La Generalitat es doblega davant d’Espanya. Hem de trencar aquesta dependència!

Ràbia i impotència, … DIVORCI !!!
Contra les sentències injustes i desproporcionades de la fiscalia i dels mossos
No es just destrossar les vides de ningú, no és just fer mal en Charaf i l’Ibrahim, és una atac rabiós contra ells i contra Catalunya i tots els que la defensen lliure.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC
Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002.

La Generalitat es doblega davant d’Espanya. Hem de trencar aquesta dependència!
DIVORCI, ja!

————————-

Notícia de Vilaweb:

La fiscalia espanyola i la Generalitat demanen presó per a en Charaf i l’Ibrahim per les protestes post-sentència La defensa acusa la Generalitat, que també demana presó per als dos joves, de doblegar-se a la repressió espanyola

El col·lectiu que demana la llibertat d’en Charaf i l’Ibrahim, dos joves de divuit anys que van ser empresonats per haver participat en les protestes contra la sentència del procés, ha emès un comunicat en què explica que ara la fiscalia espanyola els demana nou anys de presó. El text també el signa Alerta Solidària, el grup d’advocats antirepressiu que porta la defensa dels dos joves.

Llibertat Charaf i Ibrahim@ICheraf

[COMUNICAT]
La Fiscalia demana 9 anys de presó per en Charaf i l’Ibrahim. Ens indigna aquesta desproporcionada i injustificada petició de pena.
Exigim:
– La seva posada en llibertat
– La retirada de @gencat d’acusació
– La seva posterior absolució

Mostra la imatge al Twitter
646 persones estan parlant sobre això

Report diari sobre el coronavirus

Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d’interès.

L’escrit deplora que la fiscalia, ‘sobredimensionant uns fets i aprofitant el marge punitiu que li dóna la reforma del codi penal del 2015, demana unes elevadíssimes i injustificades penes de presó’. Concretament, nou anys per a cadascun, 7.200 euros de multa i nou-cents euros en una indemnització conjunta per responsabilitat civil.

Tots dos nois van ser detinguts el 16 d’octubre a Girona. L’acusació diu que van llençar una pedra contra una furgoneta dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, cosa que ells neguen. De cap manera, diuen, ‘no es pot considerar proporcionada la pena que demana la fiscalia en un estat democràtic i de dret’, i denuncien que el ministeri públic espanyol té per objectiu ‘acarnissar-se i escarmentar dos joves de divuit anys que es troben en una situació vulnerable’.

Que la Generalitat de Catalunya participi de l’acusació contra els dos nois també és motiu d’indignació per als signants. Acusen la institució de ‘doble paper’: ‘Tot i que el seu govern ens ofereixi discursos pomposos sobre l’amnistia dels presos i la repressió de l’estat espanyol, després, sense que se n’assabenti l’opinió pública’ fan d’acusació particular contra el Charaf i l’Ibrahim, a qui demanen una pena que implicaria per als nois passar tres anys i mig més privats de llibertat. ‘Exigim que la Generalitat deixi de doblegar-se als interessos corporatius del cos de Mossos d’Esquadra i a la repressió espanyola i retiri la seva acusació immediatament’, diu el comunicat.

Els dos col·lectius es mostren ‘colpits’ pels escrits d’acusació, però celebren que aviat hi haurà judici oral i diuen estar convençuts. Acaben demanant que el Charaf i l’Ibrahim siguin alliberats per ‘poder afrontar aquest procés penal amb garanties’, perquè no troben cap motiu perquè continuïn en presó provisional, i menys encara atesa la vulnerabilitat dels centres penitenciaris a causa de la pandèmia de la Covid-19.

  
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Afegeix un comentari