BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

28 d'octubre de 2020
0 comentaris

COM I PERQUÈ EN TRES ANYS NO S’HA CONSTRUÏT LA UNITAT ESTRATÈGICA? SOM-HI !

UNITAT ESTRATÈGICA , COORDINACIÓ TÀCTICA, RESPECTE MUTU
per complir el Mandat del 1r d’octubre:
EDIFICAR LA JA INCIPIENT REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT,
ESDEVENIR FERMS, CLARS, INNEGOCIABLES EN LA DEFENSA DELS DRETS DELS CATALANS.
ASSEGURAR LA LLENGUA I MOLTES MÉS COSES…

——————

El 27 d’octubre del 2017, un cop ja feta la DUI no vam estar a l’alçada del que estàvem fent, fou un dia trist, sobretot l’endemà, però hem de continuar endavant el Procés de Recuperació de la nostra Independència i transformar el fracàs en victòria. Entomem, ja ho estem fent, el Mandat del 1r d’octubre i completem el que li va mancar a la DUI. En això estem ocupats malgrat les evidents dificultats.

“Un dia es feu claror d’albada i del fons de la tomba més glaçada fremí amb veu novella el cant dels cants: Foc nou, baixa del cel i torna prendre, que ja ha sonat l’hora d’esventar la cendra, oh pàtria de les tombes flamejants!

He escollit dos comentaris dels molts que completen l’editorial de Vicent Partal referit a Xile i Catalunya, els dos parlen d’un fet comú els efectes negatius de la lluita partidista i el mal que ens fan, al final una frase inversa però d’esperança:  “Per això, entrebancs com els citats, alenteixen el procés i fins potser fan que hi hagi menys consciència col·lectiva del què significa …

1r – Sí, cal que “tinguem més consciència col·lectiva de què significa la Declaració Unilateral d’Independència feta pel Parlament Català.”

2n – Sabem que va dir el MHP Aragonès en funcions. sabem que va respondre el senyor García-Paje; però no Sabem què hi feia Von der Leyen en la reunió entre Govern Espanyol i Comunitats Autònomes.

En llegir-lo he intentat respondre-ho i ací ho teniu:

<Davant la pregunta de que pot haver anat a fer la presidenta de la Comisión Europea en aquella reunió per parlar entre les diferents comunitats autònomes espanyoles del repartiment de les ajudes pel Covid-19, se  m’ocorren diferents possibilitats: controlar el ‘gobierno’, controlar les autonomies, intentar posar ordre, escoltar, posar condicions a les ajudes, deixar esbravar els catalans, veure les diferències entre l’Ejpañol i l’Anglès -això si que es sucós, si aquesta Presidenta no estava al cas, veurà ben clar quin peu calcen-, adonar-se del que aixafa, veure que es pot homologar i com?

Sigui com sigui felicito el MH Vicepresident Pere Aragonès pel seu encert i la precisió dels seus mots davant la representant de l’UE.

Aquesta actitud i precisió del nostre Vicepresident és en un alt tant per cent, per no dir el 100%, lleial al Mandat del 1r d’octubre, lleial i intel· ligent, és estratègia complementària pura que pot esdevenir estratègia compartida.

No entenc com en 3 anys, Puigdemont i Junqueras i els seus equips no han pogut construir i reconstruir aquesta necessària unitat complementària, intel·ligent -no són gens rucs-, persistent, digne i il·lusionadora. Puigdemont i Junqueras, el futur és nostre, siguem-ne dignes!>

https://www.vilaweb.cat/noticies/un-matis-sobre-la-llico-xilena/

jordi Rovira      27.10.2020 | 08:07

La notícia d’ahir mateix, encara que breu, té molta importància. Xile, aconsegueix trobar una solució d’acord, fent vàlida una dreta que fa un pas ( ben segur que tímid i ple de dreceres de retorn ). A Xile un problema polític com el nostre ha trobat una via de sortida, una solució. I mentrestant aquí no. El contrast és molt més gran quan entre línies dels informatius vas llegint que en la reunió entre Govern Espanyol i Comunitats Autònomes, hi havia la presència de la Comissió Europea. Sabem que va dir el MHP Aragonès en funcions. sabem que va respondre el senyor García-Paje; però no sabem què hi feia Von der Leyen.

El problema polític espanyol té una dimensió que sembla important. La incapacitat espanyola, ocupa més del que ens pensem. I sí, haurem de sortir al carrer per guanyar drets. Al mateix temps que haurem de no donar cap excusa als qui volen no moure ni un pas.

PD: Sí, tenim problemes de falta d’unitat. Una falta d’unitat que no sé si es dóna entre els polítics, suposo que sí, però si la veig en una certa parròquia de l’independentisme que no dubte a anar contra els seus mateixos. El que no voldria és sentir tant dimensionada la volguda falta d’unitat d’alguns que no perden pistonada per recórrer les seves fòbies i llençar-les sense cap aturador. Simplement, seria desitjable comentar els fets que es proposen enlloc de llençar un o altre “mantra”. Més si aquests resulten tan negatius, corrosius i repetits.

—————–

27 octubre, 3r any. Menyspreu i desprestigi envers els Consellers valents.

Ramon Feixas    27.10.2020 | 10:40

Bona reflexió de la de l’Editorial. El tema de Xile es pot comparar més amb el que va fer a Espanya el 78 no pas amb un procés d’independència. El procés català avança i s’atura a pota coixa, entre altres coses per un tema cultural. Es fa difícil desenganxar-se del tipus de liderisme i partidisme nascut a Catalunya dessota el control franquista. Era inimaginable que davant del fet de uns dirigents fossin tan generosos i amplitud de mirada social per estar disposats a passar una bona colla d’anys a la presó pel bé de tots els catalans amb un espanyolisme que s’hi acarnissa i que siguin objecte de menys preu i desprestigi, negant-los inclús la credibilitat de la seva abnegada acció per part de gent que no suquen de la llossa franquista. Tampoc era imaginable la imminència vírica,… Les imaginacions dels rumbs d’espècie es poden percebre observant el vent d’on ve i on va. Les concrecions en fets, en canvi, és molt corrent que estiguin fora d’allò imaginable. Per això, entrebancs com els citats, alenteixen el procés i fins potser fan que hi hagi menys consciència col·lectiva de què significa l’última proclamació de la República Catalana feta pel President Puigdemont reblat per la fermesa dels seus consellers.

En el primer escrit Jordi Rovira es pregunta:

Sabem que va dir el MHP Aragonès en funcions*. sabem que va respondre el senyor García-Paje*; però no Sabem què hi feia Von der Leyen en la reunió entre Govern Espanyol i Comunitats Autònomes.

En llegir-lo he intentat respondre-ho i ací ho teniu:

<Davant la pregunta de que pot haver anat a fer la presidenta de la Comisión Europea en aquella reunió per parlar entre les diferents comunitats autònomes espanyoles del repartiment de les ajudes pel Covid-19, se  m’ocorren diferents possibilitats: controlar el ‘gobierno’, controlar les autonomies, intentar posar ordre, escoltar, posar condicions a les ajudes, deixar esbravar els catalans, veure les diferències entre l’Ejpañol i l’Anglès -això si que es sucós, si aquesta Presidenta no estava al cas, veurà ben clar quin peu calcen-, adonar-se del que aixafa, veure que es pot homologar i com? …”

———————–

Gràcies, MH Vicepresident Pere Aragonès:

Sigui com sigui felicito el MH Vicepresident Pere Aragonès pel seu encert i la precisió dels seus mots davant la representant de la UE.

Aquesta actitud i precisió del nostre Vicepresident és en un alt tant per cent, per no dir el 100%, lleial al Mandat del 1r d’octubre, lleial i intel· ligent, és estratègia complementària pura que pot esdevenir estratègia compartida.

No entenc com en 3 anys, Puigdemont i Junqueras i els seus equips no han pogut construir i reconstruir aquesta necessària unitat complementària, intel·ligent -no són gens rucs-, persistent, digne i il·lusionadora. Puigdemont i Junqueras, el futur és nostre, siguem-ne dignes!>

Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC
Joan Sabata, Josep Vilalta. Salvador Molins, …
(Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002)

PS 1:
COM I PERQUÈ EN TRES ANYS NO S’HA CONSTRUÏT LA UNITAT ESTRATÈGICA? SOM-HI !

PS2:

Carles Puigdemont
@KRLS
·

14h

Intenten la mort política i civil de l’independentisme perquè tres anys després de la declaració d’independència continuem lluitant per una causa justa i democràtica. No se n’han sortit, i no se’n sortiran. Tot el suport als detinguts d’aquesta nova urpada repressora.

PS3:

El vicepresident de la Generalitat reclama davant de la presidenta de la Comissió Europea i Sánchez que Catalunya pugui gestionar directament els fons europeus que li corresponguin

La presència de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, era una gran ocasió perquè l’independentisme es reivindiqui internacionalment. Pere Aragonès , vicepresident de la Generalitat en funcions de president, s’ha encarregat d’això i li ha comunicat durant la Conferència de Presidents autonòmics que a necessitat de  solucionar  el  conflicte català  “amb més  democràcia”  i donant veu a la ciutadania de  Catalunya  perquè  decideixin el seu futur polític “lliurement”. Això és, la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. “Avui era una oportunitat i estic segur que la presidenta de la comissió europea sabia de què parlava”, ha assegurat Aragonès després de la reunió.

A la Conferència de Presidents d’avui, celebrat de manera telemàtica per l’alta incidenacia de la Covid-19 a Espanya, Von der Leyen ha participat per abordar els criteris de repartiment dels fons de recuperació europeus. Aragonès no s’ha privat d’efectuar reivindicacions polítiques i de denunciar “la repressió” que al seu parer existeix contra l’independentisme, amb Quim Torra inhabilitat “injustament” com a president de la Generalitat des de finals de setembre per no retirar a temps una pancarta que demanava la llibertat dels presos sobiranistes i el retorn dels dirigents independentistes a l’estranger. “Avui estic jo aquí perquè no pot estar el president”, ha criticat.

Gràcies per veure-ho!
PUBLICITAT

Aragonès s’ha mostrat batallador davant la mirada de la resta de presidents autonòmics i ha defensat que “Catalunya és un país europeu, profundament compromès amb el projecte de la UE” i que la seva aspiració és poder participar en les institucions europees amb veu pròpia, com un estat membre. “Aquesta és una aspiració que només es pot resoldre amb més democràcia, com tots els conflictes polítics que es resolen dins de la UE. Reiterem la necessitat de resoldre aquest desafiament amb més democràcia, donant la veu als ciutadans de Catalunya perquè puguin decidir lliurement el seu futur polític “, ha assegurat.

Gestionar els fons

“No anem a normalitzar la situació en què estem”, ha afirmat amb contundència Aragonès en la roda de premsa posterior després de la conferència. “Tenim un president inhabilitat, que és qui hauria d’haver assistit. I he volgut denunciar-ho “, ha afegit abans d’assegurar que davant Von der Leyen ha volgut deixar clar que” la millor manera “que Catalunya formi part d’el projecte europeu directament” és a través d’un estat independent “. En aquest punt, el vicepresident subratllat que en qualsevol moment que se li presenti l’oportunitat va reclamar aquestes qüestions. “El futur de Catalunya depèn dels seus ciutadans i ningú pot sostreure aquesta possibilitat”, ha sentenciat concloent així les seves reivindicacions nacionals.

Quant als fons europeus, Aragonès ha sol·licitat a Von der Leyen una “política transformadora i expansiva, una política keynesiana” per fer front a la pandèmia. “És fonamental que no es arruïni més l’economia i al costat de mesures sanitàries calen mesures de xoc en l’àmbit econòmic”, ha assegurat el dirigent català. Segons el vicepresident de la Generalitat, Von d’Leyen s’ha mostrat receptiva en aquest sentit.

“Europa ha actuat contundentment, però cal ser eficaç”, ha volgut destacar davant la presidenta de la Comissió Europea. Però ha reclamat una vegada més que sigui la Generalitat quine pugui gestionar directament la part que li correspongui dels fons. El Govern fa temps que sol·licita 31.700 milions euros provinents d’aquests fons europeus. “Volem que els 143.000 milions d’euros” destinats per a Espanya, “s’esgotin tots i hem reclamat a l’Estat els instruments per aconseguir rapidesa en la tramitació administrativa i així facilitar acords amb els ajuntaments i els sectors econòmics i socials”, ha subratllat Aragonès.

Al costat dels fons europeus -que ha jutjat “molt positius” i els ha comparat amb el Pla Marshall de després de la Segona Guerra Mundial- Aragonès ha sol·licitat a Pedro Sánchez un pla econòmic urgent per pal·liar els efectes de la crisi immediats en àmbits que no només se cenyeixen a la restauració o l’hostaleria.

Reproche de García-Page a Aragonès

Després de la intervenció de Aragonès en anglès, el president de Castella-la Manxa, el socialista  Emiliano García-Page , ha volgut llançar un retret “molt evident” a el vicepresident de la Generalitat, segons el seu equip, durant la seva intervenció en la conferència de mandataris autonòmics. Dirigint-se a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, Page ha advertit que el  anglès  “és el  idioma d’un país que es vol anar d’Europa “. “Jo em vaig a dirigir en espanyol”, ha advertit, i ha recordat que aquest idioma el parlen a tot el món 200 milions de persones més dels habitants de la Unió Europea.

Page també ha retret que Aragonès hagi reivindicat davant Von der Leyen la celebració d’un referèndum d’independència a Catalunya. Així, el president de Castella-la Manxa ha agraït a la presidenta de la Comissió Europea la seva disposició per a “aguantar” les intervencions dels 17 representants de les comunitats autònomes, però que ha advertit que conformen “una única nació, que és la nació espanyola “.

Aragonès no ha volgut aprofundir en aquesta qüestió en la roda de premsa posterior. “Quan he explicat el plantejament de Catalunya no he estat pendent de les cares que pogués fer algú”, ha assenyalat mentre rebatia que se li reprotxés que parlés en anglès “quan la presidenta de la Comissió Europea s’ha expressat en anglès”.

 26/10/2020 12:50 Actualitzat a 2020.10.26 15:35

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!