com a únic camí possible per aconseguir la independència de Catalunya.

3. Comunicar aquets acords a les direccions dels respectius partits polítics,

3.1 instant-los a recollir explícitament ens els seus programes electorals el compliment del mandat popular sorgit de les urnes l’1 d’octubre.

3.2 així com a dissenyar una estratègia comuna per dur a terme la ruptura amb l’estat espanyol en la pròxima legislatura.

4. Exigir a aquests mateixos partits el ferm compromís postelectoral de no pactar amb cap altre força política que no estigui a favor del compliment del mandat popular sorgit de les urnes l’1 d’octubre,

4.1 fent extensiu aquest compromís a totes les institucions catalanes, ajudant així a recuperar la confiança entre les forces polítiques independentistes, condició indispensable per assolir la independència

5. Traslladar aquests acords al Govern, al Parlament i als grups parlamentaris que sorgiran de les pròximes eleccions catalanes, refermant així el compromís d’aquest Consistori amb l’aixecament de la suspensió de la Declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017

Ajuntament de Berga
Febrer 2021

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!