Des de la presó gran … LLIBERTAT PER A TOT CATALUNYA !

Extret de “Memòries d’un pres català que no us contarà cap conseller

Escrits de la presó
de Joan Carles Mestres

https://blocs.mesvilaweb.cat/fidedigne/?p=263078

“dues reflexions personals. Una, que per molt que no ho sembli, tot i sabent que la plantofada de la sentència pot ser monumental i malgrat els pessimistes que suposo deuen creure que tot el piló de països europeus que han esdevingut independents les darreres dècades que, com dic, són legió, la repassada en tots els sentits que els nostres advocats, presos i testimonis han donat als fiscals i jutges espanyols (testimonis i proves, a partir d’aquí no sé si seran bons estadístics, que segur que no estadistes, i a veure què diuen inferir-ne) ha estat tan brutal, que per bé que dic que parlo des de la fredor que dóna el temps, anys i perspectiva, m’ha fet sentir tan feliç i orgullós que, a part de poder apaivagar una mica el meu llenguatge (que no el sentiment), no veig altre final dins aquest irreversible camí emprès, que la llibertat total.

Ja sabreu que amb això no vull dir l’absolució dels nostres encausats sinó la llibertat del país sencer, al cap i a la fi, l’única possible fi, aquella que donarà sentit a tants sacrificis, la culminació en un nou estat. Per als catalans no hi ha marxa enrere. Ni el desencís podrà amb nosaltres. Devem ser molt especials, que en lloc de decebre’ns i desinflar-nos, cada cop som més (clar que la clarividència dels braços executors dels espanyols no s’atura en l’ajuda d’aquest sentiment) .”

Joan Carles Mestres

Reproduït per Salvador Molins de Berga
(Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC, Berga, Catalunya)

(Cartellets del BIC. Berguedans per a la Independència de Catalunya. 2002)

  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *