Els consells de l’OCB per salvar el català: “No abandonar la llengua !!!”

 

Un 10 defensant la Llengua. Gràcies Obra Cultural Balear!

Els consells de l’OCB per salvar el català:

1 – no canviar de llengua,  (aquesta és la primera obligació moral de qui n’és conscient)
2 – no caure en provocacions,
3 – prendre nota dels qui discriminen
4 – fer la denúncia pertinent.

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha reclamat a l’actual govern i al que sortirà de les eleccions del 26 de maig que activin sense més dilacions l’Oficina de Drets Lingüístics. L’entitat denuncia que l’ha frenada el consell de govern, tot i que fa temps que l’oficina és a punt. Ja tenia dotació pressupostària en els comptes del 2018 i la fase de tràmit d’audiència i d’exposició pública del projecte de decret de creació de l’oficina es va acabar el 12 de novembre passat.

D’aleshores ençà, denuncia l’entitat, no se n’ha tornat a tenir cap notícia, quan ‘gairebé diàriament se succeeixen vulneracions dels drets dels ciutadans que opten per usar la llengua catalana’. Mentrestant, l’Obra ha fet una crida als ciutadans perquè es mantinguin ferms en l’exercici i la defensa dels drets dels qui volen usar la llengua catalana. En aquesta línia, l’OCB ha reiterat els consells fets públics ja fa mesos, com ara no canviar de llengua, no caure en provocacions, prendre nota dels qui discriminen i fer la denúncia pertinent.

https://www.vilaweb.cat/noticies/lobra-demana-que-sactivi-duna-vegada-loficina-dels-drets-linguistics/

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *