El Consell Local de la República de Berga: CLR*Berga

 

Consell de la República * Berga

Primers objectius:

1 – Implementar la República
2 – Tornar il·lusionar els catalans convençuts, activar-els i coordinar-los.

La Independència d’un Poble no es demana, es fa i es pren.

Comencem! no esperem ordres ni permís.

El Consell local de la República lluny de desdibuixar la iniciativa personal de cada defensor de la Independència de Catalunya ha de reproduir la pluralitat i l’aportació i l’interès de cadascun dels membres que en formen part.

Com que volem avançar en la implementació efectiva de la nova República hem de

1r – mantenir viu i diàfan l’objectiu i les raons que ens hi empenyen,
2n – construir i ajudar edificar un Lideratge compartit que no perdi contínuament el nord
3r – trobar les estratègies i tàctiques que ens apropin al cim.

És molt important entendre i recordar en tot moment que el que ens apropa Espanya ens allunya de Catalunya.

Per exemple:

Els pressupostos espanyols, anar a Madrid, embolicar-se amb Espanya com avui erròniament ens proposa Vicent Partal, anar amb l’AVE, cotxe o avió arreu d’Espanya, anar a parlamentar o votar al parlament espanyol llevat de casos molt precisos, trepitjar les catifes espanyoles, deixar-se donar cops a l’esquena, abraçades i somriures … deixar-se entabanar per qualsevulla cosa que vingui d’Espanya, etc.

Aportacions, planteig i opcions dels membres de Consell:

1 – La proposta dels Consells Pilot lliga molt amb la naturalesa de l’ANC, és el que d’alguna manera no gaire diferent s’ha estat fent en el que portem de Procés. Ara fase de la implantació.

2- No atacar i criticar sistemàticament els Polítics Independentistes. La conveniència de que el Consell Local tingui certa estructura. Aquelles línies que no podem traspassar, aquelles lleis i maneres que no podem oblidar. La necessitat d’un equip comunicador. Butlletí, Internet, Ràdio, televisió.

3 – La importància de la puntualitat en una reunió que se’ns fa curta. 3/4 d’hora és bastant just si no es controla molt bé el temps. Treballar cada tema en petita comissió, 2 o 3 persones. Aprendre a comunicar-nos i treballar per internet.

4 – Construir maó a maó la nova República és el que els fa més mal. Fent accions locals amb l’esperit de la República Catalana coordinats amb les altres institucions autonòmiques, per exemple Ajuntaments i Consells Comarcals, fer aquelles coses que ells voldrien però no poden fer.

5 – Oberts a tota la gent que s’interessi en l’objectiu de desenvolupar la nova República, des de la transversalitat pròpia de la societat catalana. Documents ANC: Apostant per tenir apunt la unilateralitat, apostant per assumir-ne el lideratge. Llistat d’empreses que no són de l’Ibex.
.
6 – Moderadora? Diu: a pensar i a treballar. Promoure la Crida i el Cens del Consell per la República.

7 – Il·lusionar de nou tothom perquè ja tornem a posar-nos mans a l’obra, des de baix, saltant-nos els impediments legals i repressius, protegint-nos de la repressió, solidaritzant-nos tots. Reafirmant sempre el 1r oct. Preparar-nos per completar el 27 oct. Construint una empoderada xarxa entre tots: El Poble defensor de la seva independència en forma de República.

8 – Preparar una activitat, visites o consultes al jovent de Berga, escoles o per comunicar el nostre objectiu i escoltar les seva visió i opinions. Si el jovent no mostra interès ens hi hauríem d’ acostar, escoltar-los i fer un anàlisis global del que pensen.

9 – Podríem fer una delegació o un Petit Consell Local per a la promoció i defensa positiva de la llengua que és un dels nostres flancs més dèbil i delicat, en crisi permanent, sotmesa a molts perills de propìs i de contraris.

10 – Diferents temes i tasques convenients, diferents persones interessades i possiblement implicades, diferents equips.

11- Anàlisi dels atacs a la República per part d’algunes TV  I  MITJANS

Salvador Molins, CLR*Berga

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *