BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

18 d'agost de 2020
0 comentaris

Unilateralitat, confrontació i unitat, EINES PER PARLAR D’ACTIUS I PASSIUS.

 

EL MÉS VALUÓS I REAL QUE TENIM FINS ARA SÓN EL 1r i el 27è D’OCTUBRE
(Avís davant l’avís a l’estat espanyol dels quatre membres del govern legítim a l’exili)
CLR*CDR/BIC

El Referèndum d’Autodeterminació vinculant guanyat i la DUI catalana, no els infravalorem, no els devaluem sota cap concepte, no els bescanviem, no són nostres ni dels capdavanters, són del Mil·lenari Poble de Catalunya, de la ja incipient República Catalana Independent, de tants i tants catalans que al llarg de segles i encara avui mateix ho han anel·lat i hi han esmerçat la vida i molts i durs sacrificis.

Abans de res, no caure en trampes ni pròpies ni espanyoles i mantenir-se en tot moment lleials al Mandat del Poble Català del 1r d’octubre del 2017, i comprometre’s a completar la DUI catalana del 27 d’octubre del 2017. No podem abaixar la guàrdia ni un sol moment, molts volen que el 1r i el 27è d’octubre no haguessin existit, volen i voldrien que neguéssim o acceptéssim que no hagin existit, que fossin inútils, que no fossin vàlids.

PER LA NECESSÀRIA NEGOCIACIÓ ENTRE CATALUNYA I ESPANYA
PER PARLAR D’ACTIUS I PASSIUS, I ARRIBAR ACORDS BONS PER AMBDUES PARTS
ÀDHUC PER A EUROPA …

A la part catalana ens cal aprofundir i refermar la unilateralitat, la confrontació i la unitat.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC

———————

EDITORIAL DE VILAWEB:  “en un article a la Vanguardia, els quatre membres del govern legítim avisen l’estat espanyol que la sentència en què es denega l’extradició del conseller Lluís Puig és un escac i mat judicial que ha acabat d’ensorrar l’estratègia espanyola de voler disfressar jurídicament allò –el procés de Catalunya cap a la independència– que no és sinó un afer polític. Que ha de ser resolt exclusivament amb la política. L’article en segueix un de l’advocat Gonzalo Boye en què ofereix que s’aparten els advocats i parlen, d’ara endavant, els polítics. L’oferta és sorprenent, però no pot ser més significativa.”
(Vicent Partal)

Altres comentaris:

Roser Caminals

17.08.2020  |  16:53

Concretem:

Europa tolerarà una Catalunya independent només quan li convingui més que una Espanya unida.

Apart de la via jurídica, que tindrà poc o molt pes, la via econòmica en tindrà més. Entre una Espanya insolvent i una Catalunya solvent, veurem què triarà la UE. Per injust que sigui, Catalunya pot haver de comprar la independència.

Als 80 cap potència europea volia una Alemanya unida, i el mur va caure.

Oriol Roig

17.08.2020  |  23:32

Crec que la manera més factible per guanyar la independència serà “comprar-la”. Els dòminos cauran, però Espanya no reaccionarà a temps per a res. No vol, no pot, no en sap. El Reino de España és responsable del deute i els creditors, entre ells els bancs europeus, saben que no cobraran si el reino fa fallida. A Catalunya li correspondria per població un 16% d’aquest deute, si la separació es fa “per les bones”. A les males, se l’hauria de menjar el reino, que no el podria pagar i els creditors no cobrarien, i aleshores caurien altres dòminos… La negociació podria ser que Catalunya acceptés un percentatge superior al 16% a canvi de la rapidesa del procés i de certes garanties, com per exemple entrada immediata a la UE (si els catalans ho volen). Per exemple, independència el gener del 2022 i entrada immediata a la UE, acceptem el 20%, si és el 2023, el 19%, etc. Amb qui cal establir la negociació no és España, sinó amb els que li tenen llogat el cul. Per fer això caldrà demostrar que Espanya ja no controla el territori català.

Comentaris a l’Editorial Partal:
https://www.vilaweb.cat/noticies/negociar-amb-la-paella-pel-manec/

PS:
AVÍS DAVANT L’AVÍS: Reafirmem sempre el 1r oct i completem la DUI catalana del 27 oct 2017.
Unilateralitat, confrontació i unitat, EINES PER PARLAR D’ACTIUS I PASSIUS.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!