Som una petita República incipient en temps de rodatge. Hem de començar a rodar.

 

La República que ens ocupa i ens preocupa

Quants habitants, quants censats, té l’estat del Vaticà? -ara mateix no ho sé però no deuen ser gaires.
La nostra fa poc estrenada República té avui mateix 91.528 ciutadans censats i en augment, en augment en petit degoteig, es veu que som una societat, la catalana, que ens costa de multiplicar-nos, suposo que som tan pràctics i tan exigents amb nosaltres mateixos que fins que no ho tenim ben clar no donem el pas.

Som una petita, petita però en creixement, República incipient en temps de rodatge. Hem de començar a rodar.

Tenim President, de moment el primer, el MHP Carles Puigdemont, però no tenim primer ministre i n’hauríem de tenir, que ens ho impedeix? -potser pensar que si les seves accions de govern potser no seran massa efectives ni incisives? Per què no ho provem i potser tindrem sorpreses?

He de ser humils i conscients de quin és l’estadi i el moment d’aquesta incipient República Catalana que no depenen de ningú més que dels seus ciutadans censats ja pot ésser independent.

Els humans, tots, els catalans també, tenim un defecte, així ho explicava Antoine de Saint-Exupéry en el seu Petit Princep, ens obsessionem per les quantitats i les mides i perdem el sentit de l’essència que d’alguna manera és el més important, ens entestem a veure un barret quan en realitat és un elefant. Aquell Elefant que tenint les cadenes trencades i no sabent-t’ho no s’allunyava de la tanca on es pensava que estava lligat o que es pensava que estirant no podria arrossegar. alliberar-se i començar caminar.

No ens obsessionem per la mida, comencem els que som i així potser altres catalans s’animaran a censar-se al Consell per la República Catalana de Waterloo.

Falten 3 mesos i mig per les eleccions al Principat de Catalunya, la Catalunya del mig, unes catorze setmanes, quants referèndums consultius o consultes podem fer els 91.528 -i en augment- catalans de la nova República?

Per què he fet aquesta anterior pregunta?

-Per dos motius, primer per que fer consultes no vinculants, de moment i fins que calgui, recordem allò del Petit Princep ‘no ens obsessionem pel que al món li sembla important perquè moltes vegades, masses, el món s’equivoca’, fer aquestes consultes ens ajudarà a practicar-ho i esdevenir Poble responsable i actiu, m’enteneu? que es faci la cosa, a més hem de consultar-nos i comunicar-nos de fet coses prou importants en les que hem de tenir i fer sentir la nostra veu, en una societat -república- participativa.

El segon motiu és més pràctic, es tracta de demostrar als nostres conciutadans de la Catalunya autonòmica esclaus d’Espanya que fer eleccions -les del Primer Ministre de la nostra República a Waterloo- així com fer Consultes no vinculants o per què no fer Referèndums vinculants és possible avui dia fer-ho per internet. Aquest és un dels mecanismes que està preparant el nostre ‘Waterloo’, el nostre ’10 de Downing Street’ particular.

Demostrar-li a Espanya, … perquè? -doncs per que em temo que amb això del Covi-19 les eleccions catalanes del 14F perillen com perilla tota la democràcia arreu i sobretot la que depèn dels espanyols. Bé si no es fan les eleccions a la monarquia bananera que se’n vagin a fer punyetes, però la nostra República ha de començar caminar.

En període de rodatge per què no comencem a elegir 1rs Minsitres rotatoris amb el període de cada 6 mesos o un any, El President de moment és el MHP Carles Puigdemont però amb unes eleccions també es podria canviar. Comencem a rodar, demostrem que tenim vida pròpia, no podem esperar els altres catalans que encara no s’han censat, quan ho creguin oportú ja ho faran.

El Consell per la República Catalana a Waterloo també hauria de comunicar arreu els actes de dictadura, els atacs a la democràcia i als Drets humans que es fan contínuament al Principat quan es facin, i fer-ne una llista un afegit als nombrosos memorials de greuges que col·leccionem.

Així ho he expressat.

Salvador Molins i Escudé
Ciutadà català de la nova República.

PS1: Som una petita República incipient en temps de rodatge. Hem de començar a rodar.

PS2: https://consellrepublica.cat/republica-compartida-resultats-analis/

PS3: https://consellrepublica.cat/wp-content/uploads/2020/10/Resultats_i_Ana%CC%80lisi_Participacio%CC%81_RepublicaCompartida.pdf

  

Afegeix un comentari