Carta oberta al Regne Unit. Amb el Brexit s’ha obert de nou la Porta “Gal·làctica” de la Història, aquella que Escocesos i Catalans, el 1700, no van poder aprofitar.

 

CARTA OBERTA ALS POBLES I ALS CIUTADANS DEL  REGNE UNIT

Benvolguts ciutadans del Regne Unit:

Us escrivim en motiu de que aquest 12 de desembre de 2019 votareu unes eleccions d’absoluta trascendència per a la vostra sobirania, la vostra Independència plena, i us escrivim per dir-vos que de cap manera desaprofiteu aquesta ocasió que us passa per davant, el poder esdevenir de nou amos i senyors del vostre futur i del de les vostres noves generacions.

Centreu-vos en el Brexit, centreu-vos en el respecte que mereix la suprema decisió del Poble realitzada en el Referèndum del Brexit que vàreu guanyar democràticament. Deixeu els aspectes de l’economia i fins tot de si les fronteres avui són aquí i demà seran allà, aquestes coses també trascendentals ja les decidireu entre tots vosaltres un cop hagueu recuperat realment i efectiva la vostra Sobirania, que fa un temps, uns anys, heu cedit en mans de les institucions europees dirigides des de la seva capital, Brussel·les, que no és la vostra capital i que decideix sobre vosaltres i encara més també sobre nosaltres, els catalans, ho fa egoistament en nom d’amagades i incertes influències de blocs, contra nosaltres -els catalans que no tenim cap sobirania nostra- i contra vosaltres que els heu cedit en part la vostra sobirania, influències d’interessos corruptes i depredadors com els que manosseja descaradament Espanya, jugant tot tipus d’influències per darrera en favor d’Alemanya i França. Des de Luxemburg, un cau de lladres i paradissos fiscals. Ara mateix, l’Europa que us vol controlar, ha escollit 99 home que acumula tots els dubtes inimaginables per a dirigir la política militar i de seguretat de la UE. Un espanyol, català enemic dels catalans. Us imagineu un anglès enemic d’Anglaterra, us imagineu un escocès enemic d’Escòcia o un gal·lès enemic del País de Gales, …?

Els catalans vam perdre la nostra independència el 1714 i des d’aleshores hem patit, com no us ho podeu ni imaginar, les ofenses, l’espoliació, la supeditació, la suplantació, la divisió territorial, la presó, les tortures, els assassinats i execucions sumaríssimes, l’eliminació de les nostr5es lleis, … quin pecat històric vam cometre per ser mereixedors de tant patiment? Espanya és bruta i corrupta i juga amb els països europeus en benefici exclusivament seu i amb un afany depredador insaciable, haurieu de recordar com va espoliar Sud-Amèrica, com espolia encara Catalunya i com absorbeix i malgasta els fons europeus sense control racional, ara de fet és com una sangonella que ja dessagna Europa. Nosaltres. a banda de voler-nos independitzar per la nostra dignitat i per les raons de llibertat i economia òbvies, no hi podem fer res, estem de mans lligades. Per això qui pot alliberar el seu país no pot deixar passar cap ocasió.

Churchill va parlar de nosaltres, els catalans, amb respecte, quan us va dir que havieu de lluitar contra Hitler i el nazisme i el feixisme fins a la victòria, amb gran sacrifici i fermesa, tal com ho va fer Barcelona.

El 1714, vosaltres, Anglaterra, ens vareu deixar a nosaltres, els catalans, a l’estacada en mans dels borbons, tropes franceses i castellanes, no vareu complir el tractat que havieu signat amb Catalunya. Una derrota  d’una guerra és greu però amb tractats de Pau i Respecte es pot perdonar. Però una ocupació no té sortida, Espanya després del 1714 ens va aixafar i supeditar per la força de les armes i l’amenaça permanent de la repressió que Espanya no ha abandonat ni un moment en aquests darrers 305 anys que han passat.

Sortir de la Unió Europea, teòricament, és possible però a la pràctica el primer escull grandiós a superar és guanyar un Referèndum que convenci el 50%+1 de votants de tota la població, amb dret de vot, del Regne Unit, en el vostre cas. Això és quasi una muntanya insalvable, mireu els cassos del Quebec i d’Escòcia que van perdre el referèndum i dels catalans que el vàrem guanyar però de moment ens hem quedat a les portes del Tribunal de La Haia per falta de fermesa i valentia dels nostres capdavanters i per l’oposició rabiosa d’Espanya, en bona manera  com ara vosaltres, que dubtant en el tema del Brexit  i per assolir millors tractes econòmics amb Europa, esteu jugant amb foc i al final perdreu el valor més gran, la llibertat i la sobirania plenes.

Els Britànics vau guanyar el Referèndum del Brexit, no el torneu a fer, no el perdeu ara.

Us ho diem els catalans que anhelem recuperar la nostra plena Independència, la que teníem des de l’any 985 després de Crist.

No desaprofiteu el Brexit, no desaprofiteu recuperar la vostra plena sobirania, no tingueu por, sou un gran i poderós Poble que us heu sortit de tot i assolireu tirar endavant.

No us jugueu en un simple joc de daus el valor més gran de tota Nació, que com bé sabeu és la Plena Independència, poder decidir el que calgui decidir en cada moment del dia a dia i de la història, per al bé de la vostra gent.

Gent del Regne Unit, no tingueu por, aprofiteu aquesta finestra històrica, i podeu refer les vostres relacions nacionals en una possible, renovada i autèntica Confederació que us permetria resoldre els vostres conflictes territorials i de sobiranies plenes.

Com diem els catalans: Tot és possible, tot està per fer!

Voteu en favor del Brexit, sortiu d’Europa ara que encara podeu.

Nosaltres ho faríem amb els ulls clucs. Molta sort.

Des de Catalunya amb amor per la Llibertat i la Plenitud de tots els Pobles,

Josep Vilalta, Joan Sabata, Salvador Molins, …
Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC
Berguedans per a la Independència de Catalunya.

————————

THE UNITED KINGDOM FROM CATALONIA: Dear citizens of the United Kingdom: We write to you on the occasion that on December 12, 2019, you will vote for elections of absolute importance for your sovereignty, your full Independence, and we will write to you that in no way miss this opportunity that passes you ahead, the power to become again masters and lords of your future and of your new generations. Focus on Brexit, focus on the respect that deserves the Supreme People’s decision made in the Brexit Referendum that you won democratically. Leave the aspects of the economy and even if the borders today are here and tomorrow will be there, these things also transcendental will decide between all of you once you have recovered your Sovereignty really and effectively, that some time ago, some years ago , you have given in to the European institutions directed from its capital, Brussels People in the United Kingdom, do not be afraid, take advantage of this historic window, and you can refer your national relationships to a possible, renewed and authentic Confederation that would allow you to resolve your territorial conflicts and full sovereignties. From Catalonia with love for Freedom and the Plenitude of all Peoples, (/ Josep Vilalta, Joan Sabata, Salvador Molins) Local Council of the Catalan Republic of the BIC


 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *