Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

12 de gener de 2011
2 comentaris

Ets massa transparent (!), recobrament. Arrencada.

Fa 16 dies teníem notícia, que recollia aquí, de:

verkami: un punt de trobada entre gent amb idees, projectes interessants i usuaris amb ganes d’ajudar a tirar-los endavant.

L’apunt el vaig fer amb la intenció de presentar aquest espai a qui interessi, i alhora comprometre’m a proposar un projecte.
Fa unes setmanes rondava de nou per la taula allò que en deia que, que, que l’any 2004 ja estava prou clar.

“Ets massa transparent (!)”, 2004

Un projecte aturat, travat, i parat per mi per manca d’espai, de caliu, i de la possibilitat de dedicar-m’hi de ple (qüestió de prioritats, o destorbs, o embolics). També per tota una sèrie de problemes. Un projecte al que deia adéu el 26 d’agost de 2010 després d’un altre intent, un altre intent.

Un treball que em persegueix i que segueixo perseguint. Que recull un recorregut d’uns 10 anys (1994-2004) i que s’acabà de forjar en la decisió de respondre-hi fort a una amenaça i d’acceptar una encaixada de mans, uns lligams entre dibuix, pensament, els meus treballs i uns compromisos.

Arrel de la frase “ets massa transparent” com a amenaça més o menys subtil, acostumo a respondre-hi:

  (“Planos” 1996)

– Primer, que ni parlar-ne d’acceptar l’amenaça, expressat definitivament en: (!) Això és el pas que quedà clar al 2004.

– Segon, em poso a la feina de detectar i desfer embolics, a mirar i assenyalar les confusions que tenim muntades sobre la transparència, les amenaces, la expressió, els tractes.
N’he trobat de confusions curioses, com ara qui es pensa que la transparència és anar despullats, o qui els hi col·loca idees de transparència confosa amb manca de privacitat absoluta i uns quants embolics més a a problemes de claredat versus foscor. Aquí es donaren la mà dibuix i pensament en el projecte (per afecte i per pervivència de la consciència). La pretensió és poder pensar-hi tranquil·lament i anar endavant amb uns dibuixos que arrenquen de “Planos” (1996), un treball que em duguè a estudiar filosofia (UdG 2003).

– També m’interessa per aquí el concepte i idees sobre la transparència en el pensament i la filosofia. Aquesta és una part del projecte, i l’altre és la plàstica.

Han passat uns dies de la piulada al twitter que em dugué la notícia del naixement de Verkami. A banda d’atendre amb intensitat el que està passant amb Wikileaks, i després de poder arribar a un mínim que em veiés amb cor d’abastar, vaig presentar-ne proposta, bé! Ara estic enllestint la edició.

El teu projecte Ets massa transparent (!), recobrament. ha estat acceptat. Ara ja pots editar la teva pàgina de projecte aquí.

M’hi poso. És bona notícia, i molt d’entrada ho és l’amabilitat. Són detalls importants, perquè m’ho fan més fàcil. Són ingredients de compromís i de possibilitat d’expressió tranquil·la, en pau, lliure. Possibilitat d’expressió.

I heu de saber que encara que s’acumuli la feina, i ens aquests menesters que explico, i he alentit apunts sobre el que passa amb Wikileaks, continuo plantejant:

#proudengany Recull 8 de gener de 2011.

Wikileaks, contra confusió, conversa I. #proudengany

Wikileaks: n’han dit o fet alguna cosa els líders polítics? #proudengany 9-10 de desembre

Wikileaks: n’ha dit res el Col·legi de Periodistes? #proudengany 11 de desembre

…………………………
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/186195
http://www.verkami.com/
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/175169
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/176075
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/186949
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/185579
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/186031
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/186175

  1. Sílvia,

    Verka mi és una plataforma fantàstica per poder fer realitat idees i projectes de caire cultural o social que altrament els pot resultar molt difícil trobar finançament.

    La meva experiència en poc menys d’una setmana és fantàstica. T’animo a enllestir-ho i mostrar-nos-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!