BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

22 de maig de 2006
Sense categoria
0 comentaris

La Plataforma pel Dret de Decidir se suma a l’onada del “NO” Independentista!

Després d’haver brindat amb Cava per Montenegro, avui en la reunió setmanal del BIC i d’adjuntar-vos la foto del bloc: http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/6213,

del que us en recomano la curta lectura, us adjunto ací la comunicació que he trobat al bloc d’en Moisès Rial:  http://llibertats.blogspot.com/ 

Nota prèvia:

És molt important que molts, quans més millor, diguem "No" al "no" per exel·lència a Catalunya que és diu "Espanya" un no continuat i persistent a tot el que és nostre, un "no" que malda des de fa més de 300 anys per destruir-nos, per deixar-nos sense alè, per posseir o pervertir i desprestigiar tot el que és Català o porta el nom de Català!

Diguem "No" als mil "nos" de la cantarella hispànica! Diguem no als Cors d’en Duran! d’en Iceta! d’en Mas! d’en Saura! i de tota la seva simfonia encaixista i esclava! semblen els Cors de Nabucco però desafiant i fent galls terribles i espantosos! Oh Pujol i Maragall no us fan vergonya tants galls i desafinades!

Quina pena! aquesta classe política tan indigne d’un Poble gran i noble com ho és el nostre Poble! Voleu d’una vegada, polítics catalans, fotre el camp cap a casa vostra i dedicar-vos a alguna altra cosa! Voleu d’una "punyetera" vegada no emprenyar més ni enfonsar més Catalunya en aquesta bassa de merda que és l’espanya imperial i autonòmica!

Salvador Molins i Escudé
President del Bic i Conseller de Catalunya Acció.

——————————— Text d’en Rial:

Avui , la Plataforma Pel dret de decidir, ha fet públic l´acte que engega la seva campanya pel No a la retallada de l´estatut, demanant el NO en el referèndum.

Adjunt teniu el cartell de l’acte del dia 27 de maig a la Plaça Catalunya.
Us preguem que en feu la màxima difusió possible.
Depèn de tots i totes nosaltres que l’acte sigui un èxit.
Fins ben aviat,

Plataforma pel Dret de Decidir

Perquè som una nació i tenim el dret de decidir,
Per dignitat,
Rebutgem aquest Estatut: votem no.

La Plataforma Pel Dret de Decidir,

va fer públic, amb data de 24 d’abril de 2006, la seva voluntat de dur a terme una campanya activa de rebuig al sí a l’actual proposta d’Estatut d’autonomia, assumint i donant suport a totes les opcions de vot que expressessin aquest rebuig, ja fos el vot no, el vot nul compromès o el vot en blanc, recollint el sentir de les diferents entitats i moviments socials que la conformen.

Des d’aleshores s’han esdevingut alguns canvis que han portat a reconsiderar aquesta posició. El pol sobiranista s’ha anat decantant cada vegada més per un vot negatiu. Primer van ser els líders d’opinió, pensadors i mitjans de comunicació que no entenien que no s’apostés per un plantejament més efectiu, després la mateixa societat civil que també reclamava poder dir les coses clarament, i ERC que impulsada per les seves bases també s’ha decantat pel NO. Finalment, altres entitats de sectors diversos de la nostra societat, com el sindical o l’estudiantil, també han apostat pel NO.

Tenint en compte que les opcions de vot nul o blanc requereixen d’una conscienciació i un nivell de pedagogia i explicitació superiors a una opció negativa i, en conseqüència necessiten d’instruments de comunicació potents, i que hi havia coincidència a considerar que la força de la Plataforma quedava limitada al no pronunciar-se més enllà d’un rebuig genèric sense especificar una opció de vot.

Considerant que aquestes circumstàncies d’indefinició de referents no partidistes, com el que suposa la Plataforma, fins i tot podien contribuir a un abstencionisme que jutgem negatiu.

Cercant, doncs, fer front i superar aquests problemes, i amb el convenciment que els defensors del no haurien fet el mateix, les entitats adherides a la Plataforma que es van pronunciar en favor d’un vot nul compromès, o el vot en blanc han arribat a l’acord d’acceptar que la Plataforma en el seu conjunt expressi públicament el seu posicionament en favor del NO, tot respectant la diversitat de postures que ja foren expressades en assemblees anteriors.

Per tant, aquest posicionament de la Plataforma no pressuposa, en absolut, que no hi hagi entitats al seu si que puguin seguir mantenint la seva prioritat per un altre tipus de vot, però que donen suport a una opció unitària de la Plataforma concretada en la defensa d’un vot negatiu en aquest referèndum.

19 de maig de 2006

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!