Catalans! Coordinem-nos! Tot un Poble camí de la Llibertat. Una potent màquina de fer la Independència.

 

El groc i tot el que l’envolta en positiu forma part de l’urgent Procés Constituent de la nova República Catalana.

El Groc, llaços, pancartes, creus, llacets, pintades, forma part de manera suau i silenciosa de l’incipient Procés Constituent de la nova Catalunya Lliure que volem en forma de república. Sí, groc vol dir un país bo per a tothom, on regnin les màximes franciscanes de la Pau i el Bé, un poble pacífic, democràtic, amb l’objectiu prioritari de foragitar la violència de tots els tipus que ens puguem imaginar. Un país de respecte pels valors i la cultura, per les persones siguin del sexe que siguin, siguin de l’edat que siguin.

Aquest és el lema, la realitat i l’objectiu: La República Catalana independent, llibertat pels pobles i per la gent. Un crit de lluita interior.

Catalans! Coordinem-nos! Tot un Poble camí de la Llibertat. Una potent màquina de fer la Independència.

L’autoritat moral del Consell de la República s’ha de basar en el sentit comú, en la voluntat del Poble compartida, és com un pacte de respecte entre iguals, no ha de ser coacció ni repressió. Com el Petit Princep de Saint Exupéry “jo et mano que tu em manis”.

Edificar la nova República Catalana, edificar la lliure Independència plena de Catalunya és possible i ja ha arribat l’hora de fer-ho. Els catalans i el nostre Poble estem fent un salt que va des d’haver exercit ja l’anomenat Dret de Decidir, d’haver-nos autodeterminat, fins a començar a edificar i construir, en definitiva exercir el Dret d’executar allò que has decidit.

Arriba una nova tanda d’eleccions i sembla que els partits polítics que han de ser “lleials a l’1 d’octubre” van tots dividits i descoordinats, neix una incipient iniciativa de Primàries per facilitar la unitat entorn al mandat del Poble del 1r d’octubre i al mandat del Parlament Català del 27 d’octubre (DUI).

Quan tinguem els resultats electorals a la mà, seria possible construir una coordinació republicana? Seria possible que tots els partits lleials al 1r d’octubre és moguessin en bloc en l’eix nacional, podrien actuar com a República Virtual, una màquina de fer independència, una màquina de fer Catalunya lliure i plena?

Catalunya ja ha escollit el seu camí i el seu objectiu: Estat Català Independent en forma de República. Autocentrem-nos. Ignorem l’enemic i agressor, passem d’ell, fem-lo invisible. Apoderem-nos. Comencem a treballar i edificar la nostra llibertat.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC “Units per a Declarar la Independència dels Catalans, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, vocal del CLR*Berga i membre dels CDR*bic i CLR*bic.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *