NOU INTENT DE COP D’ESTAT JUDICIAL CONTRA LA SALUD DELS CATALANS. Fora invasors: Jutges, fiscals, colonitzadors i borbons.

DAVANT D’UN ALTRE INTENT DE COP D’ESTAT JUDICIAL CONTRA LA SALUD DELS CATALANS, A LES PROPERES ELECCIONS VOTEM INDEPENDÈNCIA.

FORA LES FORCES I PODERS D’OCUPACIÓ.

“Una sola llista i dos milions de vots” per la Independència de Catalunya.

Nova  intromissió de FISCALS, JUTGES i GOVERNS ESPANYOLS

contra la salud dels que viuen i treballen a Catalunya.

Els poders i autoritats estrangeres que se’n vagin a la merda”!

Catalans, per la vostra salud i la de tots feu cas al govern de Catalunya.

Govern i autoritats de Catalunya, denuncieu cada agressió espanyola a instàncies europees i internacionals i expliqueu-los perquè ens cal, als catalans,  separar-nos d’Espanya.

————–

Notícies de Vilaweb de darrera hora:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que no accepta la decisió del jutjat de Lleida de tombar el confinament domiciliari a la ciutat i al Baix Segriài que n’assumeix les conseqüències. ‘Demanem a la població que es protegeixi de l’avanç del coronavirus i segueixin les nostres indicacions‘, ha declarat en conferència de premsa.

Així mateix, el president ha anunciat que avui s’aprovarà un decret llei que servirà com a pla per fer fronts als rebrots. D’aquesta manera, s’assegurarà el confinament dictat ahir, però també servirà de guia a l’executiu per actuar en nous focus de contagis en municipis o comarques. D’altra banda, el president ha dit que el govern segueix amb preocupació el desenvolupament del brot al barri de Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat.

El president ha defensat la decisió d’endurir el confinament perquè la Generalitat sempre ha escoltat els experts i ha actuat ‘per protegir la salut de la ciutadania, per sobre de qualsevol instància que no ho tingui com a objectiu últim’. Així mateix, ha recordat que la justícia no va posar traves a decisions més dures al País Basc i Galícia, on els governs van decidir retirar el dret de vot a les persones infectades per la covid-19.

‘No podem entendre que decisions que es prenen pel bé de la salut topin amb obstacles burocràtics. És un luxe perdre el temps en recursos judicials, la ciutadania no s’ho pot permetre. És una qüestió d’hores’, ha afirmat.

Les persones ingressades amb covid-19 als hospitals de la regió sanitària de Lleida ha tornat a augmentar en les darreres hores, segons ha informat el departament de Salut. Ara són 108 els pacients hospitalitzats, tres més que ahir. Entre ingressats, 11 es troben a les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria.

Un paquet de 4 milions en ajudes al comerç

D’altra banda, el vice-president Pere Aragonès ha defensat que totes les mesures aprovades pel govern s’han pres d’acord amb la legislació vigent. ‘La potestat és de la Generalitat, tal com ha decidit el mateix estat‘, ha declarat. Així mateix, el vice-president ha anunciat que l’executiu ha posat en marxa un primer paquet de 4 milions d’euros per ajudar econòmicament els comerços i els establiments del Segrià.

Notícies de Vilaweb de darrera hora:

‘Demencial’: Els experts mostren l’estupefacció per la decisió judicial de Lleida

Bonaventura Clotet, Antoni Trilla, Benito Almirante i Àlex Arenas critiquen la decisió judicial i demanen als ciutadans que es quedin a casa


Experts epidemiòlegs com el cap de Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, el cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clinic, Antoni Trilla, o el físic de la Universitat Rovira i Virgili Alex Arenas han mostrat la seva estupefacció per la decisió del jutjat de guàrdia de Lleida de tombar el paquet de mesures urgents aprovat ahir pel govern de la Generalitat per a ordenar el confinament domiciliari de Lleida i de set municipis més del Segrià.

Clotet ha dit en una entrevista a RAC1 que la decisió ‘té un punt frívol’ i ha demanat ‘com pot ser que algú que no entén de la matèria opini el que ha opinat i no deixi que s’actuï segons els consells dels epidemiòlegs’. Tot i això, ha fet una crida a ser una mica ‘autocrítics’ perquè no es va actuar a temps preveient que podria passar una cosa així, especialment tenint en compte la mobilitat dels temporers. A la mateixa cadena, Almirante ha reivindicat més personal i més preparat per fer el rastreig i el seguiment de contactes.

En un piulet, Arenas ha catalogat de ‘demencial’ la decisió judicial i ha demanat ‘sentit comú’ als ciutadans: ‘La jutgessa no us pot obligar a sortir de casa. Lleidatans i lleidatanes quedeu-vos a casa, és per la vostra salut i la de tots. Això no és un caprici, aquesta mesura del govern salvarà vides.’

Per la seva part, Trilla ha defensat a Catalunya Ràdio que l’enduriment del confinament és ‘l’única mesura’ que pot ajudar a millorar la situació de Lleida i ha lamentat l”embolic’ judicial. ‘Hi poden haver detalls jurídics però s’han d’intentar resoldre tenint en compte l’objectiu principal’, ha dit. Trilla ha afegit que ‘tothom hauria d’anar en la mateixa direcció’ i ha esperat ‘que no s’afegeixi més embolic a l’embolic epidemiològic’. D’altra banda, ha dit que tot i l’augment de casos a l’Hospitalet de Llobregat, la situació no és la mateixa que la del Segrià i ha fet una crida a reforçar la vigilància i el seguiment de casos. Trilla ha assegurat que ‘es veia venir des de feia uns quants dies’ que la situació de Lleida empitjoraria. Sobre si s’han pres tard les mesures, ha valorat que ‘s’ha d’intentar fer una mica més de cirurgia’. ‘Realment és l’única mesura que pot ajudar ara a apaivagar el ritme de transmissió’, ha dit sobre l’enduriment del confinament.

En aquest sentit, ha dit que l’augment de casos a l’Hospitalet ‘posarà a prova les capacitats’ i ha apel·lat a actuar ‘com més ràpidament millor’ i a fer un ‘esforç extraordinari’. Tot i això, ha assegurat que l’Hospitalet i la zona metropolitana sud ‘no estan en zona de risc de transmissió comunitària’ com per plantejar-se mesures com les de Lleida. Ha afegit que a Barcelona també s’està ‘al límit’: ‘Estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda’. En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat individual per al compliment de totes les mesures de seguretat i a la de les administracions, ja que ha assegurat que ‘no val deixar-ho tot en mans dels ciutadans’.”!

 

Santiago Espot
@santiagoespot
·
6h
Tot és molt senzill. La jutge i el fiscal viuen a Lleida. No els plau tancar-se a casa i exerceixen el seu poder com a colonitzadors espanyols per evitar-ho. A ells (pensen) no els tanca a casa el govern dels “negres”. https://elmon.cat/politica/jutge-dona-rao-fiscalia-prohibeix-confinament-domiciliari-lleida_2130137102.html
Replying to @santiagoespot
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *