22R a l’ANC (R de República)

La Voluntat del Poble Català expressada el 1r d’octubre del 2017 està per sobre de cap pacte de cap govern autonòmic amb Espanya inclòs el català naturalment. No ho oblidem, ja ho hem declarat mantes vegades que som sobirans però sembla que alguns, els que ens governen, no s’ho acaben de creure.

“L’interruptor, ara es diu “seguretat jurídica”

El terme “seguretat jurídica” del comunicat del 20D lliga més de mans Torra i Puigdemont, i així no faran res d’efectiu en favor de la República, mandat del Poble Català del 1r d’octubre, en espera de que es desenvolupi aquest concepte que el govern espanyol i el govern català interpreten a l’inrevés i per a objectius oposats.  Vist així, tot això va per llarg, aquesta és la intenció dels poders espanyols.

Enlloc de que Puigdemont empenyi Torra, o sigui que el govern de la República a l’exili marqui la política de la Catalunya autonòmica, està passant a l’inrevés, tot el que fa Torra frena el que hauria de fer Puigdemont.

Ja fa un any que el govern i el Parlament català autonòmics no fan res veritablement efectiu respecte al compromís d’implementar la República, no fos cas que la fera jurídica espanyola encara s’enfadi i es vengi més dels presos i imputats o el govern i parlament espanyol amenacin amb nous 155.

Després de l’encaixada de mans i el darrer comunicat, l’únic que ha assolit el govern català és blanquejar la judicialització espanyola contra Catalunya i també blanquejar la no acció política de Pedro Sánchez per tirar enrere els Judicis del Divorci entre Catalunya i Espanya amb l’excusa de que no pot.

Del mandat dels catalans, ells, Torra, Torrent i Puigdemont, ERC i  JuntsXCat, no en faran res o massa poc, ho haurem de fer la gent de baix, el poble menut, ANC, CDR*s  en les seves diferents línies de treball, Consells Locals -nou pla pilot de l’ANC en gestació a Berga i altres municipis, … La Via Bàltica -tot l’independentisme unit amb un sol capdavanter per portar la DUI a les darreres conseqüències- és un altre camí que donà bons resultats als Països Bàltics quan els partits d’allà no estigueren per la feina.

Naturalment només depèn de nosaltres!
Avui, 22 de desembre del 2018, l’ANC es reuneix per marcar els propers passos a seguir.

Salvador Molins, soci de l’ANC, membre del grup promotor del Consell Local de la República (CLR) de la Ciutat de Berga (un dels projectes pilot de CLR de l’ANC)

L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat al Fòrum de Barcelona l’estratègia política, on ha refermat la seva aposta per la unilateralitat i la no-violència.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que el moment actual és un dels més difícils des de la creació de l’entitat el 2012 i ha demanat de continuat treballant ‘sense enganyar-nos’.

També ha explicat que l’ANC manté converses amb els partits independentistes, però que les posicions són distants. ‘Per a tots ells, no significa el mateix el mandat de l’1-O’, ha dit. Segons que ha dit, tampoc hi ha acord en què cal fer a partir d’ara ni quan i com es podrà fer la independència. ‘Per això és tan difícil la unitat’, ha dit.

Tot i això, ha demanat al govern que ‘es posi les piles’ perquè diu que hi ha ‘massa contradiccions i inacció’. ‘Volem saber si es preparen o no per a la independència, si no compleix, l’única alternativa serà la seva substitució’, ha dit en referència al vot dels ciutadans.

Paluzie ha criticat que alguns dirigents polítics plantegin propostes que, segons ella, són ‘passos enrere’: ‘Demanar ara un referèndum acordat i, a més, fer-lo amb tres opcions, ens retorna al 2013. Ens afebleix. No serveix de res.’

Ha demanat que no es criminalitzin altres entorns independentistes, com els CDR. ‘No em sentireu criminalitzar-los ni demanar a ningú que es tregui la caputxa, quan hi ha persones a les quals s’ha aplicat la llei antiterrorista per haver participat -si és que això es prova- en un blocatge de vies’, ha dit. Tanmateix, ha dit que l’ANC ha de trobar la seva pròpia via de mobilització.

Avui també s’han divulgat les accions i les campanyes dels mesos vinents, com la voluntat de ser influents a les cambres de comerç. Un altre dels punts considerats claus per l’ANC és enfortir la mateixa organització. En aquest sentit, han anunciat que tenen més de 46.500 socis i 96.500 simpatitzants.

Notícia Vilaweb:
https://www.vilaweb.cat/noticies/video-en-directe-lanc-presenta-el-seu-full-de-ruta-per-a-implementar-la-republica/

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *