ÀNIMS PROCÉS CONSTITUENT, les Constitucions de Catalunya fa temps, molt temps que ja estant apunt !

 .


COMPARATIVA DE PROJETES DE LA CONSTITUCIÓ CATALANA EN EL PERÍODE PRE CONSTITUENT:


PROJECTE DE CONSTITUCIÓ DE CATALUNYA DE 2010
Idea de Joan Carretero, Reagrupament. Comissió text coordinada per Roger Granados.

«Aquesta Constitució que teniu a les mans basada en la Constitució de l’Estat Català anomenada «de l’Havana» (1929) i adaptada per Reagrupament (Vic, 13 de març del 2010) serà la primera llei que els
diputats que representin La Coalició de tots els partits per a la Independència al Parlament de Catalunya presentaran perquè s’aprovi». Joan Carretero»

Art. 5. Llengua

El català és la llengua pròpia, nacional i única oficial de Catalunya. La llibertat
lingüística està garantida. L’occità, denominat aranès a l’Aran, és també llengua
oficial en aquell territori.

Art. 6. Nacionalitat

Una llei regularà les condicions d’adquisició, conservació i pèrdua de la condició
nacional de català. Els ciutadans del País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya
Nord, la Franja de Ponent i l’Alguer tenen garantida la condició nacional de
catalans, si ho sol·liciten.

PROJECTE DE CONSTITUCIÓ DE CATALUNYA
Per Francesc Aguilar i Domenjó.

Art. 3. El territori.

El territori de Catalunya es correspon amb els límits geogràfics actuals de Catalunya, que podrà establir majors vincles polítics, socials, econòmics, culturals i els que convinguin amb els territoris de la resta de Països Catalans i de l’antiga Corona d’Aragó.

Art. 6. Nacionalitat.

Una llei regularà les condicions d’adquisició, conservació i pèrdua de la condició nacional de català.
Els ciutadans del País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent i l’Alguer tenen garantida la condició nacional de catalans, si ho sol·liciten.

PROJECTE DE CONSTITUCIÓ DE CATALUNYA, 2014
Proposta de Constitució provisional de la República Catalana per al període transitori.
Per Pol Sureda, 2014.

Article 2

1. El territori nacional de Catalunya és constituït pel domini lingüístic català. Transitòriament, però, el territori estatal de la República Catalana se circumscriu al de l’antic Principat de Catalunya autonòmic, amb els corresponents sòl, subsòl, plataforma continental, aigües interiors, mar territorial, espai aeri i estratosfera jurisdiccional.

2. Els territoris de la resta dels Països Catalans tenen dret a incorporar-se a la República Catalana.

3. A títol transitori, també la comarca occitana de la Vall d’Aran forma part integrant de la República Catalana, al si de la qual es constitueix en Estat Nacional Autònom, amb plena salvaguarda dels drets lingüístico-culturals, sociopolítics i altres que li corresponen com a territori nacionalment occità, incloent-hi el dret a la plena normalitat lingüistica amb oficialitat exclusiva de la llengua nacional, el dret a l’autogovern, el dret a la lliure autodeterminació sense ingerències, el dret a la lliure relació amb la resta d’Occitània i el dret a mantenir relacions exteriors.

————————-

 

Prolegòmens del Procés Constituent.
Consell Local petit de la República Catalana Independent del BIC, Berga.

 

PS1:
Siguem rebels!

‘Els Consells Locals per anar bé hem de tenir un punt de rebel·lia!’
‘No esperarem ordres ni demanarem permís.’

‘Waterloo dorm, el son de les eleccions autonòmiques, despertem-lo!’

Som 91.558 censats a la incipient República Declarada el 27 d’octubre del 2017, volem Eleccions i Consultes a la República Catalana Independent, més endavant voldrem Referèndums, comencem ja!  … ens frisem!

PS2:
ÀNIMS PROCÉS CONSTITUENT,
les Constitucions de Catalunya fa temps, molt temps que ja estant apunt !

PS3:
El nostre primer objectiu es sobrepassar als Partits Polítics, govern i Parlament presoners de les arbitrarietats espanyoles.

PS4:
Catalunya no és cap minoria nacional, som una Nació, a qui no li agradi que s’hi posi fulles.
Aquest erroni concepte de ‘minoria nacional’ si badem ens tancarà en una reserva nadiua dins cadascun dels diversos territoris. Aquest possibilisme que pretén ser més fàcil és una auto trampa, ni Europa, ni França, ni Espanya, ni Itàlia, ens posaran les coses fàcils, res de minories nacionals, som una Nació i prou. No acceptarem cap renúncia. Independència plena ja!


 

LA NACIÓ SENCERA, LA LLENGUA CATALANA, L’ESTAT INDEPENDENT
(Confederal dels PPCC quan sigui convenient)
i LA CONSTITUCIÓ BREU, CLARA, POTENT  i molt urgent !


    

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

 

 

Afegeix un comentari