BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

5 de març de 2006
Sense categoria
3 comentaris

Drets de la prostituta catalana.

Drets de la prostituta catalana.

Els drets laborals i humans de les prostitutes catalanes -les putes que viuen i treballen a Catalunya- han de ser, són! els mateixos drets que corresponen a totes les persones, sigui quin sigui els seu ofici, perquè les prostitutes són persones humanes com tu i com jo. Alguns d’aquests drets els precediré d’un número ordinal per tal d’estructurar una mica aquest escrit, i no significa en principi que qualsevol d’aquests drets que expressaré sigui més importatnt que cap altre.

Vist que entre les conselleres de Benestar Social i d’Ordre Públic de l’actual colònia catalana hi ha divisió d’opinions, vull atiar l’amplada de l’espectre de tons grisos que potser no arribin ni al negre ni al blanc, i ho faig des d’una visió dels que pretenem escapar-nos d’aquest règim de presó preventiva que representa l’estat espanyol pel nostre poble, el Poble Català, la nació catalana tota, des de Salses a Guardamar i des de Fraga a Maó, passant respectivament per l’Alguer i El Carxe, i donant la volta al món fins a retrovar-nos totes i tots en un nou món molt més alliberat de tota hipocresia.

Relació de drets:

1r. Tota prostituta té dret a la intimitat i al secret professional. I també a que no sigui prohibida i amagada la seva feina sinó valorada en la seva justa mesura com un treball entre tants treballs.

2n. Tota prostituta té dret a exercir la seva feina i sobretot a fer-ho lliurement, sense pressions de cap mena, ni físiques ni psíquiques. I també té dret a ser informada detalladament per conèixer tots els riscos, prevencions i dificultats difícils que comporta aquest ofici mil·lenari.

3r. Tota prostituta té dret a la seguretat social i a una assegurança de jubilació. I també a les garanties de protecció dels riscos laborals que comporta aquest seu ofici.

4t. Tota prustituta té dret a canviar d’ofici si ella ho creu convenient o les circumpstàncies la obliguen a fer-ho. La comunitat ha de tenir formes i sistemes per ajudar-la en aquest procés de readaptació a una altra feina.

5è. Tota prostituta té dret a una vivenda digne com les que s’atorguen a molts immigrants avui en dia a Catalunya.

6è. Tota prostituta té dret a ser considerada com una persona i com una ciutadana més; té dret a les mateixes consideracions que tots els altres ciutadans sigui quin sigui el seu ofici.

7è. Tota prostituta té dret a la protecció i al respecte d’Assistents Socials, de responsables de la salut i de tot tipus de Policia.

8è. Tota prostituta ha d’ésser considerada com a Catalana de ple dret, subjecte de sobirania i responsable de tots els deures com els altres catalans i catalanes; i també ha de ser subjecte del dret i el deure d’integració a la nostra comunitat nacional, i el dret i el deure d’aprendre i parlar en tot el possible la llengua Catalana, la llengua pròpia de Catalunya.

9è. Tota prostituta té el dret de ser respectada i de no ser mai insultada ni rebaixada en la seva dignitat com a persona humana.

10è. Ningú, mai, ha d’aprofitar-se, en el cas de donar-se, de la situació d’indefensió psicològica, moral o material que pugui patir una prostituta.

Notes finals: Tots aquests drets són igual de vàlids per a totes les persones que exerceixin la prostitució, sigui quina sigui la seva orientació sexual.

Els governs de torn de Catalunya, en funcions, tindran especial interès i posaran les seves capacitats de tot ordre en impedir que ningú menor d’edat exerceixi aquest ofici, pel sentit comú dels drets dels joves i infants i pels enormes riscos de tot ordre que comporten aquests tipus de feines i la necessitat que siguin una opció de treball fruit de la decisió lliure i personal de cada persona sense imposicions de cap mena.

Salvador Molins i Escudé (Berga-PPCC)


  1.   En tot intercanvi hi ha uns drets de qui ofereix el servei (professional) i uns drets de qui el rep (client). No deixar clars el drets d’una de les parts és deixar-la indefensa i això és inacceptable.

      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!