La idea del Grup República Catalana Independent seria bona pel mateix Parlament Català:

 

Els inventors de “Pau i Treva” no som capaços d’edificar una unitat lleial i complidora del Mandat del 1r d’octubre?

La idea del Grup República Catalana Independent seria bona pel mateix Parlament Català:

https://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-comin-ponsati-congres-grup-parlamentari-republica-catalana-independentista-diputats_438867_102.html

 

El president a l’exili, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí han reclamat als partits que van fer possible l’1-O que, més enllà dels resultats de diumenge 10N, “considerin seriosament l’oportunitat que existeixi al Congrés, per primera vegada, una representació oficial en nom de la República Catalana” fent costat a la creació d’un grup independentista al Congrés.

 “Un Grup on hi hagi llibertat de vot dels diferents col·lectius representats, on s’acordin els temps d’intervenció i de control parlamentari en funció de la representativitat que cada candidatura obtingui, i on es permeti als representants de cada candidatura tenir la visibilitat pròpia que considerin”.

En una declaració datada ahir, dijous 7 novembre 2019, a Bèlgica i Escòcia, els tres polítics recorden que els partits independentistes poden situar-se per sobre del 50% dels diputats que corresponen a Catalunya en les eleccions de diumenge, amb la qual cosa “la veu de la República Catalana pot irrompre amb força a Madrid i pot actuar políticament des de la diversitat de perfils i sensibilitats que hi haurà representades”.

La candidata de JxCat, Laura Borràs, ja ha defensat públicament la creació d’aquest grup. No obstant això, des de la CUP ja s’ha deixat clar el posicionament en contra. ERC no s’hi ha posicionat.”

La idea del Grup República Catalana Independent seria bona pel mateix Parlament Català:

Inventem o reforcem noves eines per unir-nos, com poden ser les Primàries, els Consells Locals de la República, un nou concepte de territoris alliberats i connectats, un Grup República Catalana o subparlament republicà, la “Via Bàltica” una sola llista de tot el país, amb un sol capdavanter o equip de capdavanters que treballin sense trampes mútues, que posin totes les cartes sobre la taula i que només tinguin una sola estratègia enfocada a l’únic objectiu, la Independència de la nostra nació. Com? -pensem-ho i fem-ho!

Quan arribin les properes eleccions al Parlament de Catalunya tots ens hauríem d’ajustar dins aquesta llista. De cap manera pensar que separats traurem més rendiments electorals … fals, totalment fals. Qui no estigui disposat a la unitat no val per a la Independència i els 2.300.000 votants del 1r d’octubre això ho hem de tenir clar.

“UNIM-NOS PER DECLARAR LA INDEPENDÈNCIA” per completar la DUI.

Salvador Molins, Berga
Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC
Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002


  

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *