Per què els factotums del Procés no defensen la DUI com ho van fer els Kossovars?

    

A Catalunya, el 27 d’octubre del 2017, quan va tocar fer la DUI, les coses urgents i necessàries no estaven preparades, per això la DUI en aquells moments va quedar com va quedar, a mitges i sense l’honorabilitat merescuda pel Renaixement d’una Nació. Les actituds i les formes del President Puigdemont denotaven la manca de preparació, de determinació, de convenciment i coratge absolutes. Per què?

Per què amb l’exemple de Kossove a tocar i havent estat avisats una i mil vegades per Catalunya Acció, des del col·legi d’Arquitectes, des del sentit comú d’aprofitar les vies d’ascens ja consolidades, els processistes capitanejats per Puigdemont, Junqueras i Forcadell, no havien fet els deures adequats? Havien estudiat moltes lliçons però no pas les que a l’examen internacional els demanarien. No podien al·legar ignorància.

“Les cabres porten els genolls pelats per culpa dels seus pecats” Ara són tots a l’exili o a les presons espanyoles, perquè gràcies al seu error i al seu fracàs tot el que és de Catalunya, ara, encara és d’Espanya, Generalitat i presons de la Generalitat incloses, àdhuc els mateixos càrrecs que Puigdemont, Junqueras i Forcadell ostentaven, exercien i encara representen com a membres d’aquell govern legítim, legítim sí perquè emanà del Poble, però fins que no completem la DUI catalana del 27 d’octubre que van deixar inacabada, tot, els càrrecs i tot, és i són una simple llei orgànica del caduc però encara persistent  imperi espanyol, una simple llei orgànica derogable amb tan sols dues signatures, la del Monarca i la del President Espanyol en curs, fins i tot el 155 encara va ser un acte de caritat en mans d’aquell estat.

Jo, des d’aquest blog, els deia i repetia “la pedra angular que tots els constructors rebutjaven ara corona l’edifici” fase profètica bíblica que jo referia a la DUI, i ells, tots els processistes del WIN-WIN o de la llei a la lei no en feien ni cas! Els 27S era un clam del Poble per exigir la DUI, però abans de la DUI van fer el DI (Declaració d’Inici de procés) i després el RUI … però mai la DUI, la DUI que ja havia sentat jurisprudència a Kossove… no! aquesta no!  fins i tot el Rajoy i els espanyols parlaven de la DUI a tort i dret, però ells NO! i no! Tan bé, que va arribar el RUI del 1r d’octubre del 2017 i el vam guanyar, però ai las va arribar inexorablement la DUI del dia 27 i res del que veitablement es necessitava estava apunt. Ai las, no podem delegar en aquesta gent, potser sí que el Poble organitzat n’haurà de prendre el lideratge?

El camí es fa caminant, aprenguem dels errors i preparem-nos per portar a la seva plenitud el que falta completar de la mateixa DUI catalana del 27 d’octubre del 2017. Ho farem? ho estem fent? qui ho farà, qui passarà davant? en serem capaços?

Per què els factotums del Procés no defensen la DUI com ho van fer els Kossovars?

Salvador Molins i Escudé, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC, soci de l’ANC, soci de l’Òmnium, CDR*bic, CLR*bic, CLR*Berga

—————-

Extret de Vilaweb ( Seda Hakobyan i Alexandre Solano )

Un creixement internacional sense aturador
A final del 2008, cinquanta-tres països ja havien reconegut la independència kosovar, inclosos els Estats Units, França i el Regne Unit. El 2013, tres anys després de la sentència històrica de la Cort Internacional de Justícia, que concloïa que la declaració d’independència no violava el dret internacional, els estats que reconeixien Kossove ja eren més que els que no ho havien fet.

Els reconeixements no s’aturen. L’últim a fer-ho ha estat Madagascar, el 24 de novembre de 2017, i actualment 111 membres de les Nacions Unides, dels 193 totals, reconeixen el nou estat. Aquest 2018, ja hi ha una majoria favorable a Kossove a totes les grans institucions internacionals, com ara l’ONU, la Unió Europea, l’OTAN i la Conferència Islàmica.

Malgrat el boicot permanent de Sèrbia, la República Kosovar també ha anat augmentant la seva presència en els principals organismes internacionals, com el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional (2009), la Comissió de Venècia (2014), la Cort Permanent d’Arbitratge (2016) o l’Organització Mundial de Duanes (2017). A poc a poc, ha anat normalitzant la situació i ha aconseguit, entre més, un prefix telefònic propi i un IBAM nacional, coses que normalment només tenen els estats reconeguts per l’ONU.

Tanmateix, Kossove encara no forma part de l’ONU, i el 2015 es va quedar només a tres vots d’assolir les dues terceres parts dels vots necessaris per a ser admès a la UNESCO. El 2014, govern kosovar es va marcar com a objectiu ser membre de ple dret de l’ONU el 2020 i membre de l’OTAN el 2022.

https://www.vilaweb.cat/noticies/kossove-deu-anys-construint-un-estat-independent-des-de-la-unilateralitat-aravot/

  
  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *