BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

18 de desembre de 2017
0 comentaris

Ens roben 16.000 milions d’euros anuals, 40 milions cada dia, no els votis, són els candidats de l’iBEX .


La supeditació a Espanya de la ALTA burgesia, a Catalunya:

Catalunya          Extret de
https://tendanceclaire.org/article.php?id=1300
Notícies publicades el 16 de desembre de 2017

tweeter

Les notícies publicades en aquesta secció “Informació i anàlisi” són a títol informatiu i no participen en la tendència CLAIRE.

https://blogs.mediapart.fr/antoine-montpellier/blog/141217/la-bourgeoisie-catalane-independantiste-la-bonne-blague

Moltes de les organitzacions empresarials i els grups de pressió econòmics han decidit fer campanya per als partits que defensen la unitat d’Espanya <contra la Independència de Catalunya>, els ciutadans, el PSC i el PP. La classe alta espanyolista indica clarament, en els últims dies, quin és el resultat de l’urna que correspon als seus desitjos.

introducció

és ell! El ressorgiment de l’anticatalanisme avui té una de les seves claus d’explicació …

La prova de nou de l’aberració d’aquells que, demòcrates, van deixar, etc. defensen l’autodeterminació catalana i l’elecció de la independència és … Macron i tot el que la Unió Europea té “amics dels pobles” que tots es troben darrere de Rajoy … Els demòcrates i l’estúpida esquerra del món, van dir algú un dia … Llàstima que aquesta política es pagui amb un reforç dels que guien la guerra contra el poble, no només a Catalunya!

Una bona lectura que eleva … mantenint que encara és temps de reorientar-se, prendre de nou … especialment com a Catalunya, no està acabat, abans que després de les eleccions del 21 de desembre …

Catalunya. Eleccions del 21 de desembre: l’alta burgesia catalana es posa mullada a favor del “bloc dur 155”!

Les organitzacions empresarials, els grups de pressió econòmics i els clubs burgesos estan fent campanyes per al legislatiu del 21 de desembre posicionant-se clarament amb els candidats que defensen la unitat d’Espanya, és a dir, els líders del PSC [socialista català], de ciutadans [dret liberal molt anicatalanista i radicalitzant cada vegada més a la dreta] i PP [branca catalana del partit de dreta, el Partit Popular, que regeix a Madrid].

Capturar% 2bd% 25E2% 2,580% 2599% 25CC% 2581cran% 2B2017-12-14% 2BA% 25CC% 2,580% 2B15.08.46.png

Foto:  Un moment de la cerimònia de lliurament dels premis 2017 de Ferrer Salat, 22 de novembre. Al centre, el president del Govern, Mariano Rajoy, i el de Foment del Treball (sic), la principal organització patronal de Catalunya i patrocinadora d’aquests premis], Joaquim Gay de Montellà.

BARCELONA

Públic 03/12/2017

MARC FONT

Era més que clar, des del referèndum [autodeterminació] l’1 er del mes d’octubre, que la majoria dels grans empresaris catalans no veuen una bona independència ull. És a partir d’aquesta data que unes 3.000 empreses han traslladat la seva seu central fora de Catalunya i diverses organitzacions empresarials i grups de pressió del gran poder econòmic  han aplaudit l’aplicació de l’article 155  i especialment la decisió del Govern El Parlament espanyol convoca eleccions al Parlament de Catalunya el 21 de desembre.

Arribats a aquesta etapa de compromís, bona part de les organitzacions empresarials i els lobbies econòmics van decidir fer campanya per als partits que defensaven la unitat d’Espanya, els ciutadans, el PSC i el PP. Ja sigui a través de comunicats de premsa que demanin “estabilitat” o que realitzin operacions de promoció per als candidats de les parts abans esmentades,  la gran burgesia indica clarament, en els últims dies, quins són els resultats de les urnes que corresponen als seus desitjos. .

Una recent declaració del Círculo de Economía va expressar la posició de l’organització sobre l’elecció de 21. Demana a les parts “pel seu compromís de desplegar, en qualsevol circumstància, la seva futura acció política en el marc de la legislació vigent “. El text afegeix que la declaració d’independència unilateral (DUI) “ha causat una gran preocupació en el món empresarial que ha reaccionat de manera immediata” per la transferència de centrals i llança l’advertència “que falla una rectificació urgent de la deriva de la política catalana, els ciutadans pateixen les conseqüències, directament, immediatament, per exemple a través d’un augment de l’atur “. Per això, el Cercle vol que els partits polítics “aportin propostes concretes i realistes a les urnes”.

Fundat el 1958, el Cercle de l’Economia és un espai de debat per a l’elit econòmica i política de Catalunya. Tradicionalment vinculat a la nostra burgesia, encara organitza una trobada a Sitges al maig en què participen alguns dels principals líders polítics de l’Estat i de Catalunya.

El seu actual president,  Juan José Bruguera , dirigeix ​​la companyia immobiliària  Colonial , una de les empreses que, durant el mes d’octubre, van traslladar la seva seu del país [Catalunya].

El Cercle ha rebutjat clarament l’elecció de camins unilaterals. Durant la campanya electoral, va organitzar, a la seva seu, diverses conferències polítiques on el candidat dels Comuns [partit de l’alcalde de Barcelona, ​​Ada Colau, de la dinàmica d’Indignats -però com Podemos, molt institucionalista Xavier Domènech; el del PP, Xavier García Albiol; el dels ciutadans, Inés Arrimadas, i aquest dimecres, el del PSC, Miquel Iceta. Dijous, serà el torn del republicà [membre d’Esquerra Republicana de Catalunya, ERC, independència reformista esquerra, partit del vicepresident, acomiadat i empresonat de la Generalitat Catalana] Pere Aragonés. Observem, per cert,

Foment del Treball , el capità català, també ha publicat diversos comunicats de premsa en els últims dies per donar a conèixer que “és urgent crear un clima d’estabilitat institucional i seguretat jurídica, dues condicions essencials per garantir el creixement econòmic”. L’organització dels empleadors va aprofitar l’oportunitat, en un missatge ben explícit de rebuig a la independència, d’advertir: la tensió política té un impacte sobre l’economia catalana i sobre l’economia espanyola i exigeix ​​que la ” serenitat institucional.

El 22 de novembre de  Foment  organitza la presentació del Premi Carles Ferrer Salat, cerimònia incloent el seu president,  Joaquim Gay de Montellà es va posar èmfasi en gran mesura, ja que el cap de l’Executiu espanyol, Mariano Rajoy, i va portar el mateix missatge . No és sorprenent si es considera que Foment sempre ha estat un partidari del corrent  status quo , bàsicament, sobre la base d’un acord entre els governs català i espanyol que reconeix Catalunya com a nació i estableix, entre d’altres similars pacte fiscal al pacte fiscal (“concert econòmic”) establert amb el País Basc. A l’octubre, els empresaris van rebutjar la declaració d’independència i Gay de Montellà es va manifestar, el 12 d’aquest mes, a la mobilització unionista convocada per Societat Civil Catalana  , al costat dels principals líders del PP i dels ciutadans catalans.

Capturar% 2bd% 25E2% 2,580% 2599% 25CC% 2581cran% 2B2017-12-15% 2BA% 25CC% 2,580% 2B00.04.40.png

Foto. També a la cerimònia de premis de Ferrer Salat 2017. Mariano Rajoy, envoltat de la crema dels caps catalans: el president de Foment del Treball, el president de Caixabank i el vicepresident de la Fundació Repsol.

Suport de gestos reservats exclusivament per a candidats constitucionalistes

Els dies 24 i 25 de novembre, la  Cambra de Comerç de Barcelona  , juntament amb la Fundació Internacional Olof Palme i  la Vanguardia,  en català i castellà, Inspiració catalana del centre de la dreta], la seva tradicional Trobada d’Economia de S’Agaró. El programa, en el to habitual de l’esdeveniment va estar marcat per la presència de representants del establiment  polítics i mitjans de comunicació.

L’únic candidat per a les 21 eleccions a intervenir va ser Miquel Iceta , cap del PSC, que va parlar  sobre  Un projecte per a Catalunya . Però el PP també va estar fortament representat per dos ministres, el vicepresident del govern espanyol,  Soraya Saénz de Santamaría ,  i el ministre d’Economia,  Luis de Guindos .

Si ens centrem en dues de les organitzacions més representatives de la burgesia de Barcelona el més elitista i conservadora, la inclinació favorable per a certes opcions polítiques és encara més evident. Per exemple, el tancat  Cercle Eqüestre  [Cercle Eqüestre] ha vist els seus locals a les últimes setmanes, Miquel Iceta, Inés Acostades i Xavier García Albiol, però cap dels candidats dels altres quatre equips que estaran representats al Parlament català. La eqüestre està presidit pel banquer  Alfonso Maristany  i té membres  al març Raventós , president de  Codorniu , el productor de  Cava, el “xampany” català que va traslladar la seva seu a l’octubre a La Rioja.

Finalment, el Círculo del Liceo, un altre cercle privat i tancat, també ha convidat, durant les últimes setmanes, a les seves instal·lacions Iceta, Arrimadas i García Albiol. Un altre socialista va anar a aparèixer, al novembre: l’expresident de la Generalitat, José Montilla. El Círculo del Liceo està presidit per l’empresari  Ignacio García-Nieto Portabella , que és membre d’una família representativa de la burgesia barcelonina.

Tot plegat fa possible constatar que, una vegada més, la burgesia catalana i la gran empresa encara estan en campanya i que han presos clarament el partit de defensa de la unitat d’Espanya

L’article original, en castellà, al lloc web del Públic

Traducció Antoine Rabadan

Gràcies a Miguel Seguí per informar aquest article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!