Quan la Policia, caps i governs van contra el Poble … DIVORCI JA !

 

Quan la Policia, caps i governs van contra el Poble … DIVORCI JA !

‘Racisme institucional’: tres deportats i cinc empresonats encara per les protestes contra la sentència Quatre dels cinc presos no tenen la nacionalitat espanyola · Els advocats denuncien racisme institucional, deportacions irregulars i presons provisionals desproporcionades

Extret de Vilaweb:
https://www.vilaweb.cat/noticies/presos-deportats-protestes-sentencia-proces-suprem/

“Benet Salellas, advocat defensor, considera que, deixant de banda els indicis, la mesura de la presó provisional és desproporcionada perquè només es basa en aquests indicis i en el possible perill de fugida, pel fet de no tenir la nacionalitat espanyola, tot i ser residents. ‘Es tracta d’un argument insuficient, estigmatitzador i desproporcionat’, considera l’advocat.

La Generalitat és acusació particular en aquests dos casos, en què ha comparegut en nom dels agents. ‘El paper de la Generalitat ha estat molt negatiu, exagerant els fets i, per tant, propiciant el relat oficial, del tot irreal. Alhora resulta absolutament contradictori que, per una banda, el govern de la Generalitat denunciï la repressió que ve de l’estat i digui defensar els drets civils i polítics i, per l’altra banda, participi com a acusació sol·licitant presó provisional injustificada i amb una motivació que només s’explica a partir d’una mirada racista’, afegeix Salellas. ‘Que la Generalitat no aprofiti qüestions així per mostrar formes de justícia menys repressiva i més respectuosa envers els drets produeix molta tristesa i molta indignació.’

“Plataformes com No en el Nostre Nom i col·lectius com ara Alerta Solidària han criticat que només restin empresonats els estrangers i l’ús de la llei d’estrangeria per a ‘dissuadir la protesta’. Aranda hi coincideix: ‘Al final l’aplicació del dret penal té un component, en certa manera, de racisme institucional, perquè mantenir algú en presó preventiva perquè es dedueix que voldria fugir només pel simple fet de ser estrangera és fins a cert punt racista. Si una persona ve aquí malgrat les dificultats és perquè potser vol estar aquí i no té incentius per a tornar al seu país.’

“Més de sis-cents encausats

Alerta Solidària ha denunciat que aquests darrers sis mesos s’han obert més de sis-cents casos judicials contra ciutadans que s’havien mobilitzat al carrer per protestar contra la sentència del judici contra el procés. Fa poc va informar que ja hi havia més de 200 investigats pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera, que s’afegien als 350 investigats per les mobilitzacions contra la sentència. Durant els dies de manifestacions intenses la policia va detenir més de 240 persones, de les quals 30 van ingressar a presó preventiva.

L’última detenció relativa a les protestes contra la sentència es va saber dijous. La policia espanyola, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, va detenir un activista que havia participat en les protestes a Tarragona, a qui atribueixen un paper de ‘líder’. És investigat pels delictes de desordres públics, atemptat contra agent de l’autoritat i coaccions.”

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *