“La veu que clama en el desert” fou el precursor d’una cosa molt gran relacionada amb la llibertat i el respecte.

 

L’Editorial de Vicent Partal d’avui no té pèrdua:

https://www.vilaweb.cat/noticies/pel-debat-independentista-quatre-constatacions-i-tres-conclusions/


CATALANS !

ENS CONJUREM EN RECUPERAR LA NOSTRA SET VEGADES CENTENÀRIA INDEPENDÈNCIA:

Primer:  Reafirmem-nos absolutament en la legalitat catalana i la legitimitat universal del Mandat del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya del 1r d’octubre del 2017.

Segon: Neguem absolutament la validesa democràtica de les eleccions del 21 de desembre del 2017, per ser obligades per un cop de força (cop d’estat) de l’estat espanyol qui va convocar aquelles eleccions fora de la llei que només atorga la capacitat de convocar unes eleccions al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya. Van forçar aquelles eleccions i després, en una actuació dictatorial sense límits, van impedir la investidura de tres Presidents catalans, en una situació comparable amb la negociació de la constitució espanyola amb una pistola sobre la taula.

Tercer: No som a l’endemà de la Sentència de l’Estatut, no!. Som a l’endemà de la Declaració Unilateral d’Independència, del 27 octubre del 2017, votada i guanyada al Parlament de Catalunya, Parlament legal i en funcions, per majoria absoluta dels seus diputats. Entec que vol dir Partal, però no és el mateix, no!  No ens hem mogut d’allà, a efectes pràctics, del 28 d’octubre del 2017, no hem pogut fer-ho significativament. Esperem una veu i una força interior que ens digui “aixeca’t i camina”.

Quart: Espanya ha pagat car aquella sentència que es va carregar per darrera vegada l’estatut de Catalunya, ara ja, per sort, estatut “tururut”, graciosa concessió de sa graciosa majestat espanyola. De la mateixa manera que s’han carregat el darrer pacte amb Bildu es van carregar aquell estatut que el PSOE ja havia ribotat, però no en van tenir prou i se’l van tornar carregar. Mai en tenen prou quan es tracta de Catalunya, quan es tracta de tota la nació catalana encara que Ximo Puig, President Valencià, “psoeià i espanyolà” ho vulgui dissimular.

Ho ha pagat car, Espanya? Ho han pagat car els espanyols? -Sí, ho han pagat amb un Referèndum d’Autodeterminació Unilateral que va aparèixer com un bolet, al cap de dotze anys més o menys, quan no volien ni s’ho esperaven, i a més com no era de preveure guanyat pels catalans amb un 90%, no pas els guetos que només consideren vàlid el que impera des de Madrid; res els pot emprenyar tant!   I per si encara no sigui prou car -de preu molt alt- també ho ha pagat amb una DUI catalana a l’estil de la de Kosovo, que com aquella “no és contrària a la legalitat internacional” segons el Tribunal de Dret Internacional de La Haia.

Cinquè: I ara, ho tornarà a pagar? -Sí, no sabem quan, no sabem ni el dia ni l’hora, hem d’estar al cas, però arribarà un dia no pas gaire llunyà en el que Espanya perdrà Catalunya tal com va perdre Cuba. Ho pagarà molt car!  Crec que ja ho va profetitzar el Sr. Rubalcaba del PSOE: “Nos saldrà caro però lo pagaremos!”   I tant que els sortirà car, i tant que ho pagaran. I Catalunya  assolirà l’única victòria que humilment li interessa … la seva plena Independència … recuperarà la llibertat, la dignitat, el respecte.

Sisé: Ningú ens ho regalarà, ni espanya, ni europa, ni el món. Ho haurem de fer sense demanar permís i sense esperar ordres de ningú.

Setè:  Un dels primers passos que haurem de fer és preparar nous lideratges, segurament les “Primàries” que ja es tornen a moure, que es comencen a preparar per a la propera contesa electoral al Parlament Català, i tots junts capitanejats pel qui esdevingui el millor equip, el més “clarivident, persistent, tenaç i constant” i els altres partits si hi haurien d’afegir convençuts de que una Independència no es fa “partits” sinó units i coordinats en una opció com la dels Països Bàltics només per assolir la Independència. Sí, ERC, JxCat i CUP ho han d’entendre, i si no ho entenen Catalunya patirà més però arribarà un dia que ells desapareixeran com uns miserables -els autors de la misèria!  d’aquells que “millor no haguessin nascut!”, la càrrega que els penjarà del jou espanyol que carretegen se’ls farà inaguantable.

Vuitè: Preparem-nos: Analitzem,  compartim, Interpretem, cerquem, …
com assolir aquesta victòria, l’única victòria dels Catalans … assolir de nou la nostra Independència.

He intentar fer una mena de resum, no té comparació amb l’anàlisi i la proposrta de Vicent partal que he intentat resumir.

L’escrit de Partal té tota la Força de la veu d’un Profeta, que ningú s’enfadi, ni tan sols ell mateix.

Com Partal, com Cuixart, són exemples, com Sànchez, com Junqueras i Puigdemont, ells o altres, però amb més caràcter acumulat, amb més afany de victòria, persistents, units coordinats, … així han de ser els capdavanters d’aquesta darrera hora.

Qui no s’hi vegi amb cor que no vagi a l’era. Els demés empenyem, empenyem i empenyem!
Anem-hi, anem-hi i anem-hi!

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC

PS: Partal sembla “La veu que clama en el desert” com un dels precursors d’una cosa molt gran relacionada amb la llibertat i el respecte.

   

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *