BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

2 de gener de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Festassa per la Independència d’Escòcia i Catalunya a Edimburg.

INFORMACIO SOBRE LA FESTA CATALANA A EDIMBURG
29-30-31 de desembre de 2005
 
A EDIMBURG S’HA CREMAT EL TORO ESPANYOL
 
Un enorme toro espanyol s’ha cremat durant les festes del Hogmanay d’Edimburg dedicat enguany a CATALUNYA.
 
    El dijous 29 de desembre de 2005 a Edimburg en ocasió de la Festa del Hogmanay d’Edimburg, dedicat a Catalunya, s’ha cremat un gran toro espanyol, construït amb fusta i vímet, al final d’una tradicional processó amb torxes. S’ha fet la cremada a Calton Hill, amb una mena de "barbacoa" amb focs artificials.
    Aquests actes estan organitzats per l’Ajuntament d’Edimburg i sota el patrocini del Primer Ministre d’Escòcia, Hon. Jack McConnell.
    Hi ha participat diferents grups catalans, els Minyons de Terrassa (175 persones), l’Avalot de Sta Coloma de Gramanet, comediants (125 persones) i tres grans dracs de Manresa. Un total de 300 catalans a part dels de l’IPECC, els del Casal Català d’Escòcia (40) i altres catalans turistes o estudiants d’ERASMUS.
    La bandera catalana penjava dels edificis del carrer George on els grups catalans actuaren el dia 30. No podem precisar el nombre d’assistents que tant poden ser 50.000 com 100.000. És una de les festes mes importants del món. L’any passat fou dedicada a Bretanya.
    L’alcalde en anunciar que la festa era dedicada a Catalunya es produí un fort i gran aplaudiment. Pel carrer hi havia banderes catalanes que portaven catalans i catalanòfils escocesos.
    L’endemà dia 31 encara hi havia més gent per la festa. Ara la festa estava situada entre el carrer Princess (on l’IPECC hi tenia l’hotel) i tota la zona del Parc davant la muntanya que té al cim el Castell il·luminat d’Edimburg. L’espectacle era impressionant i el servei d’ordre molt nombrós per a canalitzar i controlar tanta multitud de gent.
    A mitjanit. hi hagué un esclat d’alegria per saludar el nou any 2006 i la gent cantà una balada escocesa que a Catalunya es coneix com "el cant dels adéus". A continuació  es feren dos focs d’artifici simultanis. Tot ha estat molt emocionant, i l’IPECC ha participat a diferents actes i visites. Per exemple al concert de les candeles de música clàssica a la catedral de Sant Giles a la tarda del 31 de desembre i al mig de la catedral hi havia la bandera catalana. Al matí també havíem anat a Stirling al lloc on hi hagué la més gran victòria escocesa contra els anglesos, al 1314, guanyada pel rei escocès Robert Bruce. Hem cantat els Segadors i l’himne escocès amb un músic escocès, David Stevenson, del Partit Nacionalista Escocès, que ens ha acompanyat a tots els actes amb la seva gaita i el vestit tradicional escocès.
    Quan tinguem la memòria completa podrà ser consultada a la pàgina web de l’IPECC
 
Cordialment,
Enric Garriga Trullols
President IPECC
   
IPECC – Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana
Hotel Entitats. Providència, 42
08024 BARCELONA
Tel/Fax 93.213.76.48
www.ipecc.es.vg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!