ESPANYA ROBA ELS DINERS I LA SALUT a tots els que viuen a Catalunya. DIVORCI JA !

CORNUTS I PAGAR EL BEURE I EL DEUTE. DESPERTEM !
Per la nostra salut ens cal DIVORCIAR_NOS urgentment d’Espanya.

L’estat espanyol que ens espolia abusivament, encara no en té prou amb totes les retallades acumulades en la sanitat catalana els darrers anys i amb el consegüent perjudici que ens ha ocasionat i ens ocasiona, que ara exigeix la reducció de despesa sanitària, atenció mèdica, hospitals, medicines i pròtesis per a tots els que viuen i treballen a Catalunya. No sols volen i fan tot el possible perquè els trens a Catalunya arribin tard i amb deficiències sinó que ara volen que els que vivim i treballem a Catalunya anem coixos i ens morim abans d’hora.

Diguem “PROU !”

(Salvador Molins, Consell Local de la República Ctalana Independent)

Extret de l’editorial de Vilaweb escrita per Vicent Partal:

“L’ANC, els partits polítics i la ciutadania hauria de recuperar urgentment aquest relat, perquè aquests darrers dies han passat coses gravíssimes que haurien de centrar el debat de l’agost.

En destacaré només tres:

1  —  El 30 de juliol, es va fer públic que el grau d’execució pressupostària de l’estat espanyol a Catalunya entre el 2015 i el 2018 va ser del 65,9%. Això és per sota de la mitjana espanyola, que és del 75,3%, però molt per sota del grau de compliment d’allò que hi ha previst al pressupost pel que fa a Madrid, que va rebre un increïble 114% d’inversió.

Entre el 2001 i el 2017, s’han deixat d’executar 7.400 milions d’euros a Catalunya, dels 32.200 milions previstos. Tornant

a la qüestió de la rodalia, dels 4.000 milions d’euros anunciats i que s’haurien d’haver invertit el 2015, només se n’ha executat el 14%, causa directa del mal servei que patim tots els ciutadans. Però durant aquest període, mentre a Catalunya s’invertien 560 milions d’euros, a Madrid en Renfe i Adif s’han invertit 5.000 milions. Gairebé deu vegades més.

2  —  L’endemà, el 31 de juliol d’aquest 2019, el govern espanyol va exigir al govern de la Generalitat la reducció de les despeses sanitària, en atenció mèdica, hospitals, medicines i pròtesis. Concretament, reclama als departaments d’Economia i Salut que abans del 15 de setembre detallen mesures específiques per a reduir la despesa i es mostra especialment interessat que reduïsca la despesa en pròtesis. Mentre Pedro Sánchez va exigint que els voten a canvi de res…

3  —  I finalment, aquest dilluns, s’han fet públics els resultats del finançament del 2017, un model que, com és sabut, està caducat de fa anys. La liquidació de l’exercici, que amb l’actual model es fa un any i mig després, mostra que Catalunya és la tercera comunitat autònoma (ai, encara!) de l’estat espanyol que més paga i, en canvi, la desena a l’hora de cobrar. Dit en xifres personalitzades,
cada ciutadà del Principat aporta 2.757 euros a les arques de l’estat i en rep només 2.468. El contrast amb Extremadura, per exemple, és feridor:
cada extremeny paga a l’estat espanyol 1.659 euros i en rep, a canvi, 2.845. Insistesc: en això, tant hi fa que el contribuent siga independentista o no.

4  —  Com a bonus afegit i només per a completar el mapa d’aquests darrers dies, també us recomane que llegiu aquesta entrevista que vam publicar fa uns dies al portaveu d’UGT d’Ibèria a l’aeroport de Barcelona, que explica que amb només 400.000 passatgers de diferència entre els dos aeroports, al de Madrid hi ha 3.500 treballadors, dels quals 3.200 són fixos, mentre que a Barcelona n’hi ha 2.000, dels quals només 1.000 són fixos.

En resum, per tot plegat, crec que hauria de ser una prioritat urgent del govern, però també dels partits polítics i de les associacions civils, denunciar la persistència d’aquesta situació i tornar a posar al centre del debat polític català aquesta espoliació fora de tot sentit, que com explica en el seu article Pere Martí implica que si hi ha res perjudicial per a l’economia i la societat catalanes això és la dependència d’Espanya, continuar dins un estat que ens empobreix cada dia una mica més a tots.

PS. No cal ni dir que les dades són tan bèsties, o més encara, en el cas de les Illes, però sobretot del País Valencià, on ja ni el PSOE local no pot aguantar aquest sistema de funcionament de l’estat espanyol, que matant l’autonomia política mata els serveis socials als quals els ciutadans tenen dret. El govern espanyol es desentén alegrement d’aquests serveis socials mentre es gasta, és només un detall, 12.000 milions d’euros en armament

Vicent Partal
(https://www.vilaweb.cat/noticies/cansats-ser-espanyols-espoli-editorial-vicent-partal/)

Pere Martí
(https://www.vilaweb.cat/noticies/espanya-ja-no-ens-roba/)

  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *