BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

24 de gener de 2019
0 comentaris

LA LLENGUA I L’EDIFICACIÓ DE LA REPÚBLICA (Consells Locals)

 

LLENGUA RENAIXENT, CATALUNYA INDEPENDENT:
LA LLENGUA I L’EDIFICACIÓ DE LA REPÚBLICA (Consells Locals)

Edificant la República i protegint un dels primers valors de la Nació Catalana, el primer que li dóna nom i sentit: La Llengua.

El primer que fa un Poble lliure és ensenyar la seva llengua i la seva història als seus infants i als forans.

Sense un respecte absolut a la llengua de Catalunya i una gran estimació als demés valors de la nació catalana no es pot ser ciutadà de ple dret del nou estat català. Si no entenem això tenim un greu problema que justificaria plenament aquell “de fora vingueren i de casa ens tragueren”, tothom té dret a una casa, nosaltres els catalans també.

No estic gens d’acord amb la deriva esclavista dels dirigents catalans respecte a la llengua catalana, començant per Junqueras i acabant per Torra, que pel que sembla també s’afegeix a defensar la llengua de l’amo de la Colònia. Aquest deriva és una ombra persistent que ens ha acompanyat durant tots els anys del pervers procés processista.

Potser tenen raó els zeladors de Torra, que trist seria que no els hagués triat ell mateix, potser tenen raó de dir que, ara d’això no se’n parla, perquè jo sé i tots en podem ser conscients, ho hem vist amb els nostres ulls i ho hem sentit amb les nostres orelles, que quan se’n parla sempre és per posar el català entre les cordes tot i que hom ho fa amb la bona voluntat del bon esclau.

Els qui som conscients del català com el primer valor de la nostra Nació, i el volem defensar com a tal, som mil vegades més mesurats en usar-el com arma política, mai ho fem! com allò de Salomó i aquell infant que algú volia partir en dos. Ben al contrari del que fa i diu una gran part de la classe política del procés processista.

Una de les tasques més importants que han de desenvolupar els Consells Locals de la República Lliure i independent és posar-se mans a l’obra en la defensa activa del català com a un dels valors més importants de la naixent República que ens comprometem a edificar, valor sense el qual no tindria sentit tot el Procés de Recuperació de la nostra nació i de la nostra independència.

Si ara mateix la República Catalana ja fós efectiva, si haguéssim fet tots els deures que des del 27 d’octubre de 2017 encara han quedat per fer i haguéssim esdevingut independents de fet, encara ens quedaria molta feina per fer i sobretot amb el català, vencent múltiples resistències i múltiples divisions entre les mateixes files dels catalans nadius.

Ara és l’hora de fer aquests feines i és la voluntat explícita dels Consells Locals de la República, edificar-la des d’ara mateix i sense límits que ens imposem nosaltres mateixos. Si la idea dels Consells pilot que s’estant desenvolupant no va per ací voldrà dir que l’errem de nou, voldrà dir que aleshores necessitarem altres eines per a fer aquesta tasca necessària i imprescindible, altres eines per a ser fidels al nostre propi mandat i el propi mandat del nostre Poble: Fer l’estat català independent en forma de República. Aquella feina que l’actual classe política sembla no estar preparada o no tenir prou coratge per a fer-la.

La tasca que ens espera, per ja ara mateix, als defensors i als constructors de la República Catalana Independent, no serà fàcil, però l’hem de fer sense caure en els tics autonomistes, processistes o del greu síndrome d’esclavitud que en diferents nivells patim i pateixen una gran majoria de catalans.

Finalment em faig meves les paraules darreres de l’escrit que adjunto de Josep Blesa del País Valencià:

L’idioma i la llibertat corren de manera paral·lela com hem vist en els darrers anys. Com sembla que els càrrecs electes faran el que podran, la gent cal que espitgem l’accelerador que mai ens decebem a nosaltres mateixos. Si els gaèlics estan recuperant idiomes quasi extingits o els israelians varen ressuscitar un que ja era mort, què no farem nosaltres”  Josep Blesa, València

—————————–

SOBRE LA LLENGUA DELS PAÏSOS CATALANS

JOSEP BLESA

24.01.2019  |  03:00

Unes pinzellades gruixudes per la meua part a l’editorial de Vilaweb de Vincent Partal:

1. No estic d’acord amb que el català recule. És evident que no és l’idioma dominant com ho seria fa vuit o nou dècades fins i tot a les ciutats de València, Alacant, Ciutat de Mallorca o Tarragona. Àdhuc diria que a Perpinyà. Jo encara he conegut valencianoparlants nascuts al Cap i Casal que no entenien el castellà de la meua edat i del barri del Carme. En temps de la darrera Dictadura. Idioma omnipresent excepte per a emplenar paperassa oficial. Hui en dia els emplenem amb una certa quotidianitat, el que fa espantar els arquetips més jacobins, que veuen perdre el terreny guanyat pels jacobinismes imperants anteriors.

Per això creen conflictes inexistents o els magnifiquen.

2. Al meu parer jo sent pels carrers de València més valencià que mai de la meua vida. La gent se n’ha desinhibit i s’expressa amb tota normalitat. I és, segurament, allò que alerta la pèrdua de superioritat als nacionalistes del B.O.E.: que ja no tenen l’exclusiva ni el monopoli.

3. Discrepe amb Vicent PARTAL, en què el comentari de l’article d’en Resina no era en pro d’evitar el debat a causa dels “zeladors” sinó perquè encara estem atemorits de que sinó fem com els estats español, el francès, etc…l’idioma es perdrà. Crec que en Resina proposava – mitjançant King Jr, que no calia “protegir” tan l’idioma, ans el contrari, no establir cap idioma oficial però sí donar-li primàcia de facto.

4. Fins i tot, aquest estat de tibantor fa que una part de la població es referme, perquè el que volem veure’l exterminat siga un tema conflictiu, i la gent de bé en fuig del conflicte. L’idioma i la llibertat corren de manera paral·lela com hem vist en els darrers anys. Com sembla que els càrrecs electes faran el que podran, la gent cal que espitgem l’accelerador que mai ens decebem a nosaltres mateixos. Si els gaèlics estan recuperant idiomes quasi extingits o els israelians varen ressuscitar un que ja era mort, què no farem nosaltres que ja tenim a La Vanguardia (Española) i a Las Probinsias de VLC (àlies Las Colonias…com els diem fent conya en llurs webs), que bossen de fàstic que els donem inundant les seues planes d’opinió amb el nostre maleït idioma?

Josep Blesa, València

https://www.vilaweb.cat/noticies/cedint-llengua-editorial-vicent-partal/

Piulets Twiter:

El català, primer valor de la Nació Catalana, que li dóna nom i sentit.
El procés processista i el síndrome de l’auto esclavisme.

Ens cal superar el síndrome de l’auto esclavisme.
Si per edificar segons què de la República els Consells Locals no serveixen del tot, aleshores necessitarem altres eines més adequades o més especialitzades.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!