No repetim l’error de Lluís Companys: Salvar Espanya enlloc d’Independitzar Catalunya.

 

UNILATERALS on sou?  UNILATERALS qui us escolta?

Reafirmem le 1r d’octubre. Completem la DUI catalana del 27 d’octubre. Preparem una Força Política unitària i una Plana Major.

L’opció de Catalunya és la Independència. No repetim l’error de Lluís Companys.
Pel seu compromís per salvar Espanya el van executar els mateixos espanyols. El van matar com també van matar a García Lorca.

Ho tenim, avui? Tenim algú que li digui a Europa que no volem seguir el joc d’Espanya. Tenim algú,  que cerqui aliances amb potències estrangeres per aturar la follia d’Espanya? on són els nostres capdavanters, a la presó, a l’exili, a casa seva, …?

Necessitem una força unilateral amb una plana major decidida i eficaç.
Si seguim pendents d’Espanya ho perdrem tot.

La Unitat estratègica, les Primàries, un quart partit, la Via Bàltica, la voluntat fèrria de Reafirmar-nos en el que vam votar el 1r d’octubre, en complir-ne el Mandat, en completar la DUI, en encarar-nos amb Espanya, poble i governants.

Vicent Partal en l’Editorial d’ahir ens preguntava “Estem preparats per treure el nostre profit definitiu d’una nova ensulsiada espanyola que es presenteix en l’ambient social i polític de la seva capital?”

Partal també ens parlava de la anomenada “batalla d’Urquinaona”.

Sense una direcció política decidida a completar la DUI del 27 d’octubre del 2017, de poc serviran Urquinaones, aeroports ni grans manifestacions. 

Qualsevol acció del Poble ha de ser capitanejada d’una forma política per algú que tingui ben clar l’objectiu. Si no hi ha aquest algú, la gent del Poble, només serem carn de canó, i tot el que fem no servirà per a la Independència. Qui passi al davant, si no és dels nostres i està compromès amb la Independència Plena de Catalunya, girarà el nostre esforç i sacrifici per als seus interessos i les seves obediències, i aleshores tot quedarà de nou en res.

No sabem si Espanya explotarà, si ho fa, i ens atrapa sense aquests lideratges i sense una organització forta entorn d’aquests lideratges i del Poble Independentista, ens arrossegarà més endins d’aquest forat negre que ens ho xucla tot.

Per tant la solució és preparar-nos, edificar aquesta organització o força i com en unes maniobres tàctiques preparar l’embit. És una de les nostres feines més immediates.

Del que tenim ara, partits polítics espantats i dividits no ens en podem refiar gens, no ho tenen clar, no hi estan disposats, no es posen d’acord, això si no opten per tornar a la dependència d’Espanya cada vegada més absoluta.

Els costos de la dependència que Catalunya pateix sota el domini d’Espanya són immensos, ho sabíem, però quan no vam completar la DUI aquella tarda i vespre del 27 d’octubre del 2017 no ens ho podíem imaginar d’una manera tan crua, ara ja no es compte per milions d’euros diaris sinó per vides humanes. Les retallades que ens ha obligat a fer Espanya mentre se’ns queda 40 milions d’euros diaris ja han costat, fins al dia d’avui, 11666 morts. 

Com encararem el futur sense la Independència Plena que ens faci útils i responsables per a tota la nostra gent i per als altres Pobles? Demanat permís a qui ens vol eixuts, morts i callats? a qui se’ns queda les mascaretes, ens pispa els diners i empresona la nostra gent?

Els “Unilateralistes”, els que som conscients de que la Independència té un preu però la dependència encara el té infinitament més gran, els que sabem que Espanya no dialoga ni dialogarà, els que sabem que internacionalment primer és la unilateralitat i després l’entesa, nosaltres que som conscients del risc de que espanya exploti i nosaltres siguem els que amb ella petem, nosaltres hem de preparar-ne l’eixida. Serem capaços de fer-ho?

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC

——————-

PS:

Reflexions entorn d’aquests dos editorials:

Arreglar Espanya, de nou? sense voler, però de nou?

el tall –perdurable, que continua avui– que els insurrectes van originar en les institucions de l’estat espanyol.” És veritat que ens afecta, però tornar-hi, tornar a implicar-nos-hi, és el nostre error de sempre, és la nostra mort lenta i indefugible. Ara no! Ara ja no.

Si no reaccionem i seguim així, intentant convertir o arreglar “espanya”: ho perdrem tot.

“alguns, de fet, assumeixen que la (seua i nostra) derrota del 1939 serà eterna. I mira: jo a això no m’hi resigne pas. Perquè que hagen passat vuitanta-un any no suavitza ni les conseqüències ni el significat d’aquella catàstrofe que encara hem de redreçar. Especialment quan cada dia entenem millor com és de profund el tall –perdurable, que continua avui– que els insurrectes van originar en les institucions de l’estat espanyol.”

Els catalans mentre siguem dins l’estat espanyol -Espanya- sempre serem els “perdedors”, els més perdedors de tots, ho perdrem tot, nació, llibertat i democràcia, economia, cultura, vida.

—————–

Vicent Partal: Madrid esclatarà: preparem-nos per a fer servir la seua ira
https://www.vilaweb.cat/noticies/madrid-explotara-preparem-nos-per-a-fer-servir-la-seua-ira/

Vicent Partal: Això és ser guerracivilista?
https://www.vilaweb.cat/noticies/si-aixo-es-ser-guerracivilista/

   

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *