Gràcies EH Bildu …, gràcies Donostia, gràcies Euskadi. ___ Independència, valor suprem de tota Nació

Gràcies EH Bildu …, gràcies Donostia, gràcies Euskadi !

Siguem amos del nostre propi destí: “Sí”

Independència, valor suprem de tota Nació: “Sí”

La dignitat d’un Poble lliure: “Sí”

Gràcies EH Bildu …, gràcies Donostia, gràcies Euskadi !

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC i de l’ÒMNIUM, i membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana- el partit de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa, Batlle Honorari de Venècia, capital del Veneto.

_________________

Extret de Vilaweb:
MÓN
 > PAÍS BASC

L’esquerra abertzale es mobilitza a Sant Sebastià a favor
de l’1-O

La marxa, convocada per EH Bildu, començarà a les cinc de la tarda davant de la catedral del Bon Pastor

L’esquerra abertzale sortirà avui a les cinc de la tarda als carrers de Sant Sebastià per a defensar el referèndum d’independència de Catalunya de l’1 d’octubre. La mobilització, que té el lema ‘Tot un poble en moviment. Amb Catalunya, amb la democràcia’, l’ha convocada el principal partit d’aquest espai polític, EH Bildu.

El coordinador general de Bildu, Arnaldo Otegi, va explicar que la marxa actualitzaria la màxima històrica de l’ex-lehendakari José Antonio Aguirre ‘Amb Catalunya sempre’. Otegi va argumentar que era el moment per a demostrar la solidaritat del poble basc amb Catalunya i que els grans canvis s’aconseguien al carrer.

‘Els canvis també es fan mobilitzant-se al carrer. En aquesta fase històrica i en aquest context polític és necessari que milers de persones surtin al carrer a demanar una cosa molt simple, la recuperació de la democràcia per a la gent’, va dir. L’esquerra abertzale també aprofitarà la marxa per a reclamar la sobirania del País Basc.

Tercera mobilització de suport a Catalunya
No és la primera vegada que es convoca una manifestació de suport al procés català al País Basc. El dia 5 de febrer el PNB i Bildu van concentrar-se conjuntament a Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria i Pamplona per a solidaritzar-se amb els encausats del procés del 9-N. A més, el dia 10 de juny la plataforma cívica Gure Esku Dago, impulsora de desenes de consultes populars al País Basc, va manifestar-se a Bilbao a favor del dret de decidir d’Euskal Herria i va donar suport al referèndum de l’1-O.

La mobilització també té el suport d’organitzacions com Gazte Abertzaleak i Sortu. Dues hores després del començament de la manifestació, a les set de la tarda, és prevista la inauguració oficial de l’Aste Nagusia, una de les principals festes de la ciutat.

Tot un poble en moviment. Kataluniarekin bat, demokraziarekin bat. Larunbatean, manifestazioa Donostian 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*