Què és l’independentisme? Què és la Independència?

 

‘El moviment independentista gal·lès creix. I tant, que creix!’

Extret de l’entrevista de Vilaweb a Owen Martell: Entrevista a l’escriptor gal·lès · Presenta la novel·la ‘Interval’ (Edicions de 1984) basada en el pianista Bill Evans

“—Per acabar, Owen Martell, esteu al corrent del procés polític català?

—Puc parlar honestament?

Si us plau.
—Per mi la independència de Catalunya i del País de Gal·les no són temes difícils. Hi estic a favor del tot. Crec que és natural i correcte que Catalunya sigui independent. I és molt estrany que hi hagi presoners polítics a Espanya al segle XXI. He vist com funciona l’estat espanyol i no em fa pensar en una democràcia oberta i progressista. Crec que el creixement de Vox, a Espanya, no portarà res de bo. Vaig veure per televisió el Primer d’Octubre. Ho vaig seguir tot el dia. I la manera com va reaccionar la policia espanyola feia por. Incomprensible. Del tot incomprensible que la UE no digui res.

Viviu a França. Com ho veuen, ells?
—He discutit moltes vegades amb amics francesos. França ha tingut molt èxit neutralitzant cultures i nacions històriques. Tinc amics a la Bretanya francesa i se’m trenca el cor de veure tan derrotats els bretons, que són tan a prop nostre. França en aquest sentit és terrible.

I el País de Gal·les, com el veieu?
—El moviment independentista gal·les creix. Però no sé si arribarem al referèndum. Sí que he vist, per a sorpresa meva, molta gent que no hauria dit mai que es fes independentista i se n’ha fet. A la darrera manifestació independentista que vaig anar érem milers. Anys enrere érem centenars. No estem al vostre nivell ni al dels escocesos. Però creix. I tant que creix.

 Owen Martell
https://www.vilaweb.cat/noticies/entrevista-owen-martell-interval/ 

Avui Jutgen el MH President de la Generalitat de Catalunya.
Fins quan ens sotmetrem a aquesta gent?
Jo en sóc el primer responsable.
Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC
Berguedans per a la Independència de Catalunya.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *