SI obre una ronda de contactes per construir una opció política electoral
pels catalans que volen fer efectiva la independència


Nova Executiva de SI juntament amb els convidats al IV Congrés Nacional | SI

En un comunicat en el qual la formació independentista es posiciona davant del pacte d’ERC amb el PSOE per investir Pedro Sánchez com a president espanyol i la inhabilitació del President Torra i l’eurodiputat Junqueras, anuncia que inicia una roda de contactes “amb les forces polítiques que volen fer efectiva la Independència per tal que la ciutadania tingui una opció política electoral sòlida que fugi de la retòrica i del col·laboracionisme amb Espanya”.

A causa de la decisió d’ERC SI constata en el text que “la manca d’unitat estratègica dintre de l’independentisme”. I considera que aquesta “afebleix el Govern de la Generalitat, posa en perill la seva continuïtat i estabilitza Espanya, quan estava sent desautoritzada l’estratègia judicial iniciada amb el suport del PSOE”. També constata “que la repressió espanyola és blanquejada quan ha aconseguit que una part de l’independentisme normalitzi i acati el marc constitucional, legitimant la repressió i la violència exercida per Espanya”. A més, el comunicat diu “que ERC vol tornar a la gestió de l’autonomisme, oblidant el mandat de l’1 d’octubre” i “que l’acord és abstracte, inconcret i només suposa l’acceptació genèrica del diàleg com a fi en si mateix, però sense concretar l’objecte del diàleg”.

La formació independentista considera “que el reconeixement del conflicte polític i la negociació bilateral entre Governs era un argument l’any 2010 amb la sentència vergonyosa que va escapçar l’Estatut d’Autonomia, però no actualment”. Constata “que l’acord no ha assolit cap compromís del PSOE ni ha suposat cap reconeixement de responsabilitat en l’acceptació del 155, de l’estratègia repressiva, de suport als detinguts, ferits i exiliats”. Finalment afirma “que un cop més, amb la polititzada decisió de la JEC respecte a la inhabilitació del MHP Joaquim Torra i l’eurodiputat Junqueras, la repressió política a Catalunya continua sense aturador”.

Per tot això, SI fa una crida a la unitat estratègica i a desobeir les resolucions de la JEC. I considera que ben aviat caldrà que la ciutadania torni a definir clarament quin independentisme vol a les institucions. En concret el partit independentista creu que caldrà escollir “entre un independentisme retòric que podent fer la Independència va decidir rendir-se a la repressió espanyola i col·laborar-hi, o un nou espai polític que s’ha de reconfigurar per apoderar-se, un independentisme conseqüent que vol fer la Independència, lleial a l’1O i amb voluntat d’aplicar-lo immediatament”.

EXTRET DE L’UNILATERAL

———————-

MANDAT DEL 1r OCT: REEDIFICAR LA UNITAT. PREPAREM-NOS.



People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ