Cerquem les flaques d’Espanya. Fem boomerangs dels seus atacs.

  

JOC D’ESPECULACIONS:
EL QUE INTENTA EVITAR LA UE I ESPANYA: LA FOTO … ESCAC-MAT.

Ahir explicava que hi ha alguna cosa que no quadra en la sentència alemanya i és aquest interès en que Puigdemont quedi retingut, d’una manera o altra, a Alemanya, cosa que pot anar per uns quants mesos tal com s’han desenvolupat els esdeveniments.

També dies enrere que 2,5 hores de reunió entre Torra i Sánchez donen per segellar un pacte ….. Però què té Catalunya per provocar aquest pacte?

Tenim dues oportunitats molt clares per obtenir la independència …..

La primera és l’entrada d’Espanya en situació de rescat en breu, la qual cosa s’evita amb la independència de Catalunya i, si algú és mitjanament intel·ligent (ja sé que algun no) i estima els seus fills i néts, optarà per la segona opció. …. Això és una cosa que tan sols ens queda esperar ja que està garantit sent l’únic dubte el tant.

La segona és provocada pels polítics catalans … I és una foto … Al Kremlin.

Rússia té el monopoli del gas a tot Europa fins arribar a la península, on hi ha gas procedent d’Algèria …. Un dels projectes prioritaris de la UE és el Midcat, canonada que passarà per Catalunya i unirà el gas d’Algèria amb el rus, trencant el monopoli d’aquests últims i obligant-los a baixar preus.

Recordeu les paraules de Trump a Merkel dient-li que “depenia dels russos”? … Per aquí va el tema.

Només equiparar preus, Rússia perdrà uns 100.000 milions d’euros anuals cosa que, evidentment, vol evitar.

La independència de Catalunya, amb una DUI, és a dir, sense pacte amb Espanya, i fora de la UE, implicaria que el gasoducte no es fes … Una cosa que no és complicat pensar que els russos pagarien, i molt bé, obrint, a més, el seu mercat a les empreses catalanes, un mercat més gran que el de les empreses catalanes a Europa i amb menys competència ….

Què passaria si aparegués aquesta foto?

Una veritable hecatombe.

Espanya, en aquesta situació, perdria el 21% del seu PIB tributable, mantenint tot el seu deute actual de 1,161 bilions d’euros, a la qual hauria de sumar tot el FLA català ja que és de titularitat espanyola … Un default que ni la pròpia UE podria rescatar.

Això vol dir que caurien també la resta de països PIGS, Portugal, Itàlia, Irlanda, Grècia (l’últim és Espanya) … I suposaria la fi de la UE …

Per la seva banda Catalunya es transformaria en l’estat amb menys deute del món, i amb Rússia pagant-li una quantitat cada any (que els unionistes pensin i no se’ls acudeixi dir que té a veure amb política, és un tema purament econòmic).

Davant aquesta situació, la foto, implicaria que les primes de risc es dispararien i la UE, juntament amb Espanya haurien de córrer per pactar i evitar el desastre ….

És difícil que aquesta foto la tingui Torra ja que l’estat espanyol pot evitar la seva marxa, però sí la podria tenir Puigdemont, i, no ens enganyem, aquest és el motiu pel qual es reté.

Ja hi ha un pacte, i les parts fan els seus moviments per garantir que l’altra compleixi amb l’acord ….

El problema és que el poble és l’últim a assabentar-… Hem d’entendre que hi ha molt espanyol que això no ho assumirà bé …… Però queda poc perquè obtinguem la independència, això sí, segurament, en forma d’estat lliure associat.

Jordi Mas Font  BGG

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *