BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

25 de març de 2020
0 comentaris

Ramon Sans explica el que no s’ha fet i es pot fer. Hem de reorganitzar-nos i protegir-nos. 1r les persones. 2n l’economia amb un vestit segur.

 

SI ENS HEM EQUIVOCAT: RECTIFIQUEM  !!!

Un forat difícil de sortir-ne ben parats.
Però no val cap excusa per no protegir les persones des d’ara mateix.

1r les persones. 2n l’economia. 3r cercar protecció  per poder traslladar-se i treballar amb seguretat.

Ramon Sans, una de les persones que han respost a l’Editorial de Vicent Partal, té molta raó del que no s’ha fet i es pot fer. Els altres comentaris també.

Si la Pandèmia s’allarga no ens podem quedar tots aturats, s’han de cercar solucions i sistemes segurs. Entrem en un nou paradigma, reorganitzar-nos i protegir-nos amb un vestit integral segur. Que puguem traslladar-nos i treballar sense infectar-nos. Què ens costaria un vestit així? Qui no té cotxe?  qui no té altres luxes?   i a qui no pugui se l’ajuda -la Generalitat de Catalunya- o l’ajuda la seva empresa.  L’aparell de “Respirar” si cal també ens l’hem de pagar i qui no pugui pagar-lo se li donen facilitats, aplaçaments o a canvi de serveis a la comunitat. La part restant a càrrec del departament concret de la Generalitat de Catalunya.

Qui pugui que treballi des de casa, aprofundir l’ús dels medis digitals. Cal fer-ho i preparar-ho metòdicament. Els col·legis i les diferents aules també per internet. No ho fan així a Austràlia, allà no és el virus sinó les distàncies.

Recuperem les hores perdudes amb un pacte entre tots, treballadors, empreses, institucions.

Quan dic “tots” penso en Catalunya i a molt estirar en Europa, no penso en Espanya, Espanya és part d’Europa com Portugal, per a nosaltres no ha de ser res més si volem viure amb pau, dignitat i justícia amb nosaltres mateixos.

Però mai posem-nos davant la necessitat de condemnar ningú a morir per qualsevol raó econòmica. Qui obri la boca en aquest sentit hauria de ser-ne el primer voluntari efectiu, a morir, i el darrer.

Ramon Sans, com també altres comentaris, explica el que no s’ha fet i es pot fer.
Hem de reorganitzar-nos i protegir-nos.
Si ens hem equivocat corregim de seguida, aquesta mateixa setmana, ja!
1r les persones. 2n l’economia segura -amb un vestit segur.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del Bic

———————–

ALGUNES RESPOSTES A L’EDITORIAL DE VILAWEB de Vicent Partal
“CLAM PER UNA SOLUCIÓ CATALANA, JUSTA I INTEL·LIGENT:

De Ramon Sans   25.03.2020 | 02.37:

PER A DECIDIR si VIDES o si ECONOMIA o les dues … ABANS CAL SOLUCIONAR UNS PROBLEMES … SINÓ NO TINDREM NI LA UNA , NI L’altra , NI VIDES , NI ECONOMIA… MISÈRIA I DOLOR .

Fa setmanes que vaig dir que calia CONFINAR DE MANERA ESTRICTA a la gent de risc majors de 65 anys + joves amb malalties greus – s’evitaven +- 95% DELS MORTS …

S’HAN LAMENTAT MOLT … però no s’ha fet , això no suposa negar el confinament més lleu que és el que tenim…

I ÉS CERT QUE NO ES POT TANCAR CATALUNYA, NO ENS DEIXEN , però per a PROTEGIR AVIS AMB AQUEST PROTOCOL NO FA FALTA PERMÍS DE MADRID.
https://drive.google.com/file/d/1lphvdqjxmar5-qzszosevmqrrskdkvmd/view

Fa setmanes que s’havia de TENIR MATERIAL i el responsable d’això és el Departament de Salut de la Generalitat …. tant per a HOSPITALS, RESIDÈNCIES, COM PER A LA POBLACIÓ …. i NO s’ha comprat A LA XINA …  LA SOCIETAT CIVIL ESTÀ ARREGLANT EL QUE MADRID HA ESPATLLAT  I  EL DEPARTAMENT DE SALUT NO HA FET…

Fa setmanes TOTA LA POBLACIÓ hauria de tenir MÀSCARES , DE DIFERENTS TIPUS SEGONS RISC , TREBALL , CONTACTES … I UN MANUAL D’UTILITZACIÓ DE LES MATEIXES … pensem en el METRE , DEPENDENTES I … FARMÀCIES !!!!

Els que avançaven els diners de la seva butxaca per a donar medicació als avis (abuel@s)   en l’última crisi econòmica (perquè la Generalitat NO pagava perquè Madrid retenia els diners ..)   ARA ESTAN ABANDONATS …. QUI GESTIONA AQUESTA ATZAGAIADA?

I per a qui no ho sàpiga LES CONDICIONS PER A SORTIR Al CARRER SÓN ABSURDES com que no puguis sortir amb la persona amb la qual vius tot el dia JUNTS al carrer A PASSEJAR EL GOS, o que no puguis córrer només pel carrer o amb la teva parella amb la qual dorms en el mateix llit … NO HI HA RISC DE CONTAGI EN AIXÒ … ÉS DE TRACA !!!   qui ha redactat les normes ? la consellera que deia que es podia sortir al parc amb els nens després de tancar col·legis?   QUE VOLEN REBENTAR PSICOLOGICAMENTE A la GENT?    això durarà setmanes o mesos .

QUÈ ENS VE DAMUNT ?

MADRID (tard) va decretar tancament de COL·LEGIS I UNIVERSITATS EL 10 MARÇ , LA GENT SORTIRIA DISPARADA a les segones residències, vacances… I els estudiants universitaris als seus llocs d’origen pocs dies després … DESPRÉS HI SUMEM 10-14  DIES D’INCUBACIÓi aquesta setmana han d’explotar ELS SEGONS FOCUS DEL VIRUSque s’han sembrat des de MADRID PER TOTA ESPANYA

… DESPRÉS … NO ESPERIN EL MATERIAL QUE ESPEREN TENIR … perquè se’l quedaran els espanyols … COMPRIN A LA XINA JA !!!

HO SENTO , PERÒ AVUI ESTIC MOLT CREMAT , més de l’habitual,
TAN DE BO ALGÚ EM PUGUI DIR QUE ESTIC EQUIVOCAT i que veig les coses negres, massa negres i no són així , que la Generalitat HO FA BÉ … LI HO AGRAIRÉ de debò a qui així ho escrigui.  Salut!

MÉS COSES MOLT CONVENIENTS:

ALGÚ ha pensat a UTILITZAR LES MILERS DE LLITS AMB BANY D’HOTELS ?

– Es necessiten per als Sense Sostre.

– Es necessiten per als pobres o avis que viuen sols SENSE FAMÍLIA, que s’hagin d’AÏLLAR per protocol de protecció (ell de dalt) o per malaltia lleu …

– Es necessiten per als SANITARIS que vulguin protegir a la seva família i necessitin dormir lluny dels seus éssers estimats sense contagiar-los …

– Es necessiten per a les famílies amb pocs recursos i pisos molt petits que hauran de confinar per malaltia a algun dels seus membres…

NO CREUEN QUE SI TINGUESSIN AQUESTES HABITACIONS PREPARADES LES PODRIEN UTILITZAR COM A HOSPITAL SECUNDARI ? …

i no seria necessari AMUNTEGAR LA GENT EN PAVELLONS teòricament muntats (?)                                per militars …  on els pobres cauran com a mosques si entra el virus, sense banys individuals i amuntegats … probablement amb aire corrent i fred.

SENSE SOLUCIONAR AIXÒ I ALGUNES COSES MÉS … NO PODRAN TRIAR VIDES , ECONOMIA O AMBDUES COSES A LA VEGADA !!!

I DEIXIN DE LLORAR PERQUÈ NO ELS DEIXEN TANCAR CATALUNYA …
AQUEST GOVERN EL VA POSAR ERC i el de la DIPUTACIÓ … junts x cat

Ramon Sans   25.03.2020 | 02.37

Traduït i enganxat per Salvador Molins, CLR*Bic a partir del text original en llengua castellana:

PARA DECIDIR si VIDAS o si ECONOMÍA o las dos … ANTES HAY QUE SOLUCIONAR UNOS PROBLEMAS … SINO NO TENDREMOS NI LA UNA , NI LA OTRA , NI VIDAS , NI ECONOMÍA… MISERIA Y DOLOR .

Hace semanas que dije que había que CONFINAR DE MANERA ESTRICTA a la gente de riesgo mayores de 65 años + jovenes con enfermedades graves – se evitaban +- 95% DE LOS MUERTOS … SE HAN LAMENTADO MUCHO … pero no se ha hecho , eso no supone negar el confinamiento mas leve que es el que tenemos… Y ES CIERTO QUE NO SE PUEDE CERRAR CATALUNYA , NO NOS DEJAN , pero para PROTEGER ABUELOS CON ESTE PROTOCOLO NO HACE FALTA PERMISO DE MADRID.
https://drive.google.com/file/d/1lpHVDQjxMAr5-QzsZoSEVmqRrSKDKVmD/view

Hace semanas que se tenía que TENER MATERIAL y el responsable de esto es el dep. de Salut de la Generalitat …. tanto para HOSPITALES, RESIDENCIAS COMO PARA POBLACIÓN …. y NO se ha comprado A CHINA … ESTÁ LA SOCIEDAD CIVIL ARREGLANDO LO QUE MADRID HA FASTIADO Y EL DEPARTAMENTO DE SALUT NO HA HECHO…

Hace semanas TODA LA POBLACIÓN tendría que tener MASCARILLAS , DE DIFERENTES TIPOS SEGÚN RIESGO , TRABAJO , CONTACTOS … Y UN MANUAL DE UTILIZACIÓN DE LAS MISMAS … pensemos en el METRO , DEPENDIENTAS Y … FARMACIAS !!!! los que adelantaban el dinero de su bolsillo para dar medicación a los abuel@s en la última crisis económica (porque la Generalitat NO pagaba porque Madrid retenía el dinero ..) AHORA ESTÁN ABANDONADOS …. ¿QUIEN GESTIONA ESE DESAGUISADO?

Y para quien no lo sepa LAS CONDICIONES PARA SALIR A LA CALLE SON ABSURDAS como que no puedas salir con la persona con la que vives todo el día JUNTOS a la calle A PASEAR EL PERRO, o que no puedas correr solo por la calle o con tu pareja con la que duermes en la misma cama … NO HAY RIESGO DE CONTAGIO EN ESTO … ES DE TRACA !!! ¿quien ha redactado las normas ? la consejera que decía que se podía salir al parque con los niños después de cerrar colegios¿? ¿QUE QUIEREN REVENTAR PSICOLOGICAMENTE A LA GENTE? esto durará semanas o meses .

¿QUE NOS VIENE ENCIMA ? MADRID decretó cierre de COLEGIOS Y UNIVERSIDADES EL 10 MARZO , LA GENTE SALDRÍA DISPARADA A LAS segundas residencias ,vacaciones… Y los estudiantes universitarios a sus lugares de origen pocos días DESPUÉS … LUEGO SUMAMOS 10-14 DÍAS DE INCUBACIÓN y esta semana tienen que explotar LOS SEGUNDOS FOCOS DEL VIRUS que se han sembrado desde MADRID POR TODA ESPAÑA …. LUEGO …. NO ESPEREN EL MATERIAL QUE ESPERAN TENER … porque se lo quedarán los españoles … COMPREN EN CHINA YA!!!

LO SIENTO , PERO HOY ESTOY MUY QUEMADO , más de lo habitual , OJALÀ ALGUIEN ME PUEDA DECIR QUE ESTOY EQUIVOCADO y queveo las cosas negras , demasiado negras y no son así , que la GENERALITAT LO HACE BIEN … SE LO AGRADECERÉ de verdad a quien así lo escriba . SALUT .
¿ALGUIEN ha pensado en UTILIZAR LAS MILES DE CAMAS CON BAÑO DE HOTELES ?
Se necesitan para los SINTECHO
Se necesitan para los pobres o abuelos que viven solos SIN FAMILIA que se tengan que AISLAR por protocolo de protección (él de arriba) o por enfermedad leve …
Se necesitan para los SANITARIOS que quieran proteger a su familia y necesiten dormir lejos de sus seres queridos sin contagiarlos …
Se necesitan para las familias con pocos recursos y pisos pequeñisimnos que deberán confinar por enfermedad a alguno de sus miembros…

¿NO CREEN QUE SI TUVIERAN ESAS HABITACIONES PREPARADAS LAS PODRÍAN UTILIZAR COMO HOSPITAL SECUNDARIO? …..

y no sería necesario HACINAR A LA GENTE EN PABELLONES montados presuntamente por militares …donde los pobres caerán como moscas si entra el virus , sin baños individuales y hacinados…

SIN SOLUCIONAR ESTO Y ALGUNAS COSAS MÁS … NO PODRÁN ELEGIR VIDAS , ECONOMIA O AMBAS !!!!
Y DEJEN DE LLORAN PORQUE NO LES DEJAN CERRAR CATALUNYA … A ESE GOBIERNO LO PUSO ERC y al de DIPUTACIÓN …junts x cat

——————————————

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!