BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

3 de març de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Quan els de dalt caguen o s’escagarrinen …

Quan els de dalt caguen o s’escagarrinen …

Pròleg:

Quan els de dalt caguen o s’escagarrinen … Quan els de dalt s’instal·len en els beneficis que els dona el poder … Quan els de dalt s’obliden del propi país i s’avoquen al partit pel partit, o al poder pel poder …

Argumentacions:

El poble que ens dibuixa en Carod en el seu article -descripció i a la vegada metàfora- «La piràmide» (Avui, 1-03-06, plana 24) és la base de la nostra nació. Cert, és la nostra nació, la gent i la terra, un binomi difícil de separar, injust de separar, en això estem ben bé d’acord. Però el cas que ens cal tenir ben clar i present és com reforcem aquest poble, és com servim a aquest poble.

Diu en Carod – president actual d’ERC- «La nació és la gent, la base amplíssima de l’edifici. I a mesura que es va tirant amunt, hi ha menys nació. Com més a prop del poder, de la influència i control dels diners, menys nació, menys gruix nacional, menys consistència nacional.»

La voluntat i la determinació de Catalunya Acció és canviar les coses en favor de la nostra gent, per tant del nostre poble. Nosaltres, els homes i dones que ens determinem per Catalunya, i ens anem sumant a l’esperit de Catalunya Acció mirem la part alta d’aquesta piràmide de que ens parla en Carod d’una manera molt crítica. Volem sotragar de valent aquesta part alta del nostre país i ho farem amb paraules i exemple.

Primer obrirem la caixa dels trons perquè s’airegi, s’oxigeni i l’aigua que tot ho purifica es fiqui per tots els intersticis de la nostra nació. (Vegi’s figura núm. 1)

Un cop fet aquest procés ja salvem el primer gran problema de tota piràmide. -Quin és aquest gran problema? -doncs, és molt elemental, es tracta de que quan els de dalt caguen ja et pots imaginar com queden els de sota!

(Ara, abans de llegir el següent punt i a part, mireu l a figura 2 i us explicaré tot seguit el segon pas de Catalunya Acció i de tot govern veritablement compromès en l’alliberament de Catalunya)

Som-hi, doncs! El segon pas que hem de donar, que estem determinats a donar i que a Catalunya Acció a hores d’ara ja estem donant, és transformar aquesta caputxa -els de dalt-, girada en forma de tuneladora, i posar-la al davant de la piràmide perquè foradi i tibi del país nostre cap endavant, cap el progrés, cap el benestar, cap a la felicitat col·lectiva veritable, i sobretot tot perquè foradi i tibi cap a la recuperació, cap a la maduració, cap a la renaixença -de nou i amb molta força- de l’esperit del nostre poble, les nostres tradicions, la nostra llengua, la nostra identitat, la nostra voluntat de ser, el nostre anhel confederal … la nostra SOBIRANIA veritable. (Companys de reconstrucció nacional, no m’he equivocat! SOBIRANIA! així, en majúscules i admiració).

Conclusió:

Això que us acabo de detallar és el concepte de Tuneladora -patent oberta de Catalunya Acció, els del tren de la Independència pel 2014. Això ha d’ésser Catalunya Acció! això ha de ser el govern de la Catalunya Independent: Una tuneladora capaç de foradar els murs més durs i impenetrables, tots aquells murs que ens atenallen als Catalans i a la humanitat sencera!

Una tuneladora que tibi i tibi. Una tuneladora que convenci i convenci … a tot el país nostre, sencer! … fins que tot ell esdevingui una «gegant tuneladora, un Poble que avanci i empenyi; no pas una piràmide estàtica, aturada i tan pesada que aixafa a tots nosaltres i encara més els de sota de tot.

Salvador Molins i Escudé – President de Som 10 Milions/Mou-te per Catalunya/Consell Nació Catalana. President del BIC. Conseller de Catalunya Acció.

3 de març de 2006 – Berga (Països Catalans)


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!