L’ANC recupera l’escenari UNILATERAL “pel qual ens hem de preparar des d’avui mateix”

 

L’entitat també preveu, segons que han determinat en el plenari extraordinari d’avui, tres escenaris per a fer un referèndum i desplegar la República.

El primer preveu l’acord entre la Generalitat i l’estat espanyol, que troben molt improbable.

El segon és un referèndum acordat però forçat per la mediació internacional. També el consideren poc probable, veient què va passar després de l’1-O. Tanmateix, segons Paluzie, ‘potser la vulneració de drets ho fa possible’. I finalment,

En tercer lloc, l’escenari unilateral, pel qual aposten: ‘és l’únic que depèn només de nosaltres i pel qual ens hem de preparar des d’avui mateix’, ha dit, contundent, la presidenta.

—————————-

L’Assemblea ha criticat el govern de la Generalitat, de qui diu que ‘no ha complert els compromisos electorals adquirits’. ‘El govern destituït pel 155 no ha estat restituït i ni el parlament ni el govern no estan disposats a desobeir’, ha afirmat l’entitat. Per això, avui ha exigit al govern actual que abans del 21 de desembre fixi una estratègia per a fer efectiva la república. ‘Demanarem que qui no s’hi vegi amb cor faci un pas al costat’, ha afirmat Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, en una conferència de premsa.

Si això no passa, ha afegit, no faran costat a l’executiu. Tot i això, consideren que unes altres eleccions ‘no arreglaran res’, encara que, ara com ara, la manca d’acord entre els grups parlamentaris independentistes ‘no garanteix que es pugui exercir la majoria independentista al parlament’. Amb tot, consideren que la situació pot ser redreçada.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *