BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

21 de novembre de 2020
0 comentaris

Votem units els que vam votar units el 1r d’octubre. Reafirmem la nostra decisió.

 ...


2,5 milions de vots per Aixecar la DUI i per Assegurar la Llengua.

Votem en bloc el que vam votar el 1r d’octubre.
Persistim i exigim el compliment del Mandat.

Assegurem la llengua, tots els que l’estimem, parlants, professionals de la llengua, i també des dels Partits Polítics, des de Presidència, des del govern i des del Parlament. I passem de les paraules als fets.

.
Tenim greus problemes, estem supeditats a un estat que no ens convé, el món s’escalfa greument i els pols nord i sud es desglacen, perdem cada dia espècies en perill d’extinció, … és com una ‘apocalipsi’ i la Llengua, la nostra llengua, el català i totes les seves variants estant en perill, greu perill d’inanició i d’extinció com tantes altres llengües patrimoni espiritual i immaterial de la humanitat. Hem de fer alguna cosa! Allà on podem, en el que estigui al nostre abast.
.
Diem, es diu, que en el món hi ha moltes causes i moltes d’elles tenen els seus defensors, però que la llengua, el català, les nostres terres i la nostra nació només ens té a nosaltres com a possibles defensors.
.
S’ha generat des de fa temps una alarma ‘perdem la llengua!’ i ens sentim impotents i culpables, som com el ‘profeta que clama en el desert’ això ens crea una angoixa i un sentiment de no poder-hi fer res. Em ve al cap aquella màxima, potser de Baden Powell? ‘mirem de deixar millor el món de com l’haguem trobat’ perquè tots aquests greus problemes que tenim també els hem heretat d’alguna manera.

.

A Berga, el 1979, ens vam adonar, teníem la sensació, que la Patum no anava per bon camí, deu ser simplista però el fet és que vam fer una Assemblea de Poble i vam cercar petites solucions, allò va marcar un camí que crec que  va ser molt positiu. A Berga no se’n fan d’Assemblees de Poble, la següent va ser per preparar la Consulta per a la Independència seguin l’exemple d’Arenys de Munt.
.
En favor de la llengua, tots hem de fer el mateix, un gran pacte de país, emprendre la revitalització a tots nivells de la nostra llengua, potser en coses petites com aquella màxima de ‘a Catalunya en català’ o ‘estima la teva llengua i el teu país’ penjant simples fotocòpies arreu.

No feu cara d’incrèduls  o no rigueu, que és per plorar.
.

Tots, cadascú la part que li toqui, els lingüistes i gent com vosaltres, ja ho esteu fent com en aquest quadern, la gent, els parlants fent un compromís general i públic de no baixar de la Llengua de no abandonar-la a la primera de canvi conscients de que la ‘Llengua’ se’ns en va i ho perdrem tot … l’ànima se’ns en va amb el darrer alè.

.
I els polítics també, els que es presentin per a conduir el país, que no s’oblidin del primer valor de la nostra nació, fonament de les nostres idiosincràcies, i per tant que contemplin en els seus programes pel proper 14F aquesta feina d’equip que hem de fer tots els parlants i defensors del català.

Cal que ens desvetllem i desvetllem els qui estan adormits, cal que recuperem i assegurem la Llengua, cal que ens organitzem de forma sistemàtica i actuem en conseqüència, cal que assegurem el present i el futur del català.

.
No ens quedem sols amb les notícies negatives que ens plouen contínuament i des de tot arreu. Els de Berga amb la Patum se’n van sortir, els d’Arenys amb les Consultes també, … cal que ens il·lusionem i reforcem tots els que creiem en la nostra parla, hem de fer un gran pacte de compromís públic, notori, permanent … i múltiples accions petites i potser no tan petites.

.

Emplaço, des d’ací, i també des de cadascun d’aquets escrits que ens ofereixen Vilaweb,  Carme Junyent i tots els seus col·laboradors, emplaço doncs a Junts per Catalunya, ERC, la Cup, Primàries i tots els partits polítics que es presentin, perquè posin en els seus programes, i en posició prioritària, aquest compromís i aquesta voluntat d’un Gran Pacte de País per assegurar la Llengua, ja ara en el present immediat i pel futur.
.
No em vull descuidar de dir que tenim un gran exemple de defensa de la Llengua i de la nació, i de com fan les coses, en aquells llocs dels Països Catalans, allà on es parla la nostra llengua amb més dificultats com les fermes Illes balears, com la Catalunya del Nord i com el País Valencià, tots ells han de ser i són un exemple i un esperó per a tots nosaltres. En les seves actituds positives i pro positives potser hi ha la clau de tot plegat.
.

Salvador Molins i Escudé, des de Berga.

Piulada:

LLENGUA. PACTE DE PAÍS: Assegurem la llengua, també des dels Partits Polítics, des de Presidència, des del govern i des del Parlament. https://simptomesindcat.blogspot.com/2020/11/assegurem-la-llengua-tambe-des-dels.html

Polítics, Partits: Comprometeu-vos amb la llengua junt amb tot el Poble Català des dels vostres programes electorals.

   


PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:   
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!