BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

22 d'agost de 2014
0 comentaris

Greus dubtes de la capacitat i la voluntat de CiU respecte al procés d’Independència.

Per la Independència, hem de sumar la voluntat popular i la voluntat política. __ BIC 2087

CATALUNYA ACCIÓ – COMUNICAT DE PREMSA

L’ALCALDE XAVIER TRIAS FA TORNAR LA MEDALLA D’OR DE BARCELONA A JORDI PUJOL PERÒ NO A CRISTINA DE BORBÓN

El passat mes de febrer cinquanta personalitats de la capital de Catalunya van signar un manifest impulsat per Catalunya Acció on s’exigia a l’ajuntament de Barcelona la retirada de la màxima distinció de la ciutat a Cristina de Borbón. Aquesta iniciativa popular va ser debatuda a la comissió de presidència i gràcies als vots en contra de CiU fou rebutjada. L’alcalde Xavier Trias i el seu govern municipal no van tenir ni la valentia ni la dignitat d’enfrontar-se a la casa reial espanyola malgrat les evidències de corrupció i nepotisme que envolten la figura de la germana de l’actual monarca espanyol. La raó que donaren per justificar aquesta posició era que l’esposa d’Iñaki Undargarín no havia estat encara condemnada per la justícia espanyola.

Sis mesos després l’expresident Pujol confessa que tenia diners en un banc d’Andorra des de fa una pila anys sense regularitzar, i la primera reacció de l’alcalde Trias és exigir-li que torni la mateixa distinció barcelonina que no li vol retirar a la infanta espanyola. Si la causa per mantenir la medalla d’or a Cristina de Borbón era que no havia estat condemnada, també ho hauria de ser per a en Jordi Pujol qui, de moment, tampoc ha estat condemnat en res per la justícia espanyola.

La realitat però cal cercar-la en la covardia de l’alcalde Trias que és incapaç d’encarar-se amb la monarquia espanyola i la maquinària estatal que la protegeix. En canvi, s’atreveix amb qui ja és un autèntic cadàver polític i històric gràcies al qual ell (Xavier Trias) és avui alguna cosa. Aquesta és una de les característiques de l’esclau: obeir a l’amo i atrevir-se contra els de la seva mateixa condició.

Naturalment que Jordi Pujol no és mereixedor de la medalla d’or de la ciutat, exactament com tampoc ho és Cristina de Borbón. Ambdós perjudiquen la imatge de la capital per les seves trajectòries vinculades a pràctiques corruptes. És per això que l’alcalde Xavier Trias ha de procedir de manera immediata amb la infanta espanyola com ho ha fet amb l’expresident de la Generalitat.  Si no ho fa així, tornarà a donar-nos una raó més per pensar que tota la política de CiU respecte a l’anomenat procès independentista és una autèntica farsa. Si no tenen valor per retirar una medalla a una Borbón, com han de tenir-lo per proclamar la independència de Catalunya?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!