BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

28 de setembre de 2019
0 comentaris

És l’hora de sortir al carrer i dir “PROU !” Obediència catalana i ben organitzada. INDEPENDÈNCIA !

  

Reafirmem el 1r i el 27 d’octubre.
Complim el Mandat: Edifiquem la nostra Incipient República.

Obeïm Catalunya, desobeïm Espanya. Sense por, trenquem la por, diguem “PROU” !

(Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC  -Berguedà-)

Andreu Barnils entrevista Ramón Grosfoguel:
Entrevista al sociòleg, professor de la Universitat de Berkeley i ponent de la Jornada Internacional de No-violència e organitza avui l’ANC

Desobediència civil pacífica decidida -total-, no violenta i ben organitzada.

https://www.vilaweb.cat/noticies/grosfoguel-junquerisme-rendicio/?f=amat

Sortim al carrer i diguem “Prou!”

que desbordi els partits i que faci ingovernable Catalunya

Il·legalització de partits. Com al País Basc. Ho veieu possible?

—És el següent pas. O us planteu o us passaran per sobre. Passarà un camió ben gros per sobre. Això us passarà si no opteu per un moviment de masses i desobediència civil. I no calen milions de persones. Amb uns milers ben organitzats, aconseguiràs que la resta et segueixi. 

“I aquest moviment s’ha d’organitzar bé. No es tracta de posar-te a una plaça perquè et detinguin. Es tracta de paralitzar la ciutat, les ciutats. I de manera mòbil ara vas aquí, vas allà, et mous. Mai quiets en un sol lloc. Una moguda així ben organitzada i coordinada és l’única cosa que tindria èxit”
“En el moviment de drets civils dels negres americans, feien actes de desobediència civil simultanis.”

 
“Desbordes l’estat. N’agafen 100? N’apareixen 300. La cosa es fa ingovernable.”
“Marxes i mobilitzacions per tot arreu.”

“Què passaria si en aquestes manifestacions que feu d’un milió de persones, només 10.000 hi anessin preparades amb motxilles i s’asseguessin en llocs neuràlgics de la ciutat? Què passaria?”

“—Han tancat set independentistes més a la presó sense judici. Com es pot defensar, l’independentisme?

—Defensar-se no és pas agafar les armes. L’ús de les armes aquí no funcionarà. Aquí us volen encaixonar com van fer amb els bascos. Ho fan i no en feu servir, d’armes, imagineu-vos amb armes. Al País Basc van fer moltes de les coses que ara us fan aquí. Van fabricar casos, però tenien una excusa, que era ETA. I aquí no hi ha res d’això. I així i tot parlen de terrorisme. És un relat que potser preparen de cara a l’octubre. Saben que vindrà la sentència, i que la gent es mobilitza. Llegiu la primera plana d’El País d’avui. Saben que ve la desobediència civil. Aquesta gent tenen infiltrats. Has de saber-ho. Ells creen un relat de cara a l’opinió pública, tant l’espanyola com la internacional. Moviment català, moviment terrorista. I crec que s’ha de tenir un contra-relat. I la veritat, no el veig ben organitzat, el contra-relat.”

Hi ha eleccions espanyoles. Què faríeu?

—Jo seguiria la proposta d’Albano-Dante Fachin. Fer un front unit d’emergència nacional. I que tots els partits vagin units a les eleccions del novembre. Volen una majoria àmplia amb què no hagin de dependre dels vots catalans. Per això crec que, atesa la situació, seria una derrota política si cada partit va amb el seu xiringuito a barallar-se entre si per llocs i vots. Seria la cosa més nefasta. Crec que la proposta de Fachin és digna: quants diputats va tenir ERC el 28-A? Quinze? Doncs quinze a la llista per a tu. I Junts per Catalunya? Set? Doncs set per a ells. I anar junts amb uns punts mínims.”

Hem de votar Perdo Sánchez perquè, si no, ve la dreta.

—És que Sánchez és dreta. I a Catalunya, ultradreta. I això aquí no ho acaben de veure. Pedro Sánchez tindrà contradiccions amb la ultradreta per alguns temes, si voleu, però no pas en el cas català. A Catalunya no li tremolarà el pols per implementar un 155. Però mireu què passa! Gent a la presó. Una de les coses amb què s’equivoca ERC és amb l’anàlisi que fa de l’estat espanyol, posant el PSOE a l’esquerra i creure que si investeixen Sánchez, hi haurà amnistia, canviarà la cosa i es podrà negociar. I això és mentida. ERC ha donat un xec en blanc al PSOE, i mireu on som. Us penseu que Sánchez es comportarà de manera diferent a la del PP, Vox o Ciutadans? No! Ara més que mai anirà a totes. És on es perd la gent: es pensen que el PSOE és un partit d’esquerres. El PSOE és dreta, i enfront Catalunya, ultradreta.

Il·legalització de partits. Com al País Basc. Ho veieu possible?

—És el següent pas. O us planteu o us passaran per sobre. Passarà un camió ben gros per sobre.

Això us passarà si no opteu per un moviment de masses i desobediència civil. I no calen milions de persones. Amb uns milers ben organitzats, aconseguiràs que la resta et segueixi. Perquè hi ha molta gent que diu aquí espero. Aquí espero. Aquí espero.

Andreu Barnils
Fragments de l’entrevista a  
Ramón Grosfoguel


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!