L’ONU reclama la llibertat immediata de Junqueras, Sànchez i Cuixart

  

EXTRET DE VILAWEB:

El grup de Treball de l’ONU contra les Detencions Arbitràries ha fet públic un veredicte on demana la llibertat immediata d’Oriol JunquerasJordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més, el document insta el govern espanyol a indemnitzar-los fer una investigació ‘exhaustiva i independent’ del cas.

El grup de Treball de l’ONU contra les Detencions Arbitràries depèn de l’Alt Comissionat pels Drets Humans, que forma part del Secretariat de l’organització i ha estat encarregat per l’Assemblea General de vetllar pels drets humans al món.

Al llarg de la seva història aquest grup ha publicat 245 resolucions d’aquest tipus i només dues d’elles feien referència a estats de la Unió Europea, un cas a França i un altre a Polònia. En tots dos casos els presos van ser alliberats.

Entre les conclusions, argumenten que l’empresonament de Junqueras, Sànchez i Cuixart és arbitrària i que Espanya ha d’adoptar ‘les mesures necessàries per a reparar la situació sense dilació’. També precisa que se’ls ha de concedir el dret efectiu a obtenir una indemnització i altres tipus de reparació d’acord amb el dret internacional.

‘Diari d’un judici polític’, per Josep Casulleras

Rebeu cada dia al vostre correu la crònica i l’anàlisi de tot allò que passa al Tribunal Suprem espanyol

 

El veredicte que emet l’ONU no és vinculant, però sí que tindrà molta importància per a bastir la futura demanda al Tribunal d’Estrasburg, si Espanya la desobeeix.

L’advocat Ben Emmerson, que ha coordinat la demanda dels presoners polítics a les Nacions Unides, explicarà a les 17.30 en una conferència de premsa a Londres el contingut de la decisió.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *