Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

8 de maig de 2009
0 comentaris

Amenazo: “tot el món de la Constitució”, deia Alfonso Guerra.

A l’octubre de 2007 Alfonso Guerra era titular en algunes notícies dient que “amenazo con suspeneder la autonomia”. (Se n’ha fet algun sondeig d’opinió de la gent sobre afirmacions i amenaces d’aquestes menes? Penso que seria curiós. I també que seria bo per a poder fer reclamació a aquest senyor per abús del càrrec i de poder.)

Em sembla que per aquelles èpoques ningú no volia sentir a parlar de front constitucionalista, ja que es tractava d’anar dissimulant i confonent, fer-se els despistats, o així, i no interessava de cap manera que es veiessin bé les coses.

Ahir llegíem:

“(…) L’expresident espanyol José María Aznar va recordar ahir que va ser
l’exministre de l’Interior del seu govern Jaime Mayor Oreja, juntament
amb l’exdirigent del PSE Nicolás Redondo Terreros, el primer a formar
un «front constitucionalista» al País Basc, en al·lusió a la pinça del 2001, frustrada en participar l’esquerra abertzale
en les eleccions. Va ser Mayor Oreja, hi va afegir, qui «va encendre la
torxa del constitucionalisme al País Basc» i també, «tot i que molts ja
no ho recordin», l’artífex del primer pacte «entre el PP i el PSE». (…)”

Penso que és una bona badada, la fardada ahir de l’expresident espanyol. Sobretot perquè pot ser s’enganyi, però no crec que enganyi gaire amb el seu constitucionalisme. I perquè podria ser acusat de difamació pública. Fa difamació pública de molta gent, del mateix lehendakari Ibarretxe. (Ja sé que no és nou ni com a pràctica ni com a exercici, però la reiteració no li treu gravetat.)

Podem afegir-li a Aznar una reclamació i una pregunta sobre la resta de la declaració, quan diu: “… Mayor Oreja i Redondo Terreros, els quals, va dir, «van ser els primers
a plantar cara als nacionalistes i els que van lluitar per forjar una
alternativa democràtica».”

Reclamació: No s’enganyi, vostè també és nacionalista, i ho és d’una nació que és un estat que es fonamenta en una manera de fer irrespectuosa i indecent. Els nonas i els model Imperio esteu desemmascarats, així que cal que sigui respectuós amb la resta de nacions del món.
Pregunta: Això que diu de l”Alternativa democràtica’, ho diu perquè pressuposa governs antidemocratics previs (cosa que no li podem acceptar, menteix), ho diu perquè es creu que ens ha salvat d’algun canvi de govern a Euskadi més violent encara que aquest de la torxa que ens explica i recorda varen encendre els seus, o en quin sentit ho diu?
Perquè d’alternança millor ens estalviem la discussió:
“(…) No és legítim fer fora l’adversari per guanyar unes eleccions. A Euskadi, els jutges han fet la llei a la mida del poder espanyol. (…)”

Espero que no trigui gaire en ser record passat el que hem de considerar ja època ben fosca de la política a Espanya de finals del segle XX i de principis del segle XXI. Li podríem dir el final, i posar data propera, al de la Espanya dels constitucionalistes78.

Per la prompta independència!

Salut, lehendakari Ibarretxe!

S’ha fet un grup d’homenatge al Facebook.

Afegeixo, el 9 de maig de 2009:
“LEY ORGÁNICA 6/2002, de 27 de junio, de Partidos Políticos”. IV: Diuen: “Ha colat”. Doncs, que no coli.

……………………………
http://www.elpunt.cat/girona/article/3-medi_ambient/17-politica/33996-aznar-recorda-que-mayor-oreja-va-lencendre-la-torxar-perque-lopez-fos-lehendakari.html
http://www.terricabras-filosofia.cat/docs/Euskadi,%20Patxi%20L%C3%B3pez%20i%20ETA.pdf
http://www.facebook.com/group.php?gid=173617440463&ref=mf

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/50599

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!