BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

16 de setembre de 2020
0 comentaris

Declaració fundacional d’Independentistes d’Esquerres (L’Associació)

 


Declaració fundacional d’Independentistes d’Esquerres

Avui ha començat l’assemblea constituent telemàtica i s’ha sotmès a votació la proposta de Declaració fundacional d’Independentistes d’Esquerres culminant un procés encetat el passat 22 de febrer a l’acte de presentació a l’Ateneu Barcelonès del manifest inicial encapçalat per Pep Andreu:

Nosaltres, els Independentistes d’Esquerres, som gent que volem la independència de Catalunya en forma de República catalana, preludi de l’alliberament nacional i social del conjunt dels Països Catalans. Molts de nosaltres, forjats en la lluita antifranquista; d’altres, en l’independentisme combatiu dels anys vuitanta i noranta; i d’altres més, en el cicle de grans mobilitzacions encetat fa deu anys. Des de la nostra perspectiva i experiència, defensem:

1) La prioritat absoluta de la independència com a objectiu polític del nostre poble, en tant que condició bàsica i necessària de tot altre alliberament.

2) La legitimitat, legalitat i validesa del referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017 i de la proclamació de la República del 27 d’Octubre de 2017.

3) L’enfrontament constant amb l’Estat espanyol, mentre aquest continuï negant el dret d’autodeterminació del poble català i exercint la repressió.

4) La llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats, homes i dones, així com el cessament de les causes judicials contra independentistes per lluitar per la independència.

5) L’autoorganització i la mobilització populars com a principals motors de la lluita i de la construcció de la República.

6) La constitució d’una entitat política permanent per a la unitat estratègica, àmplia socialment i plural ideològicament i territorialment, necessària per a guanyar la independència: un Bloc Republicà d’Alliberament Nacional.

7) La formació, en les eleccions al Parlament de Catalunya, d’una Candidatura de País, de confrontació amb l’Estat espanyol, per la independència, radicalment democràtica i plural.

8) El suport dels connacionals del conjunt dels Països Catalans, així com dels demòcrates d’arreu Europa i el món, i la nostra solidaritat envers ells.

9) La presència clara i democràtica de la causa catalana en tots els àmbits (judicials, de drets humans, polítics, mediàtics…) internacionals.

10) L’adhesió al Consell per la República, en tant que òrgan dipositari de la legitimitat de la Declaració d’Independència ‘DUI’ d’octubre de 2017.

Considerem que aquesta és l’opció que pot i ha de liderar, avui, el President Puigdemont, amb els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

Barcelona (Països Catalans), 5 de setembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!