Només hi ha un sol govern català legítim, el de la República Catalana.

Espanyols! desenganyeu-vos, no vencereu Catalunya!

Només hi ha un sol govern català legítim, el de la República a l’exili a Brussel·les, i en la absència actual d’aquest … el de l’exili als nostres cors.

És cert, tal com sempre em diu Josep Castany, director de Catalunya Acció, “el país ens falla per dalt!”

Tenim uns polítics, President, govern i bona part del Parlament més nostrat que van fer la Proclamació de la República i encara no se n’han adonat, o per por o per mandra, i sobretot per falta de convenciment. El dia abans, aquell 26 d’octubre del 2017 encara estaven desfullant la margarida de si eleccions o declaració. No és gens estrany que l’endemà a la nit se n’anessin a ballar sardanes a Girona enlloc de prendre les primeres i absolutament necessàries decisions d’estat … retirar els símbols autonomistes, reestructurar per decret llei els mossos i la judicatura que operava a Catalunya, coordinar la defensa civil que de fet tenien apunt i a la seva disposició, el Poble Català estava allà tot i que ja s’havien cuidat de barrar-li el pas amb les maleïdes balles municipals, potser tenien por que massa proximitat del Poble sobirà els contaminés?!

Bé, seguiria plorant eternament i no vull fer-ho. Van ser incapaços de fer el que havien d’haver fet. Potser tenia raó quan Puigdemont va dir que a ell sols l’havíem escollit per arribar a la “Transició Nacional” i que aleshores es retiraria? Però ai las això de retirar-se ja són figues d’un altre paner. No! no crec que valgui com a estadista de la República, té raó l’articulista “Un dels problemes dels líders de l’ Independentisme recent és que no han sabut gestionar les victòries, les gestionen com si fossin derrotes, no son conscients de quan han guanyat, ni per quant han guanyat, no saben el resultat, no saben si han guanyat per 5-0 o per 0-1.”

Tanta cagarel·la entre Puigdemont i Junqueras ja cansa! Tot és molt més senzill, que Puigdemont encari d’una vegada per totes el rol que li pertoca, com ho va fer Tarradellas, que es quedi amb els seus Consellers més directes a Brussel·les, exercint de Cap d’estat de la república Catalana a l’Exili i fent de garant del que va declarar el Parlament i fer-ho amb la dignitat que això requereix, i que a la vegada a Catalunya, Junqueras o els seus delegats pertinents assumeixin el rol i el càrrec de gestors del govern de la Generalitat del Principat.

Ambdós, Puigdemont i Junqueras, fent els papers respectius de President de la República i Primer Ministre, dues estructures d’estat que ja estaran apunt per quan la República assumeixi i assoleixi tot el seu poder de gestors de la sobirania plena dels catalans.

Puigdemont des de fora del sistema espanyol i Junqueras i els seus delegats des de dins han de coordinar-se fins a precipitar la ruptura definitiva amb l’estat espanyol, invasor de Catalunya des de fa 303 anys.

Som o no som? senyors President i Vicepresident? A la Catalunya Republicana els il·legals són ells! em refereixo als “españoles con mando” i a les seves institucions!

La primera tasca dels capdavanters Republicans convençuts és fer-ho saber, a partir d’ara i fins que faci falta, cada dia i cada hora, als mateixos espanyols i a la resta del món!

I mentrestant que us sembla si comenceu a treballar seriosament amb aquells temes que van quedar pendents com la recerca d’ajuda financera pel nou estat català, i treballant incansablement per reconeixement internacional, persones, col·lectius, institucions, organismes internacionals, ONU, Tribunal de Dret Internacional de la Haia, diputats, parlaments i governs, no us oblideu del “Primo Zumosol”. Encara que els països fan el paperot, més d’un d’ells i de bastant potents els la tenen jurada.

I el Senyor Vidal … no serviria per començar a organitzar la judicatura catalana respectuosa amb la República. Què en veu fer del Jutge Vidal si es pot saber. Hi ha més persones a Catalunya cxapacitades per fer-ho?

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC, membre del CDR*bic, del CDR*berga, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM.

https://blocs.mesvilaweb.cat/miquelperepau/?p=267547

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*