BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

29 d'abril de 2006
Sense categoria
5 comentaris

Crítica d’Enric Borràs que els del BIC ens fem nostra!

# LA NUL·LITAT DE LA INUTILITAT DE DIR L’EVIDÈNCIA

enricborras | enllaç permanent | divendres, 28 de abril de 2006 | 04:26

Tota la política d’ERC els darrers dos anys llargs era orientada a votar «sí» –el «blanc» de Puigcercós és, a la pràctica, un «sí»– a l’estatut que, segons deien fins fa quatre dies els d’«Esquerra» (ex R i ex C), CiU no va poder (o no va voler) fer.

Hauria estat molt senzill de provocar la sobtada malaltia d’alguns senadors del PpE decidint-se, els d’ERC, de votar «no» a l’estatutet al Senado espanyol. Imagineu-vos en quin trencacolls haurien posat als del PsoE i als del PpE: haver de passar per malalts els uns i no mancar-ne cap els altres per evitar que l’estatutet s’encallés i fos retornat allà d’on venia (a la Moncloa, previ pas pel Congreso). Amb aquest gest no nat, ERC hauria acontentat prou la militància com per, més endavant, gosar de demanar el sí «crític» de què ara ja no se’n volen pas recordar…

Es veia a venir, en realitat ja ho havíem previst, que ERC intentaria de manipular i subvertir l’única opció de vot revolucionària que es planteja a la propera (o no) consulta estatutària: fer malbé, aigualint-ho, tot allò que no controla o tot allò que toca ni que sigui de resquitllentes.

Ho han fet –d’entre una llarga llista d’involuntaris perjudicats– amb la Plataforma Proseleccions Nacionals (PPsN), amb la Comissió de la Dignitat (CD), amb la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i, ara, amb la Campanya «Vota Lliure, Vota per la Independència de Catalunya». Els actuals dirigents d’ERC que, pel que sembla, en qualsevol altre partit només serien bons per a servir el cafè o per netejar Can Felip, ara no saben com sortir-se’n de l’espifiada que cometeren, per mor d’una inexistent i impossible Espanya «plural», posant «a dit» a Maragall a Barcelona i a Rodríguez Zapatero a Madrid.

Bé, això que he afirmat, «no saben com sortir-se’n», no és prou cert: sí que ho saben com sortir-se’n, però no ho volen practicar; prefereixen fer de gos del seu amo (el PsoE) que arriscar-se a la travessia del desert (l’acció per la Independència de Catalunya). Han escollit –diria que irremeiablement i gràcies al «pobre» CIEMEN que els hi ha trillat el camí– de cremar a la PDD per a que els donés la coartada on basar l’estrambòtica decisió de l’Executiva d’ahir. També ho vam anunciar no fa gaire. L’encoberta «llibertat de vot», per a agradar a tothom i no acontentar a no ningú, amagada sota la fal·làcia d’un vot «nul» de fireta: «Volem l’Estatut del Parlament perquè Som una Nació».

Home, home (i dona, dona)!: ex membres del FAC, del FNC, del PSAN, dels IPC, de TL, del BEI, del MDT, dels NE, de CL, d’EC, de la Crida, del BEAN, i de tantes i tantes organitzacions on heu anat deixant els vostres cagallons fins que no heu fet cap a ERC per acabar d’escagarrinar-vos-hi, no calia tanta fressa per anar on heu arribat: de ser la gran esperança d’un poble coratjós i delitós de recobrar les llibertats perdudes a ser un obstacle plantat al bell mig del camí de la Independència i de la Reunificació de Catalunya; és clar i és evident que som una nació —potser en dubteu?–: per a què volem estatutets vergonyants sortits d’un Parlament captiu? Feu la passa endavant d’una vegada!

Executius d’ERC, teniu encara vuit dies per a repensar-vos, per a escoltar-vos i oir als vostres militants, per a parlar amb tots els independentistes que no han caigut als vostres successius paranys. No els desaprofiteu aquests pocs dies, us trobaríeu amb una altra reculada, un abandonament pitjor en aquest cas que el que donà lloc al PI.

Catalunya necessita de l’esforç conjunt de tots els qui l’estimem, del vostre, mal us pesi, també.

/ comentaris: 18

Nota:

Per veure els comentaris i participar amb rèpliques i contrarèpliques clica sobre el següent enllaç: http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/5531

 

  1. Per replantejar el debat politic i portar i readreçar la situació fins on calga, sense estissores ni censures.

    El vot Nul, es fassen les ratlles que es fassen, és la nul.litat i un vot incert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!