Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

10 d'octubre de 2009
0 comentaris

És el problema espanyol que incomoda, sr. Lluís Maria de Puig.

Notícia:

El president del Consell d’Europa recorda que l’augment de l’autogovern de Catalunya incomoda molts països

Avisa que Catalunya ‘podria fer el ridícul’ si hi porta el conflicte per l’Estatut

Comento:

“Com bé assenyalen els comentaris 1 i 2 se li veu el llautó al senyor Lluís Maria de Puig. També m’hi apunto a assenyalar-li si és que no es mira què passa al món, que ja no val a anar culpant del problema els catalans.

Mirat així és ben possible que el què incomoda a molts països és el capteniment estatal, el de l’estat espanyol, per exemple, i en el cas de l’estatut que parlem. És el problema espanyol que incomoda.

Això sí que és fàcil que els incomodi alguns països, simplement perquè s’hi veuen reflectits, reflexionats, identificats, despullats, etc., i no els deu agradar gaire. Problema seu. El nostre és exigir les garanties que les instàncies europees tenen compromís de defensar.

Sobre el què diu del caràcter favorable o no favorable de la sentència tampoc no li hem d’acceptar la recomanació que ens fa. Pel seu paper a Europa, més que requerir-nos que callem i ens empassem el que sigui, seria desitjable que denunciés d’ofici, per començar, els anys de retard de l’estat en l’aplicació de lleis vigents i requerides pels catalans.

El que sí estaria bé que atenguem és que ens cal una resposta clara i unida. I no hem de permetre que els representants es facin els boixos, també s’hauran de pronunciar. En això estem, entenc, i no hem de deixar que ens despisti ningú.”

……………………………….
http://www.directe.cat/article/el-president-del-consell-deuropa-recorda-que-laugment-de-lautogovern-de-catalunya-incomoda-16997

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!