“Proclamem constituïda la República Catalana, Catalunya torna a ser un estat independent” Jordi Fornas

Darrerament passem per continus moments d’incertesa degut a l’ambigüitat dels nostres representants que, en moments com aquests en que cal fer les passes definitives i prendre les decisions que corresponen a homes d’Estat, es posen en evidència.
.
Ara ja no ho fan només davant l’opinió pública catalana, que ho aguanta tot perquè està acostumada a aquest discurs de l’ambigüitat, sinó davant l’opinió pública mundial estupefacta davant tal manca de coratge i determinació.
.
No crec que hi hagi gaires mitjans internacionals pendents del que pugui contestar demà el Sr. Puigdemont sobre si va declarar o no la independència, perquè el crèdit que encara puguin tenir els nostres representants ha quedat sota mínims després de l’espectacle del dia 10.
.
Potser intentarà algun gir dialèctic per excusar-se, però ho té fàcil perquè el 10 d’octubre no es va declarar res, no es va llegir cap declaració d’independència, no es va proposar i per tant no la va votar el ple de la Cambra.
.
El President es va limitar a fer un discurs de poc calat, sense la fermesa que demanava el moment i quan semblava que deia el que tots estaven esperant sentir es va retractar immediatament en un acte que no aguanta comparació amb cap precedent semblant.
.
Nosaltres, la gent de UPDIC (i Catalunya Acció) vem fer una acte públic a la plaça Sant Jaume el dia 4 per recordar-li el compromís al President, el seu Govern i al Parlament sencer i si que vem llegir la declaració d’independència. La considerem legítima, atès que anteriorment el poble català havia manifestat la seva voluntat d’independència votant el dia 1 d’octubre.
.
Qui la vulgui conèixer només ha d’entrar al nostre web: www.updic.cat i allà la trobarà, perquè està escrita a la nostra proposta política des de fa temps.
.
Jordi Fornas, President de l’UPDIC

————————-


DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA FETA PER L’UPDIC
72 HORES DESPRÉS DEL REFERÈNDUM
FINS ARA L’ÚNICA DECLARACIÓ LLEGIDA PÚBLICA I SOLEMNE
COM LI CORRESPON A  UNA DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA.

Declarem que, per la voluntat del poble català expressada democràticament a les urnes, Catalunya torna a ser un Estat Independent.

Proclamem constituïda la República Catalana, alliberada de qualsevol lligam polític i econòmic envers el Regne d’Espanya que fins ara tenia sotmesa Catalunya per la força des de fa més de 300 anys.

Anunciem que, provisionalment, tornen a ser vigents les Constitucions de Catalunya del 1714, mentre el Parlament no elabori una nova Constitució o les modifiqui.

A través d’aquestes Constitucions, l’Estat Català es reclama hereu del que durant segles va existir i va ser reconegut internacionalment fins a la total desaparició, amb l’annexió de Catalunya a la monarquia borbònica per ocupació militar i amb els Decrets de Nova Planta, que queden derogats.

Denunciem aquell acte de guerra, posteriorment reiterat, i la repressió indiscriminada cap als nostres ciutadans, dirigents i institucions. Ens declarem alliberats de qualsevol compromís anterior i posterior envers aquesta institució monàrquica i de l’Estat que llavors i actualment la representa.

Reclamem les compensacions econòmiques i materials que es deriven dels segles d’ocupació i espoliació als Estat que les hagin perpetrat, així com les pertinents reparacions de guerra.

Denunciem els tractats internacionals que s’han signat per part del Regne d’Espanya, anteriorment de Les Espanyes (i en el seu cas, de la República Espanyola) sense que hagin estat ratificats ni acceptats pel poble català o el seu Govern, quan aquest existia.

Reclamem a les nacions que van signar compromisos amb l’Estat Català, quan encara era independent, el seu compliment.

Reclamem el lloc que per dret ens pertoca entre les Nacions Lliures del Món en igualtat de condicions i drets.

PROCÉS CONSTITUENT
POSADA EN MARXA  UPDIC

Mentre es consolida l’Estat independent, amb la construcció i el control efectiu de totes les estructures inherents a un Estat independent, i el reconeixement d’un nombre suficient de països, les lleis actuals (excepte la Constitució espanyola) continuaran en plena vigència mentre el Parlament Català no les substitueixi o modifiqui.

Finalitzada aquesta part del procés d’independència, es convocaran eleccions constituents al Parlament perquè els ciutadans puguin escollir el model d’Estat en funció de les opcions que proposin els diferents partits polítics.

UPDIC participarà en el procés constituent proposant i defensant el model d’Estat que es descriu en aquest programa i que pretén que Catalunya sigui un Estat Democràtic i de Dret, laic i amb separació de poders: Legislatiu, Executiu i Judicial.

El procés d’independència finalitzarà quan s’aprovi la Constitució (o Constitucions) de Catalunya, que hauran debatut i acordat els partits presents al Parlament.

https://updic.cat/130-2/

PROPOSTA POLÍTICA

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *