Edificar i fer efectiva la República Catalana Independent. (Resposta 1)

   

El mandat del 1r d’octubre és clar:
Estat català independent en forma de República.

La resposta de tots i per a tots també ha de ser una:
Edifiquem-la i implementem-la.

Reafirmem el 1r d’octubre i completem la DUI catalana del 27 d’octubre,
preparem i fem tot allò que hi va mancar.

El dia de la marmota de Companys i potser també el de Cuixart no ens ha portat enlloc …

Ho tornarem a fer … tornarem a lluitar, tornarem a patir, tornarem a vèncer … ?

Quants anys, quantes vegades?

Com escriu Partal: “El context en què Jordi Cuixart va fer aquesta declaració anava clarament molt més enllà de votar i d’expressar-se. Tots els qui vam sentir les seues paraules interpretàrem que deia que tornaríem a fer allò per què van ser detinguts i per què seran condemnats injustament, que tornaríem a fer allò que vam fer l’octubre del 2017. Que tornaríem, per tant, a exercir el dret d’autodeterminació, com el Primer d’Octubre, i que tornaríem a proclamar la independència, com vam fer el 27.”

Quantes vegades pensem “exercir el dret d’autodeterminació, com el Primer d’Octubre, i quantes vegades tornarem a proclamar la independència, com vam fer el 27?

No n’hi ha prou amb una sola vegada? 
Vam decidir el 1r d’octubre i encara no donem valor o no ens creiem la nostra pròpia decisió?

El mandat és clar: “Estat català independent en forma de República”. Vinculem-lo*, doncs, i posem-nos a edificar la nostra incipient República!       (*algú -Àstrid Bierge- expressa que no va ser vinculant perquè no el van aplicar, que per a mi de “vinculant” sí que ho era!)  https://blocs.mesvilaweb.cat/ALBERT1969/?p=270548

No esperarem que ens ho facin ni Puigdemont, ni Torra, ni Torrent, ni Junqueras!

Cert, ho hem de fer nosaltres -edificar i implementar la República, ells no ho faran com tampoc ho han fet fins ara. Ni l’autonomisme ni el neo autonomisme amb cara de sobiranisme i camuflatge independentista no ho faran!

Potser una de les primeres columnes d’aquesta incipient república és construir aquesta unitat “estratègica” que els partits s’entesten a destruir, construir-la junt amb altres eines efectives que de moment no tenim i que de segur siguin imprescindibles. Per exemple, no és el Dret a l’Autodeterminació l’eina si no que aquesta l’eina útil és la determinació de trencar amb l’estat que et subjuga, confondre una cosa amb l’altre té un efecte molt petit però substancial, et quedes esperant el Dret o que te’l reconegui o concedeixi algú o avances tu sol cap a l’alliberament, mentre esperes no avances, 1, 40 o 100 anys.

Partal exposa possibles mètodes per a fer efectiva la nostra República, per a mi una cosa és edificar-la, cosa que ja podem començar ara mateix o més ben dit ja ho estem fent des del mateix 1r d’octubre i una altra cosa és fer-la efectiva plenament. Ambdues coses són molt importants, però la primera és imprescindible per salvar la nostra dignitat com a Poble i per no abandonar mai la urgència imperiosa de la segona.

Edificar la incipient República, només depèn ara mateix de nosaltres els catalans, tots, el Poble menut, de la voluntat i l’acció decidida, de l’ara mateix i de cada segon que el succeeixi.

Per implantar la República jurídicament i internacionalment, entraríem en les possibles estratègies avançades per Vicent Partal en el seu editorial del que ací adjunto l’enllaç:
https://www.vilaweb.cat/noticies/que-tornarem-a-fer-quatre-idees-editorial-vicent-partal/.

Ambdues respostes lleials al mandat del primer d’octubre, edificar i implementar, són complementàries i tots els defensors de l’incipient República i tots els defensors del Referèndum d’Autodeterminació Vinculant del 1r d’octubre del 2017 n’hem de ser conscients i hem de refermar-les cada dia.

Tot el nostre país titubeja, dubta i confon el que fou “el mandat del Poble Català, totalment vàlid i actual”, del que va ser la incapacitat del nostre estament polític d’aplicar-lo i fer-lo realitat. O és que després de parlar tant de Dret de Decidir quan els catalans prenem la nostra pròpia decisió aleshores aquesta no és totalment vàlida i actual?

No! no podem titubejar, amb les coses importants com és la Independència de Catalunya no s’hi juga!
qui titubegi no val per aquesta lluita i fa un mal favor a tots els catalans, els d’ara i els del futur!

Per tan, som-hi, tots sense excepció, complim el mandat, edifiquem la República Catalana Independent des d’ara mateix i preparem-nos seriosament per a fer-la efectiva internacional i jurídicament.

Salvador Molins, Consell Local de la República, del Bic, Berga, Catalunya

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *