La serp espanyola dina amb Koen Lenaerts del TJUE

UN DINAR DE LLADRES POT EMBRUTAR EL PRESIDENT DEL TJUE.

El fet que jo interpreto és el següent:

Koen Lenaerts, actual President del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha participat en un dinar amb els lladres de 2 milions de vots dels catalans a les recents eleccions al Parlament Europeu, 2 milions de ciutadants europeus de ple dret.

És conforme a Dret que es robin els vots i la representació democràtica, en el fons la sobirania de més de 2 milions d’europeus?

 

La notícia l’he llegida a Vilaweb:

“Què els pot passar, a Junqueras, Puigdemont i Comín, si el Suprem va a Luxemburg?
El Suprem va prohibir a Junqueras d’exercir d’eurodiputat, després va dinar amb el president del TJUE i ara estudia de preguntar-ho a Luxemburg

 

Josep Casulleras Nualart

 

25.06.2019

Divendres passat es va fer a Madrid un dinar entre els presidents de sala del Tribunal Suprem, inclòs Manuel Marchena, el president del Consell General del Poder Judicial espanyol, Carlos Lesmes, i el president del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Koen Lenaerts. Fou després d’un acte sobre les xarxes de cooperació judicial internacional, i s’esqueia justament quan aquest tribunal, amb seu a Luxemburg, rebrà molt probablement recursos, peticions o qüestions que tenen a veure amb la situació de l’eurodiputat Oriol Junqueras, tancat a la presó, i dels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín, a l’exili i vedats, ara com ara, pel president en funcions del Parlament Europeu, Antonio Tajani.

Una setmana abans, el Suprem espanyol havia pres una decisió molt polèmica: havia denegat a Oriol Junqueras el permís de sortir de la presó per a participar en un acte de promesa de la constitució dels eurodiputats proclamats a la circumscripció espanyola i per a viatjar el dia 2 de juliol vinent a la sessió constitutiva de l’eurocambra, a Estrasburg. Els arguments del tribunal, del 14 de juny, signats pels set magistrats que van participar en el judici contra el procés i que ara deliberen sobre la sentència, eren molt durs, i sorprenents. Els mateixos jutges que l’havien deixat assistir al congrés espanyol a prometre la constitució com a diputat, poc després li ho impedien com a eurodiputat. Marchena i els altres magistrats mantenien Junqueras en presó preventiva malgrat la proclamació –aquell mateix dia al BOE– de la llista d’eurodiputats, en què hi havia Junqueras, a més de Puigdemont i Comín. Mantenint-lo tancat, a Junqueras li violaven la immunitat. Però el Suprem no ho veia així. La seva lògica era la següent: que per a gaudir d’immunitat, cal que sigui eurodiputat a tots els efectes, i per això ha de prometre la constitució. I ho tenia tan clar, el tribunal, que el va mantenir a la presó. L’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, va demanar al Suprem que ho consultés al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, perquè hi havia en joc les prerrogatives d’un eurodiputat.

Una setmana després, hi va haver el dinar a Madrid amb el president del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. I quatre dies després del dinar, el Tribunal Suprem ha començat els tràmits per a formular la qüestió pre-judicial al Tribunal de Luxemburg. No es pot afirmar pas que hi hagi una relació directa entre l’una cosa i l’altra, però la seqüència delsj esdeveniments ha estat aquesta. El tribunal demana a les acusacions i a les defenses al tribunal europeu.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *