BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

27 d'abril de 2019
0 comentaris

El Front Republicà desafia i desafiarà l’estat repressor i enemic de Catalunya.

 

Fachin es presenta presidint el Front Republicà:
“Desobediència pacífica, fermesa i valentia”

“el Front Republicà ha advertit que “no donaran el sí” a cap investidura que no “reconegui el dret d’autodeterminació de Catalunya”, encara que això comporti cedir el govern al tripartit de dretes.

 

RUTH PÉREZ CASTRO  (Diari Ara)

 

“Desobediència pacífica, fermesa i valentia”. Aquests són els tres ingredients que el Front Republicà ha promulgat pel pròxim 28 d’abril per intentar superar la barrera del 3% i plantar-se a Madrid. I és que la candidatura encapçalada per l’exdiputat al Parlament, Albano-Dante Fachin, s’ha presentat aquesta tarda en l’acte final de campanya com el “vot rebel, el vot útil”. 

La candidatura conformada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates ha demanat els electors “deixar-se de càlculs i votar amb el cor”. I és que des del Front Republicà han desafiat els sondejos i han advertit que “preveuen una sorpresa” en el recompte de vots del diumenge al vespre. “Que es preparin a partir del 28-A. En traurem 9 o 10!”, ha exclamat la número 4 de la llista per Barcelona, Mireia Caldés. 

Davant d’un auditori de les Basses, al barri d’Horta de Barcelona, completament desbordat de gent, Fachin ha celebrat “haver superat el bloqueig mediàtic” i ha llançat un missatge al periodista Antonio Ferreras: “La nit del 28 d’abril hauràs d’entrevistar uns candidats que ni tan sols coneixes perquè els has estat amagant”. En aquest sentit, el cap de llista de la coalició ha estat molt crítics amb els mitjans de comunicació i ha lamentat la cobertura que s’ha donat a la llista. 

Però els retrets aquesta tarda no només han anat dirigits als grups mediàtics, sinó també al conjunt de forces polítiques que ja tenen representació al Congrés de Diputats. “Quan critico a Esquerra Republicana ho faig pensant en l’Oriol Junqueras”, ha advertit Fachin, que ha afegit: “la presó i la repressió no es revertiran fins que no tornem a sortir al carrer”. 

En línia amb el que han proclamat al llarg de la campanya, el Front Republicà ha advertit que “no donaran el sí” a cap investidura que no “reconegui el dret d’autodeterminació de Catalunya”, encara que això comporti cedir el govern al tripartit de dretes. De fet, el cap de llista per Barcelona ha sigut molt crític amb els dos grans partits estatals, acusant-los de “provocar morts, les morts de la precarietat”, ha afirmat en referència a les retallades que “van causar la desigualtat”.

L’únic “sí” que ha donat la candidatura aquesta tarda ha estat el que Roger Español, cinquè per Barcelona i ferit amb una pilota de goma l’1-O, ha dipositat dins d’una de les urnes que van utilitzar-se durant el referèndum de l’octubre del 2017.

Boya i Baños, suport cabdal

“Vaig pensar, això és el que han de fer els homes: donar suport a les dones”. L’exdiputada de la CUP ha participat de l’últim acte de campanya del Front Republicà i ha explicat que va ser un missatge de WhatsApp el que la va impulsar a donar suport a la candidatura. “Amb la de cigarretes que hem compartit al pati del Parlament. Amb la de vegades que ens hem creuat als passadissos. ¿Com no vaig poder veure res? Ho sento”. L’autor d’aquest missatge va ser Albano-Dante Fachín poques hores després que l’exdiputada fes públic un comunicat en què denunciava l’assetjament continuat que havia patit per un company de formació. “Aquests valors de cures, de solidaritat, els veig al Front Republicà”, ha expressat Boya.

Més enllà de la intervenció de la cupaire, l’acte ha comptat amb la participació dels candidats de les quatre circumscripcions i amb el suport, també, de l’exdiputada al Congrés, Marta Sibina, i l’exdiputat al Parlament, Antonio Baños. “No eixamplarem la base sense dotar-la d’estratègia, ni tampoc anant de la llei a la llei” ha dirigit Caldés als partits independentistes.

Sigui com sigui, i més enllà del ball de retrets, l’acte d’aquesta tarda l’han presentant “més com una festa que com un míting polític” en què s’han evocat personatges com Neus Català, Guillem Agulló o Jordi Cuixart. Ara bé, entre somriures i actuacions musicals, un bri de sinceritat: “Per fi s’acaba la campanya”, ha matisat Joel Jové. Una campanya, han dit, “de picar pedra i de desafiament a les enquestes cuinades”.

Extret del Diari Ara
https://www.ara.cat/politica/Front-Republica-presenta-electors-deixar-se_0_2222777918.html

El Front Republicà desafia i desafiarà l’estat repressor i enemic de Catalunya !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!