Overton catalana contra Catalunya ???  “No em digueu conspiratiu” Entre Quim Arrufat i Joan Ramon Resina

“Digueu-me conspiratiu” ?

Provem al poble ! :
fins on es capaç d’ajupir-se el Poble Català lliure, el que va votar “Sí” el 1r d’octubre del 2017 ?

Torra diu farem un nou 1r octubre:  Vol dir, no passa res, el tornarem a fer i ja està, si pels presos hi hem de renunciar tan li fa que la gent es vagin ajupint i la Generalitat i Parlament també ….

Que el DIP no serveixi per a res i cap polític ni cap capdavanter se’l cregui !  Que amb la Declaració de Sobirania passi el mateix! Que ara es pretengui repetir el 1r d’octubre com si no hagués passat res … tot plegat no cal amoïnar-se? als nostres catalans, al nostre Poble que els donin pel sac!

Els presos/advocats, l’un i l’un i l’un …  llancen globus sonda: … no pactarem … només demanem la supressió de les penes …

fa uns mesos deien que el 27 O no es va fer, que era fals, que era simulat …? ara de cop que no pactaran -penes- per delictes se suposa?

… potser esperen que algú digui en veu alta “no cal!”

Torra parla de grans sacrificis … quins sacrificis? per a quins catalans….?

-Els catalans lliures que vam votar “Sí” el 1r d’octubre fins a quin nivell de renuncia “estem disposats a acceptar com a raonable” per això són els globus sonda?

-Els catalans lliures que vam votar “Sí” el 1r d’octubre, l’ANC, els CDR*s, l’AMI, l’ÒMNIUM fins a quin punt som conscients i estem organitzats i som capaços de descobrir els abusos que ens assetgen i som capaços de denunciar-els i estrényer el perímetre de seu efecte i aplicació.


-La voluntat dels catalans, el famós Dret de Decidir, el vàrem exercir el 1r d’octubre del 2017, és el nostre Dret bàsic, el Dret de la nostra Autodeterminació, sinó el defensem ara i nosaltres qui ho farà, que ens el xafin una vegada més -amb una pinça ben orquestrada entre els altres i els nostres- fins on ho podrem suportar?


– Encara més injustícia haurem de patir?  El 27O esperèvem uns morts que per finestra Overton no hi podien ser “El poder tampoc pot actuar fora de la finestra Overton” però ara la finestra overton espanyola ja és més ample en aquest sentit i cada vegada ho serà més -diem alguns que els hem donat massa temps per a organitzar-se -des del 2012, quan Forcadell amb bona fe i Mas amb murrieria política per dir-ho suau i tou va canviar Independència per Dret a Decidir-

Ara de moment Espanya ja ens mata a pessics i no gaire lluny ens matarà a canonades polítiques “prohibició de Partits Independentistes” i més endavant si no hi posem mà o si no estrenyem el perímetre del valor real i límit de les agressions a la nostra sobirania, ves a saber què i com ens atacaran i ens sotmetran …  “aquesta serà la mesura justa de la injustícia que haurem de patir” la nostra generació de catalans haurà fracassat i per molts anys. Quina vergonya, quins sacrificis i quin patir per a les futures generacions dels nostre fills i els nostres néts. Ai las! Catalunya esclava per sempre! Ai las … i per la nostra omissió.

Aquesta reflexió ha anat a cavall entre dos recents articles: “Digueu-me conspiratiu” de Quim Arrufat i “La finestra Overton” de Joan Ramon Resina. Ambdós articles els trobareu al Google i a Vilaweb.

Salvador Molins, CDR*bic, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM.

———————–

Paràgraf final de l’article “La Finestra Overton” de Joan Ramon Resina:

“El que revela la finestra Overton són els límits de l’opinió pública, i la manera de modificar-los tenint en compte el factor temps. No és que una mentida repetida moltes vegades esdevingui veritat, que també és una estratègia relacionada, sinó que un concepte reiterat acaba essent plausible.

… Però la finestra és manipulable en totes dues direccions.

… El poder tampoc pot actuar fora de la finestra Overton.

Deia l’intel·lectual abolicionista Frederick Douglas que el límit d’allò que el poble està disposat a acceptar com a raonable és la mesura justa de la injustícia que haurà de patir.

El límit de la tirania el marca la paciència dels oprimits.

 Per això, la majoria que ja ha dit prou a l’estat espanyol sols s’ampliarà a mesura que d’altres estrenyin el perímetre de l’abús que estan disposats a suportar.”
.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *