COMPLIR EL MANDAT DEL 1r OCT: LA REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT

  

CONSELLS LOCALS DE LA REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT
el quart dels primers òrgans de la nova República.

Ara mateix ja existeixen varis Consells Locals de la República Catalana Independent, un d’ells és el de Berga inserit en un programa pilot de més Consells i el petit Consell Local del BIC (Berguedans per a la Independència de Catalunya) totalment autònom del Consell Local de la República de Berga.

El Consell Local de la República Independent és en part una idea nascuda a Berga, fruit de la impaciència en veure que des de Waterloo semblava que de fa mesos no es movia res, ara per sort els tres primes organismes de la nova República ja comencen a caminar, o almenys se’ls veu l’ombra.

El Consell de la República Catalana Independent és una organització nascuda del Poble menut i ras pensada des de baix i determinada a construir els primers envans de la república i de posar els primers maons així com els fonaments i contraforts.

El sentit és organitzar-nos* en la defensa de Catalunya i dels catalans,  asseure’ns entorn d’una taula, enfocar l’objectiu, estratègies i tàctiques per assolir-ho i començar a treballar tot seguit.

* (Xirinacs ho digué: “sigueu poble, sigueu nació, qui va sol només és un número).

Al Consell de Berga dèiem fa ben pocs dies: “quines ganes tenim de fabricar rajols i començar a posar-los de seguida, tan ben collats com puguem”. Si algun tros de paret no puja ben recta, la desfarem i rectificarem. Tot està per fer, tot és possible.

El canvi de paradigma que proposem d’entrada té dos aspectes:

El primer aspecte és que el Poble català som l’amo i protagonista de la Nació -tota- i en som responsables, per tant no ho delegarem tot als nostres capdavanters i a les seves organitzacions polítiques, ni de bon tros!    els donarem ordres, els agradi o no, i els vigilarem d’aprop i quan calgui els esperonarem i fins i tot criticarem si ve al cas.

El segon aspecte del nou canvi de paradigma que ha de presidir el nostre auto centrat en la fase que el país enceta de Construcció i Constitució de la República és una veritat fonamental que la República Catalana Independent naturalment ha de superar:  Tot el que tenim fins ara, des del 1714 i els Decrets de Nova Planta, fins ara mateix, per circumpstàncies de la història que ens desagraden profundament, és fins que no ho fem trossets, és una maleïda concessió de l’Estat Espanyol, de moment “por derecho de conquista” n’és propietari absolut i els fets de cada dia així ho corroboren. Fins que no diguem un “Prou” contundent i veritable la Generalitat i el Parlament són de fet edificis de cartró pedra que només poden administrar el que l’estat espanyol els permet i sota l’amenaça contínua del Tribunal Constitucional Espanyol, dels 155 antics, nous i de futur, sota l’amenaça contínua d’anular l’autonomia, cosa que no han fet perquè de moment així els ha convingut però que només necessita de dues signatures, l’una del monarca i l’altra del President espanyol en curs. Sobre d’aquestes supeditacions, ara mateix, s’hi ha de sumar la repressió absoluta amb amenaces de greu presó, amb multes desorbitades, amb acusacions fins i tot de rebelió i terrorisme, … i els darrers dies la Junta Electoral Central condicionant la llibertat de Premsa i fins hi too intentant ficar el nas i els dits en el discurs de la Daiada de Sant Jordi del President de Catalunya. Un greu abús i una vergonyosa intromissió.

Resumint aquest segon aspecte, la República i els seus nous organismes no poden tenir cap relació de supeditació amb la Generalitat o el Parlament i altres poders o institucions de les que hi havien fins ara autoritzats per l’estat autonòmic, de sempre intervinguda tot i que bonament Jordi Pujol sempre havia pretès que la Generalitat fos l’estat a Catalunya. Molt maco però totalment inútil tractant-se d’Espanya.

Tot el que tenim dins l’estat espanyol no és nostre, ens ho tenen segrestat, tot!   Espanya i la seva Constitució estan pensades i tenen tots els mecanismes legals pensats per tenallar Catalunya  i subjugar-la eternament. Trencar això, ara que la República malda per renéixer i créixer cada dia, és totalment imprescindible. Serem independents segons el grau i la intel·ligència de ruptura que sapiguem realitzar.

(Els “4” primers òrgans de la República: Consell, Assemblea, Fòrum constituent i Consells Locals de la República)

Salvador Molins Escudé, Consell de la República del BIC

La Millor resposta i compliment al Mandat del 1r d’Octubre és edificar la nova República.

  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *